You are not logged in.

#26 2021-05-24 14:17:16

Peter Elderson
Member
From: Nieuwerkerk aan de IJssel
Registered: 2018-02-08
Posts: 1,948

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Peter Elderson wrote:

Eggie heeft het toch geregeld over bomen die in een meertje zwemmen, omdat iemand de natural=water op het forest heeft gedunkt ipv een multipolygoon te maken?

Zoals hier: https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.96810/4.59322

Offline

#27 2021-05-24 14:31:47

Friendly_Ghost
Member
From: Netherlands
Registered: 2020-05-20
Posts: 127

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Peter Elderson wrote:

Hier heb ik een speeltuintje op een landuse gelegd, gedeeltelijk vast aan de landuse.
https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.96947/4.60685

En hier heb ik er eentje als inner van een MP
https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.96333/4.61193

En hier eentje apart tussen twee leisure area's, alles aan elkaar geknoopt.
https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.96235/4.61002

De multipolygon van situatie 2 is de enige hier die ik daadwerkelijk goed vind. Het gras bij de eerste zou ik uitsnijden bij de speeltuin en in situatie 3 zou er 1 park moeten zijn en niet 2 halve, dus hier is een multipolygon ook van toepassing.

Offline

#28 2021-05-24 14:33:09

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,929

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Yep.. zwemmende bomen smile
Wanneer een vlak water aan de rand ligt kun je het simpel uitsnijden.. desnoods met de plugin van KiaTIX
Polygon cut out. Eén computerklik na selectie van het water.
Watervlakken die op een  grens liggen van aansluitende landuses hoef je niet in een mp te zetten.  Wel zo makkelijk.

Offline

#29 2021-05-24 14:44:32

Kogacarlo
Member
From: Venlo noord-zuid
Registered: 2010-08-11
Posts: 860

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Ahaaaa werk aan de winkel!
En dan heb ik het over deze polygoon die gras is terwijl het geen gras is.
En dan kun je meteen die sportcenters en dat water aanpakken Peter tongue

Offline

#30 2021-05-24 15:59:44

Peter Elderson
Member
From: Nieuwerkerk aan de IJssel
Registered: 2018-02-08
Posts: 1,948

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Kogacarlo wrote:

Ahaaaa werk aan de winkel!
En dan heb ik het over deze polygoon die gras is terwijl het geen gras is.
En dan kun je meteen die sportcenters en dat water aanpakken Peter tongue

Jaja, al bezig!Er blijft bijna geen knoop of tag hetzelfde. Nu heb ik een grof omlijnde sports_centre die vastgeknoopt zit aan een vage construction, er loopt een residentiallijn dwars doorheen en een industrial... en dan lekker veel rotondes, n-wegen, viaducten, een aquaduct, en water, heel veel water.Het hele gebied is immers een leeggepompte badkuip, een veenplas, maar dat leeg moet je met een paar terakuub zout nemen.

Een aantal dingen doe ik naar beste weten, later te verifiëren maar je kan niet overal komen. Misschien per kano, maar dan moet je nog steeds handig zijn met portage. Een drone met een gopro inhuren? Wel leuk als mapillarytrack denk ik.

Offline

#31 2021-05-24 16:09:03

Friendly_Ghost
Member
From: Netherlands
Registered: 2020-05-20
Posts: 127

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Kogacarlo wrote:

Ahaaaa werk aan de winkel!
En dan heb ik het over deze polygoon die gras is terwijl het geen gras is.
En dan kun je meteen die sportcenters en dat water aanpakken Peter tongue

3dShapes bijwerken is zoveel werk... Maar ja, het is beter dan alleen een paar plukjes landuse op de kaart hebben waar de mappers wonen.

Offline

#32 2021-05-26 22:44:34

Peter Elderson
Member
From: Nieuwerkerk aan de IJssel
Registered: 2018-02-08
Posts: 1,948

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Friendly_Ghost wrote:

Als er een sloot of andere begrenzing aan de rand zit zoals bij veel akkers het geval is, dan voeg ik ze niet samen.

Helaas deden  een hoop anderen dat wel... Halverwege de sloot. Als ik dan de sloot toe wil voegen moet ik de landuse los gaan peuteren en daarna weer aan de slootrand vastmaken, niet erg fijn. Was daar niet een handige plugin voor?

Ik laat de sloten op boerenland meestal maar zitten, maar de sloten langs (snel)wegen en treinen wil ik wel graag op de kaart zetten.

Offline

#33 2021-05-27 00:47:32

Lachgast
Member
From: Hoorn (NH)
Registered: 2019-07-11
Posts: 373

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Hoi Peter,

CutOutPolygons is dan fantastisch, met de optie Cut out overlapping polygons.
Je kunt dan nieuw getrokken slootpolygonen in de onderliggende polygonen branden (die overlappen).

Ken je die toevallig al? Is dat trouwens wat je bedoelt?

Offline

#34 2021-05-27 07:31:29

Peter Elderson
Member
From: Nieuwerkerk aan de IJssel
Registered: 2018-02-08
Posts: 1,948

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Lachgast wrote:

Hoi Peter,

CutOutPolygons is dan fantastisch, met de optie Cut out overlapping polygons.
Je kunt dan nieuw getrokken slootpolygonen in de onderliggende polygonen branden (die overlappen).

Ken je die toevallig al? Is dat trouwens wat je bedoelt?

O ja, precies. Ik had de diskussies daarover gezien, maar ik deed niks met landuse, alleen met routes en paden. Ik ben nog steeds een newb wat andere dingen betreft. Maar ik leer.

Dank!

Offline

#35 2021-05-27 08:41:03

Geim
Member
From: MM
Registered: 2017-03-29
Posts: 639

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Hou er even rekening mee dat CutOutPolygons soms veel ongebruikte (losse) nodes overlaat, die je dan handmatig moet verwijderen.
Maar van alle plugins is dit voor mij een van de waardevolste.

Offline

#36 2021-05-27 11:22:59

Peter Elderson
Member
From: Nieuwerkerk aan de IJssel
Registered: 2018-02-08
Posts: 1,948

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Geim wrote:

Hou er even rekening mee dat CutOutPolygons soms veel ongebruikte (losse) nodes overlaat, die je dan handmatig moet verwijderen.
Maar van alle plugins is dit voor mij een van de waardevolste.

Ik gebruik hem nu de hele tijd. Enorm goed ding! De overblijvende nodes is een kleine geit. De meeste zie ik gelijk en als ik er een mis dan piept JOSM wel.

Offline

#37 2021-05-27 14:11:48

Kogacarlo
Member
From: Venlo noord-zuid
Registered: 2010-08-11
Posts: 860

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Die losse nodes wis je met een druk op <Delete>.
Maar je moet na "Validate" een paar keer het rijtje met nodes open- en dichtklikken voordat je ze met één druk kunt wissen. Ik weet nog steeds niet precies het mechanisme daarachter.

Offline

#38 2021-05-27 14:54:07

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,929

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Bij uploaden krijg je een waarschuwing... dus dan even annuleren... de foutregel openen en de subdirectory selecteren en dan kiezen voor Herstel.. Nu kun je wel uploaden.

Last edited by eggie (2021-05-27 14:54:49)

Offline

#39 2021-05-27 18:36:15

Geim
Member
From: MM
Registered: 2017-03-29
Posts: 639

Re: Vlakken verbinden: veel of weinig?

Ik meen zelfs dat het niet altijd zo is geweest. Heb regelmatig m’n eigen zooi oogeruimd na foutmeldingen ui Keepass.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB