You are not logged in.

Announcement

*** NOTICE: forum.openstreetmap.org is being retired. Please request a category for your community in the new ones as soon as possible using this process, which will allow you to propose your community moderators.
Please create new topics on the new site at community.openstreetmap.org. We expect the migration of data will take a few weeks, you can follow its progress here.***

#1 2021-08-18 14:51:31

Duja
Member
Registered: 2019-03-13
Posts: 123

Križevci ne postoje!

Maločas sam pokušao da pronađem Križevce na glavnom OSM sajtu, međutim, nisam uspeo da ih nađem. mad Nominatim zna i za jedne i za druge Križevce u Sloveniji, i za zaselak kod Kalesije u Bosni, ali za hrvatske Križevce - ne.

Malo sam dalje potražio po okolini i zaključio da ne postoji ni Čakovec. Srećom postoji železnička stanica i čvor na autoputu pa se nekako čovek može snaći. wink

Pre nego što prijavim bag na Nominatim, malo sam istražio i našao da su Križevci u relaciji svoje administrativne jedinice (Grad Križevci) bili upisani sa rolom label a ne admin_centre kako bi trebalo. Isto tako i Čakovec. Pa sam to popravio. Nisam siguran da je to bio uzrok, ali saznaćemo kad Nominatim osveži bazu.

U svakom slučaju, evo obaveštavam zajednicu o tome, pa ako želite organizovati akciju čišćenja takvih situacija, bar za gradove... Primetio sam da vam po relacijama gradova, općina i naselja često nedostaje admin_centre. Ali izgleda da label zbuni Nominatim.

(Usput, u Srbiji je geodetski zavod otvorio podatke o granicama naselja pa smo ih uvezli i kombinovali s već unesenim podacima u OSM, tako da možemo pomoći ako raspolažete otvorenim podacima).

(Inače, naslov je inspirisan nemačkim štosom za Bielefeld)

Offline

#2 2021-09-02 14:41:23

Duja
Member
Registered: 2019-03-13
Posts: 123

Re: Križevci ne postoje!

admin_centre nije pomogao, Križevci i Čakovec i dalje ne postoje. yikes Ni Rovinj se ne drži najbolje. Drugi slučajno odabrani hrvatski gradovi pak postoje, ne mogu da nađem nikakvu pravilnost.

Vreme je da neko prijavi bag na Nominatim.

Offline

#3 2022-10-20 13:44:51

hbogner
Moderator
From: Karlovac
Registered: 2010-09-16
Posts: 201
Website

Re: Križevci ne postoje!

Očito su popravili stvar, sad ih normalno nalazim smile


"What we do for ourselves dies with us. What we do for others and the world remains and is immortal."
https://osm-hr.org

Offline

Board footer

Powered by FluxBB