You are not logged in.

#1 2020-06-05 14:14:25

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Hier in Lier zijn ze begonnen met de werken voor het sigmaplan in het overstromingsgebied. Zie: https://sigmaplan.be/nl/projecten/nete- … -van-lier/

Dit behelst onder meer dat het jaagpad langs de Nete voor minstens 2 jaar niet toegankelijk is. Ik zou dit graag aangeven op OSM, maar hoe?

Jaagpad (nu highway=cyclepath) omzetten naar highway=construction en construction=cyclepath ? Dan moet ik wel het jaagpad in stukken knippen zodat alleen de ontoegankelijke stukken op constructiion worden gezet.

Of ik kan de positie van de barrières aangeven met een access=no (overbodig?) maar dan is het niet duidelijk dat dit een tijdelijke toestand is. Het maakt wel veel beter duidelijke wat de toestand is...

Offline

#2 2020-06-05 15:02:22

Jakka
Member
Registered: 2014-10-17
Posts: 81

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Een algemeen opmerking een jaagpad is geen cycleway, dus deze was fout ingevoerd.
Vermoed zoiets ...
Knippen aan begin en einde waar werken en gans traject alle stukken weg access=no vermoedelijk komen er ook afsluitingen om de weg te versperren barrier=* https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:barrier en een note=met uitleg reden van ontoegankelijkheid tot datum ....
Indien er fietsroutes en wandelroutes overkwamen deze moeten ook tijdelijk bijgewerkt worden.....
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/NL:Jaagpad

Last edited by Jakka (2020-06-05 15:11:23)

Offline

#3 2020-06-05 15:25:20

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Bedankt. Ik heb het aangepast (https://www.openstreetmap.org/changeset/86249338 ), als het niet goed is hoor ik het wel. Ik heb het jaagpad een cycleway gelaten want alle jaagpaden hier in de buurt zijn zo aangeduid.

Einddatum is niet gekend maar de werken in de buurt van het Zennegat hebben ook meerdere jaren geduurd (en zijn nog niet afgelopen)...

Last edited by b_d_r (2020-06-05 15:26:34)

Offline

#4 2020-06-05 15:38:49

Jakka
Member
Registered: 2014-10-17
Posts: 81

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

heb dit deel bekeken: https://www.openstreetmap.org/way/81318 … 0&layers=N
access=no alles verboden behalve wat yes staat .... in dit geval foot en bicycle mogen nog door ?
access no
bicycle yes
foot     yes

Offline

#5 2020-06-05 15:43:06

Jakka
Member
Registered: 2014-10-17
Posts: 81

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Deze routes moeten ook bijgewerkt worden, volgens de omleiding aanduiding van toeristische dienst ....
Onderdeel van

    Relatie F17 Fietssnelweg Lier - Boom (9166904)
    Relatie 5859
    Relatie Netelandroute (5490) (als forward)
    Relatie LF5 Vlaanderen Fietsroute (5285)

Offline

#6 2020-06-05 15:44:36

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Ik dacht dat access=no voorrang had. Heb het aangepast. Bedankt!

Offline

#7 2020-06-05 16:04:39

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Die routes bijwerken wil ik wel doen maar hoe is mij niet duidelijk. Ik wou een aantal wegen samen nemen en daar een relation "omleiding sigmawerken" van maken, conform de bepijling op het terrein, om dan de routes over die omleiding te laten gaan maar ik vind niet hoe ik een relation moet maken in de online editor noch hoe ik de bestaande relation's (routes) moet wijzigen.

Last edited by b_d_r (2020-06-05 16:05:12)

Offline

#8 2020-06-05 16:22:53

Jakka
Member
Registered: 2014-10-17
Posts: 81

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Mocht je de omleidingen van deze routes op een schermafdruk intekenen en delen met wat info erbij wil ik dit voor jouw doen in josm (java editor)

Offline

#9 2020-06-05 16:31:27

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Dit is de omleiding:

rQj2MlK.png

Offline

#10 2020-06-05 16:53:57

Jakka
Member
Registered: 2014-10-17
Posts: 81

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Allen aangepast.
De Netelandroute aangepast op lokaal stuk maar die route is niet compleet gaten in of onderliggend volgorde niet 100%

Offline

#11 2020-06-05 19:43:49

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Bedankt. Ik zal de Netelandroute eens rijden.

Offline

#12 2020-06-06 08:52:35

philippec
Member
Registered: 2015-02-26
Posts: 488

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Is alles al gemapillariseerd?
Anders doe ik het nog rap voordat ik er jaren niet meer in mag.

Offline

#13 2020-06-08 18:49:32

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

@philippec: je mag er nu al niet meer in.

Er zijn geen bordjes te vinden van de Netelandroute en verdere navraag bij Toerisme Lier (http://www.visitlier.be ) leert dat de route inderdaad verdwenen is.

Ik heb geprobeerd de route te verwijderen met Merkaartor maar hij weigert dat te doen omdat de route buiten het zichtbare stuk kaart ligt. Als ik de kaart vergroot wil hij ze niet downloaden, dan krijg ik een error van de server dat Merkaartor te veel nodes opvraagt.

De jOSM.app wil niet opstarten op Mac, ik krijg een JRELoadError.

Qua gebruikersvijandige software heb ik het nu wel even gehad, dus iemand anders zal die route moeten verwijderen.

Offline

#14 2020-06-08 18:58:48

Jakka
Member
Registered: 2014-10-17
Posts: 81

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Zal deze route verwijderen. Bedankt voor het op zoeken/navragen.

Offline

#15 2020-06-09 12:59:21

escada
Moderator
Registered: 2011-08-13
Posts: 1,750

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Ik draai al jaren JOSM op Mac, geen problemen. Ik download jar file en start die op vanaf de command line.

Offline

#16 2021-09-05 17:38:36

b_d_r
Member
Registered: 2019-10-25
Posts: 13

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Deze werken zijn gedaan, het jaagpad is terug toegankelijk. Ik heb de gates die ik had toegevoegd weggedaan, en access terug open gezet. Kan iemand de routes die langs deze dijk lopen terug goed zetten?

Offline

#17 2021-09-20 08:15:05

Dolar
Member
Registered: 2010-08-17
Posts: 33

Re: Hoe sigmawerken aan jaagpad aangeven?

Ik heb zojuist de relatie 05-31 van het rcn terug naar het jaagpad aangepast/gezet, F17 liep er al zag ik.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB