You are not logged in.

#1 2022-01-11 11:31:24

susannaanas
New Member
Registered: 2022-01-04
Posts: 2

Itämeren saaret

Löytyisikö OSM-yhteisöstä kannatusta ja mahdollisesti myös osallistujia (ainakin) Itämeren saarten datan parantamiseen Maanmittauslaitoksen tietojen perusteella?

Mitä vaaditaan saarten muotojen tuomiseen?

Mistä saadaan saarille nimet, miten laskettaisiin saarten korkeimmat kohdat?

Minulla on sirpaleista tietoa näistä vaiheista ja jotain jo askarreltunakin, mutta voitaisiin tehdä tästä kunnon projekti.

Offline

#2 2022-01-12 16:14:00

posiki
Member
Registered: 2010-03-26
Posts: 242
Website

Re: Itämeren saaret

Mo!

Hassua, juuri noita saaria olen tässä vähän parannellut MML:n aineiston perusteella.

Automaattinen importointi on hankalaa. Puoli-automaattisella prosessilla pääsee aika pitkälle: QGIS:ssä generoidaan haluttava GeoJSON, JOSM:ssä sitten tuodaan tiedot osaksi OSM tai korvataan olemassa oleva saaren rantaviiva. Saaren nimet (suomi ja ruotsi) voi ottaa myös MML:n aineistosta.

Korkein kohta? Hmm, tätä en ole ajatellut.Oliko tälle joku tarve? Korkeusmallista sen varmaan voisi katsoa, tosin nuo laserkeilaukset eivät taida olla tehtynä merialueilta kovinkaan kattavasti.

P

Offline

#3 2022-01-12 21:10:37

susannaanas
New Member
Registered: 2022-01-04
Posts: 2

Re: Itämeren saaret

Moi!

Olen askarrellut tiedoston saarten muodoista QGISissä, se on jossain tietokoneen uumenissa, koska tein sen joskus vuosi sitten. Uskon, että nimet saa helposti kaapattu muotoihin Nimistöstä. Muistaakseni luovutin tässä kohtaa, kun koneeni temppuili. Olen lisännyt nimistön perusteella saarten korkeustiedon Wikidataan, mutta sain kuulla, että tieto on siitä pisteestä, missä nimen koordinaatti on. Se ei ole saaren korkein kohta, mikä tarvittaisiin Wikipedian tietolaatikoihin. Oikeampia tietoja on haettu käsin yksi kerrallaan maastotietokannan korkeuskäyristä. Ajattelin, että tämän voisi automatisoida merestä leikattujen saarten muotojen avulla. Olin ajatellut että se aineisto, mistä korkeustiedon saisi, olisi juurikin joku korkeusmalli, mutta tässä kohtaa minulta loppuu tiedot ja taidot. Tuontia en ole tehnyt ikinä, ja JOSMiakin olen vain kokeillut.

Susanna

Offline

#4 2022-01-19 10:51:40

Petsamo
Member
Registered: 2016-06-05
Posts: 59

Re: Itämeren saaret

Voin vastata vain ekaan kysymykseen.

Olen käsin parannellut pääkaupunkiseudun saaria. Automaatiosta ei ole kokemusta mutta kannustan ja toivon että hanke etenee. smile

Offline

#5 2022-01-21 21:14:04

posiki
Member
Registered: 2010-03-26
Posts: 242
Website

Re: Itämeren saaret

susannaanas wrote:

Moi!
Olen lisännyt nimistön perusteella saarten korkeustiedon Wikidataan, mutta sain kuulla, että tieto on siitä pisteestä, missä nimen koordinaatti on. Se ei ole saaren korkein kohta, mikä tarvittaisiin Wikipedian tietolaatikoihin. Oikeampia tietoja on haettu käsin yksi kerrallaan maastotietokannan korkeuskäyristä. Ajattelin, että tämän voisi automatisoida merestä leikattujen saarten muotojen avulla. Olin ajatellut että se aineisto, mistä korkeustiedon saisi, olisi juurikin joku korkeusmalli, mutta tässä kohtaa minulta loppuu tiedot ja taidot.

Ehkä helpointa olisi laskea QGIS:n avulla 2m korkeusmallista se korkein kohta (sijainti ja korkeus). Sitten sen voisi tuoda saarelle tietoina.

P

Offline

Board footer

Powered by FluxBB