You are not logged in.

#1 2021-03-28 08:42:21

A67-A67
Member
Registered: 2014-04-08
Posts: 652

Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Een mapper is in de Hoeksche Waard bezig om allerlei adresnodes te verwijderen en de adressen op de gebouwen te taggen, zoals hier. Is de schade te herstellen door een BAG-update?

Inmiddels zijn er 236 gebouwen met een adres in de Hoeksche Waard, waarschijnlijk vooral vanwege deze wijzigingen.

Offline

#2 2021-03-28 09:06:08

FrankOverman
Member
From: Tilburg
Registered: 2017-12-01
Posts: 625

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

A67-A67 wrote:

Een mapper is in de Hoeksche Waard bezig om allerlei adresnodes te verwijderen en de adressen op de gebouwen te taggen, zoals hier. Is de schade te herstellen door een BAG-update?
Inmiddels zijn er 236 gebouwen met een adres in de Hoeksche Waard, waarschijnlijk vooral vanwege deze wijzigingen.

Oef dat is wel verspreid cq veel werk op de normale BAG-import manier:
Is dit niet slim(mer) te doen met een query-met-update? Of door de een soort massa revert op diens changesets?

Offline

#3 2021-03-28 12:15:23

A67-A67
Member
Registered: 2014-04-08
Posts: 652

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Een revert lijkt me lastig. Er zitten ook goede wijzigingen in de changesets. Sommige adresnodes zijn ook al jaren terug aan de gebouwen toegevoegd, al lijkt het vooral in de laatste maanden structureel te gebeuren, vooral rond Puttershoek.

Offline

#4 2021-03-28 15:51:18

Martin Borsje
Moderator
From: Puth
Registered: 2011-10-22
Posts: 2,711

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

A67-A67 wrote:

Een mapper is in de Hoeksche Waard bezig om allerlei adresnodes te verwijderen en de adressen op de gebouwen te taggen, zoals hier. Is de schade te herstellen door een BAG-update?

Inmiddels zijn er 236 gebouwen met een adres in de Hoeksche Waard, waarschijnlijk vooral vanwege deze wijzigingen.

Je zou hem in de changeset kunnen vragen waarom hij dit gedaan heeft en vervolgens vragen dit zelf te herstellen onder het mom van "de vervuiler betaalt"?

Offline

#5 2021-03-28 21:35:29

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,854

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

De adresnodes heb ik hier  even teruggeplaatst.. De adressen moeten nog wel van de buildingshapes worden verwijderd.
Mapper gewezen op het forumdraadje.
http://overpass-api.de/achavi/?changeset=101595779

Offline

#6 2021-03-28 21:42:42

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Heren/dames. Ik heb alle opmerkingen in goede orde ontvangen en gelezen. Ik was me hier niet van bewust. Ik ga morgen aan de slag om m’n eigen fouten zoveel mogelijk te herstellen. Excuses!

Is het mogelijk om ergens terug te zien waar de adresnodes nog in de gebouwomtrek zitten?
EDIT: Ik zie dat ik vanuit de Overpass Turbo zelf aan de slag kan. Ik zal proberen de hele HW weer te 'repareren.'

Last edited by FERINA365 (2021-03-28 21:49:46)

Offline

#7 2021-03-28 21:58:56

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,854

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

O ja.. Dit was mijn changeset..  https://www.openstreetmap.org/changeset/101888697

Met de validator van JOSM kun je in ieder geval zien als iets dubbel staat..  Dat geeft direct een foutmelding.

Met een query in overpass?

Offline

#8 2021-03-28 22:00:28

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Hoe gaan we om met areas en amenities (schoolgebied, kerken, etc.) i.v.m. renderen?

Last edited by FERINA365 (2021-03-28 22:06:01)

Offline

#9 2021-03-28 22:08:08

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

eggie wrote:

O ja.. Dit was mijn changeset..  https://www.openstreetmap.org/changeset/101888697

Met de validator van JOSM kun je in ieder geval zien als iets dubbel staat..  Dat geeft direct een foutmelding.

Met een query in overpass?

Ja, dat changeset heb ik zojuist weer ontdaan van de adressen op de gebouwen. Ik kan nog steeds niet in JOSM werken – MacBook, werkt erg slecht.

In Overpass kan ik in ieder geval zien waar er nog adressen op gebouwen staan en vanuit daar dus als monnikenwerk weer repareren. Sorry voor het extra werk wat ik jullie hiermee ook heb bezorgd. Ik ga het in ieder geval weer zelf herstellen.

Offline

#10 2021-03-28 22:08:49

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,854

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Die kerken dat is een apart verhaal.. net als scholen.
Een kerk rendert als religieus gebouw  als je amenity=place_of_worship op het gebouw zet en ook de naam van de kerk.
Het is geen bedrijf, maar de naam van de kerk is ook de gebouwnaam.
Formeel zou dat dan moeten zonder adres, maar als ik zie dat het adresnog wordt toegevoegd kan ik er wel meer leven.  De BAG adresnode laat ik gewoon intact. (edit.. dan maar dubbel als iemand dat zo toevoegt)
Scholen kun op heel veel manieren. Volgens de wiki hoort de naam op het terrein. Dan is het voor een mapper ook wel logisch om de rest van de gegevens aan het terrein te koppelen. Ook hier zou het formeel niet nodig zijn, want er is al een adresnode.
Dit heet schipperen. We kunnen er mee leven. smile


.... en Top dat je het weer gaat herstellen !

Last edited by eggie (2021-03-28 22:11:35)

Offline

#11 2021-03-29 00:49:40

AndriesWijma
Moderator
From: Kollum
Registered: 2016-04-20
Posts: 851

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Ik heb de berichten over verplaatsing van adresgegevens uit het topic Verzoek Bag-import gehaald en in dit nieuwe draadje gezet.

Offline

#12 2021-03-29 07:08:59

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Oké, top! Ik zal gelijk de hele HW (ook wijzigingen die niet door mij gedaan zijn) nalopen en adressen van de gebouwomtrekken verwijderen.

Offline

#13 2021-03-29 16:46:38

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

In één dag van 236 naar 72 gebouwen met adressen... gaat de goede kant op!

Offline

#14 2021-03-29 18:17:50

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,854

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Jolly good Ferina...  maar het hoeft niet in één dag af. smile

Offline

#15 2021-03-29 19:16:27

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

eggie wrote:

Jolly good Ferina...  maar het hoeft niet in één dag af. smile

Zeker niet, maar als ik dan toch bezig ben wink

Offline

#16 2021-04-01 09:48:54

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Hoe ga ik hier nou mee om?

Dit pand is van De Koomen Logistics en op de gevel hangen doeken met De Koomen Warehouse.
Het pand krijgt dan de tag building=warehouse. Geef ik het gebouw de naam De Koomen Warehouse, of de adresnode? Maar als de adresnode een naam moet krijgen, welke tag gebruik ik dan?

Offline

#17 2021-04-01 10:10:53

Martin Borsje
Moderator
From: Puth
Registered: 2011-10-22
Posts: 2,711

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

"De Koomen"? smile

Offline

#18 2021-04-01 10:14:55

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,854

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Even kort door de bocht..

De bedrijfsnaam kan afwijken van de naam van het gebouw.
De bedrijfsnaam dan op de adresnode.

Wanneer het gebouw zelf een naam heeft dan op de gebouwomtrek.

Een gebouw heet bv  World Trade Centre...  De bedrijven heten anders en taggen we op de adresnodes.

Maar hier (De Koomen Warehouse) heb ik het idee dat het meer een soort reclamekreet is... en niet specifiek de naam van het gebouw. Beetje twijfelgeval.

Offline

#19 2021-04-01 11:59:33

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

eggie wrote:

Even kort door de bocht..

De bedrijfsnaam kan afwijken van de naam van het gebouw.
De bedrijfsnaam dan op de adresnode.

Wanneer het gebouw zelf een naam heeft dan op de gebouwomtrek.

Een gebouw heet bv  World Trade Centre...  De bedrijven heten anders en taggen we op de adresnodes.

Maar hier (De Koomen Warehouse) heb ik het idee dat het meer een soort reclamekreet is... en niet specifiek de naam van het gebouw. Beetje twijfelgeval.

Eens, maar ik bedoel meer in het algemeen. De key:building=warehouse is bedoeld voor distributiecentra en opslagruimtes, maar die moet op een gebouwomtrek en kan niet op een node...

Offline

#20 2021-04-01 12:45:59

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Sorry voor alle vragen. Maar hoe zit het dan met grote terreinen met meerdere gebouwen van één eigenaar? Ik vind het onnatuurlijk om dan een kleine node op één van de gebouwen te plaatsen, terwijl het eigenlijk gaat om een groot terrein.

Offline

#21 2021-04-01 12:51:37

Martin Borsje
Moderator
From: Puth
Registered: 2011-10-22
Posts: 2,711

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Dan kun je een (sub)industrieterrein maken en daar de betreffende naam aan geven.

Offline

#22 2021-04-01 13:04:56

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Martin Borsje wrote:

Dan kun je een (sub)industrieterrein maken en daar de betreffende naam aan geven.

Binnen de 'grenzen' van het echte industrieterrein, of inner/outer?

Offline

#23 2021-04-01 13:20:44

FERINA365
Member
From: Rotterdam, South Holland
Registered: 2015-01-02
Posts: 89

Re: Mapper zet adressen van nodes naar omtrek

Offline

Board footer

Powered by FluxBB