You are not logged in.

#1 2021-02-23 18:57:19

T0M0360
Member
Registered: 2021-02-23
Posts: 4

Hišne številke

Pozdravljeni, na hitro bi vprašal če se da kako uvesti hišne številke hišam. V moji okolici (poljanksa dolina) ni praktično nobene številke. Ali je možno kako avtomatično vnesti ali je treba vse ročno poklikat?
Hvala za odgovor

Offline

#2 2021-02-27 09:15:49

StefanB
Member
Registered: 2007-11-20
Posts: 168

Re: Hišne številke

Pozdravljen!

Pogovor o projektu uvoza hišnih številk GURSa teče v sosednji témi: https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=66162

Na https://addr.openstreetmap.si/ je možen pregled predlogov za uvoz po naseljih v posamezni občini.
Primer občine Škofa Loka: https://addr.openstreetmap.si/%C5%A0kofja_Loka/
Ne pa še uvažati dokler nimamo stvari dorečenih in usklajenih v skupnosti (lokalni in globalni).
Ta projekt je malo zastal in bi ga bilo smiselno obuditi.

Last edited by StefanB (2021-02-27 09:29:18)

Offline

#3 2021-02-27 11:35:55

T0M0360
Member
Registered: 2021-02-23
Posts: 4

Re: Hišne številke

Torej  naj ne označujem hišnih številk niti ročno, se ne splača, če se bo uvozilo in bo pobozil vse naslove ki sem jih dodal in bo del za manj?

Offline

#4 2021-02-27 21:06:11

coloredstone
Member
Registered: 2014-02-08
Posts: 34

Re: Hišne številke

Ne, ne, medtem mirno lahko vnašamo naslove. Uvoz, kakršen je predviden ne bo povozil obstoječih podatkov. Pomembno je, da so lokacije čim bolj "podobne". Pomagamo si lahko z različnimi WMS podlagami, GURS-dof, gurs-stavbe.

Offline

#5 2021-02-28 14:35:09

T0M0360
Member
Registered: 2021-02-23
Posts: 4

Re: Hišne številke

Ok. Ali bi bilo bolje da od zdaj naprej samo označujem kje so hiše in ne izpolnim hišnih številk in naslova, da bom bil hitrejši, ali naj še zmeraj vnašam naslove?
Torej da bi samo označil area kje je hiša in prepustil uvozu za naslov?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Offline

#6 2021-03-04 06:47:57

coloredstone
Member
Registered: 2014-02-08
Posts: 34

Re: Hišne številke

Če poznaš naslove stavb, potem jih kar vnašaj. Uvoz še ni dovolj pripravljen in preizkušen. Glej sosednjo diskusijo.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB