You are not logged in.

#1 2021-10-01 23:19:42

Knutiii
Member
Registered: 2021-10-01
Posts: 3

osmand with google earth

Howto add google earth (satellite images) to osmand:
Menu > Configure Map > Map Source > New:
Name: Google Earth
Url: http://mts0.googleapis.com/vt/lyrs=s&x={1}&y={2}&z={0}
Zoom: 1-18
Expiry: 259200 (0.5 year)
Every thing else: default

Now you can add as over- or underlay.

Hope you like it!

Knut

Offline

#2 2021-10-02 15:17:41

n76
Member
Registered: 2013-05-22
Posts: 302

Re: osmand with google earth

Except that Google’s terms of service are incompatible with OpenStreetMap and any edits you do using Google’s imagery are subject to redaction.

Offline

#3 2021-10-03 01:50:18

Knutiii
Member
Registered: 2021-10-01
Posts: 3

Re: osmand with google earth

@n76: Please explain where the problem is if I add this to my osmand app on my phone?

Offline

#4 2021-10-04 00:34:21

n76
Member
Registered: 2013-05-22
Posts: 302

Re: osmand with google earth

If for your personal use on your phone there should not be a problem. However if you make map updates via Osmand that use that imagery as a source there will be.

Offline

#5 2021-10-04 19:15:12

Knutiii
Member
Registered: 2021-10-01
Posts: 3

Re: osmand with google earth

Okay, that's what I thought, it's just for my privat use, the included microsoft sat images are very poor.
Osmand is really a great tool, don't know many apps which allow such cool tweaks.

Offline

#6 2021-11-04 00:41:26

SearchAndEnjoy
Member
From: DE-6xxxx
Registered: 2021-11-03
Posts: 5

Re: osmand with google earth

Knutiii wrote:

Howto add google earth (satellite images) to osmand:
(...)
Now you can add as over- or underlay.

Hi,
thanx for this great trick, but does not work for me... Using OsmAnd 3.9.10 from F-Droid.
I added gearth as an overlay map, but nothing is shown. When using gearth as map source, nothing is shown either..
Exactly followed your instructions.

Thanks!

Offline

#7 2021-11-25 17:36:10

K-Research
New Member
Registered: 2021-11-24
Posts: 2

Re: osmand with google earth

The link Url: http://mts0.googleapis.com/vt/lyrs=s&x={1}&y={2}&z={0}
Returns the following error

400. That’s an error.

Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB