You are not logged in.

#76 2020-04-02 03:23:06

Pedja
Member
From: Užice, Serbia
Registered: 2012-03-22
Posts: 421
Website

Re: RGZ otvorio registar prostornih jedinica - plan za import

Sredio sam bag. Napravio sam pre neki dan kesiranje upita da rasteretim server pa sam zeznuo u imenovanju kes datoteka. Ucitavalo je u nekim situacijama pogresan kes.

Sredio sam malo i upit po ovom sto je BRanko dao. regex mi treba y aadmin level jer je to u stvari makro pa tu programski menjam vrednosti.

Kako god, i dalje vidim da u upit hvata adminstrativne granice iz okolnih drzava.

Evo naprimer, upit za sve adminstrativne podnivoe za osptinu Kanjiza daje adminstrativne granice iz Madjarske http://editor.osmsrbija.iz.rs/?dataset= … 0%B6%D0%B0

Last edited by Pedja (2020-04-02 03:26:08)

Offline

#77 2020-04-02 03:31:25

Pedja
Member
From: Užice, Serbia
Registered: 2012-03-22
Posts: 421
Website

Re: RGZ otvorio registar prostornih jedinica - plan za import

Хм, нје ово само до државне границе.
Ево и за Стару Пазову приказује да њој припадају Земун и Батајница.

http://editor.osmsrbija.iz.rs/?dataset= … 0%B2%D0%B0

Offline

#78 2020-04-03 00:11:24

Branko Kokanovic
Member
Registered: 2017-10-02
Posts: 101

Re: RGZ otvorio registar prostornih jedinica - plan za import

Uf, nikad nisam ovo video. Jedino što mi pada na pamet je da koristiš ovde "area" pojam za koji Overpass ne garantuje da će da bude baš tačan kao relation (ovde piše "Area creation depends on some specific extraction rules, there's no area counterpart for each and every OSM way or relation!"). Našao sam na još jedan primer - naselje "Vizić". Kao da area koji Overpass izgeneriše zahvati još malo nešto. Deluje da ovaj lik ima sličan problem, ali nijedno rešenje odande nisam uspeo da namestim da radi:
https://stackoverflow.com/questions/461 … nside-area

Međutim, ovo ovde pitanje https://help.openstreetmap.org/question … a-relation mi je dalo ideju, možda da koristiš spuštanje rekurzijom da izvučeš sve podrelacije, npr:

[out:json][timeout:25];
rel[name="Општина Стара Пазова"][admin_level=8][boundary=administrative]->.c;
.c >>;
(._;>;);
out;

Ne znam tačno kako ti radi onaj program, ali ovo se ne generalizuje kada tražiš sve sublevele ispod države ili okruga, čini mi se (ne možeš da kontrolišeš šta sve dobiješ, možeš i admin_level=10 da dobiješ i ko zna još kakve relacije). Možda može ovakav budž da se za bilo šta izvuče bilo šta ispod njega:

[out:json][timeout:25];
// Prvo dohvatimo sve granice u sidu
rel[name="Сремски управни округ"][admin_level=6][boundary=administrative]->.rel_okrug;
.rel_okrug >> ->.all_boundaries_in_okrug;
// Onda dohvatimo samo ono sto nas zanima (opstine u Sidu) (e, ali ovo moze da vrati i neke dodatne greskom!)
area[name="Сремски управни округ"][admin_level=6][boundary=administrative]->.okrug;
rel(area.okrug)[admin_level=8][boundary=administrative]->.samo_opstine;
// Na kraju uradimo presek ova dva
rel.samo_opstine.all_boundaries_in_okrug;
(._;>;);
out;

Offline

#79 2020-04-03 10:41:39

Pedja
Member
From: Užice, Serbia
Registered: 2012-03-22
Posts: 421
Website

Re: RGZ otvorio registar prostornih jedinica - plan za import

Probaću. Ovo sam primetio sada. Ranije se nije ovako ponašalo pa sam pomislio da je zbog izmena administrativnih granica koje su nedavno rađene.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB