You are not logged in.

#1 2019-10-11 08:03:05

IIVQ
Member
Registered: 2014-11-12
Posts: 612

R9 (Ring Charleroi België)

Hoi,

Ik post dit hier want het Belgische forum is nagenoeg dood.
Ik reed over de R9 en het viel mij op dat deze als trunk road is gemapt, terwijl het toch echt een snelweg is. Ook de A503 ten zuiden van Charleroi (die de R9 en R3 verbind) is snelweg, maar gemapt als trunk.

Heeft er iemand bezwaar tegen als ik dit omtag?

Offline

#2 2019-10-11 09:08:48

eggie
Member
From: Dordrecht
Registered: 2010-09-03
Posts: 3,338

Re: R9 (Ring Charleroi België)

Je zou nog even kunnen kijken wie de voorgaande mapper is en waarom/wanneer dit veranderd is in trunkroad.
Soms is iets een eenmalige actie van een starter... , maar het kan ook een ervaren mapper zijn geweest met een goede reden.

Offline

#3 2019-10-11 12:01:23

Tijgerd
Member
From: Sittard-Geleen
Registered: 2019-08-26
Posts: 24

Re: R9 (Ring Charleroi België)

Ik maak het je even wat makkelijker (omdat ik zelf ook benieuwd was):

De gebruiker is Yapock: https://www.openstreetmap.org/user/Yapo … 34.56/4.83
In de volgende wijzigingenset heeft hij de naam veranderd van motorway naar trunk: https://www.openstreetmap.org/changeset … 136/4.4444
In de wiki worden E-wegen (dit is de E 420, volgens de tags) wat volgens https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag … 3Dmotorway zou betekenen dat dit gewoon als motorway getagged zou moeten worden..

Je zou volgende keer dat je langs rijd kunnen kijken of dit bord er staat:
120px-Belgium-trafficsign-f9.svg.png
wat inhoud dat het een trunk is

of dat het volgende bord er staat:
89px-Belgium-trafficsign-f5.svg.png
wat inhoud dat het een motorway is

volgens: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Wik … s/Highways

Offline

#4 2019-10-11 13:21:14

AdVerburg
Member
From: Goes, The Netherlands
Registered: 2015-05-25
Posts: 94

Re: R9 (Ring Charleroi België)

https://www.mapillary.com/app/?focus=ph … signs=true (van 21 mei 2018)
Ik zie daar een voorangsbord (B9) en geen vluchtstrook (of ruimte waar je naar toe zou kunnen in geval van pech), dus zeker geen autosnelweg. Het is voor mij zelfs de vraag of highway=trunk op z'n plaats is.
Dus zeker niet gaan aanpassen.

Offline

#5 2019-10-11 14:24:03

Tijgerd
Member
From: Sittard-Geleen
Registered: 2019-08-26
Posts: 24

Re: R9 (Ring Charleroi België)

Ik ben even de hele straat afgegaan, je hebt gelijk, geen vluchtstrook.
Het voorrangsbord gaat volgens mij voor de parallelweg maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Ik zie echter wel het volgende:
Wanneer je van deze R9 af wilt zie je het F7 bord dat aangeeft dat de motorway is geëindigd, je zat dus voorheen wél op een motorway
https://www.mapillary.com/app/?focus=ph … 573&zoom=0

Tevens zie je iets verderop een F5 bord voor een invoegende strook, dit geeft dus aan dat deze weg invoegd op de R9, welke in ieder gevan op dat punt een motorway is.
https://www.mapillary.com/app/?focus=ph … 6252821671

Ik heb de hele weg nagekeken, afgezien van wat snelheidsbeperkingen zie ik geen indicatie dat dit opeens een trunk-road is geworden, dit zou duidelijk door het F9 bord moeten worden aangegeven.
Het kan zijn dat ik een bord heb gemist waar je bij mapillary natuurlijk alleen bepekte momentopnames kunt zien.

Zie: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Roa … in_Belgium

Offline

#6 2019-10-14 17:34:47

IIVQ
Member
Registered: 2014-11-12
Posts: 612

Re: R9 (Ring Charleroi België)

AdVerburg wrote:

https://www.mapillary.com/app/?focus=ph … signs=true (van 21 mei 2018)
Ik zie daar een voorangsbord (B9) en geen vluchtstrook (of ruimte waar je naar toe zou kunnen in geval van pech), dus zeker geen autosnelweg. Het is voor mij zelfs de vraag of highway=trunk op z'n plaats is.
Dus zeker niet gaan aanpassen.

De hele R9 en de A503 ten zuiden van de R9 zijn snelweg. Je hebt bij alle opritten (Behalve bij de Place de la Constitution ri Noord) een snelwegbord staan, en gedurende een rondje kom je geen einde-snelwegborden tegen.

Geen vluchtstrook vind ik geen argument - er zijn wel meer snelwegen zonder vluchtstrook en aan de oostkant is er zéker 250m waar wél vluchtstrook is.

Een voorrangsbord is ook géén argument - dat zie je in België wel vaker, bijv hier en 200m verderop een voorrangswegbord.
Volgens mij is de enige bepaler of iets een snelwegbrod is het bord
89px-Belgium-trafficsign-f5.svg.png - en dat staat er.

Offline

#7 2019-10-14 19:30:18

IIVQ
Member
Registered: 2014-11-12
Posts: 612

Re: R9 (Ring Charleroi België)

Ik heb inmiddels de hele ring en A503 tot Motorway omgeturnd.
Ook aan de R9 de juiste snelheden en aantal lanes gehangen. Volgende klusje: de directions en de change:lanes toevoegen. Dat is nog een kleine klus, met de 9 op- en 10 afritten...

Offline

#8 2019-10-25 17:48:14

IIVQ
Member
Registered: 2014-11-12
Posts: 612

Re: R9 (Ring Charleroi België)

Kan iemand even meekijken?

Ik heb alle maxspeeds, lanes, en destination/turn/change:lanes van de R9 geupdate, maar als ik in OSMand kijk, krijg ik
dida6Fm.png

Ter plekke zijn echter maar 4 lanes, en ook geen splitsing (al is er dankzij de change:lanes wel een beslismoment, je moet de afrit links (die pas over 300m is) hier al nemen, want er zit een doorgetrokken streep tussen die hier begint.

Doe ik iets verkeerd?
Of heeft OSMand het op zijn heupen met de live updates?

Last edited by IIVQ (2019-10-25 17:50:47)

Offline

#9 2019-10-25 22:13:52

alphensebezorger
Member
Registered: 2016-02-08
Posts: 150

Re: R9 (Ring Charleroi België)

Ik heb bij even een kaartje van Charleroi bij bbbike laten maken: https://download.bbbike.org/osm/extract/. Mijn oude versie van Osmand geeft de eerstvolgende aanwijzing gewoon bij afrit 29, rechtdoor. Het lijkt dus eerder een probleem met de kaart van Osmand zelf. Misschien even dat kaartje bij bbbike downloaden en zelf proberen wat dan de aanwijzingen worden?
Terzijde: er mist naar mijn idee nog een layer=1 op de oprit na 20 m, maar dat zal geen vier extra lanes opleveren.

Offline

#10 2019-11-07 21:28:08

IIVQ
Member
Registered: 2014-11-12
Posts: 612

Re: R9 (Ring Charleroi België)

Inmiddels heb ik de maandelijkse volledige update van Wallonië en werkt het naar behoren, 6 lanes dus.
Waarschijnlijk een probleem met de live updates, dat heb ik wel vaker dat lanes dan rare afwijkingen gaven.

Wat bedoel je met dat de oprit layer=1 moet krijgen?

Offline

#11 2019-11-08 22:42:34

alphensebezorger
Member
Registered: 2016-02-08
Posts: 150

Re: R9 (Ring Charleroi België)

IIVQ wrote:

Wat bedoel je met dat de oprit layer=1 moet krijgen?

Die opmerking is inmiddels achterhaald door jouw changeset 76253927.

Ik doelde op weg 734560562. De standaard rendering was destijds wat apart omdat een weg zonder layer=1 aansloot op de snelweg die wel layer=1 had. Maar inmiddels ziet het er prima uit, geen aanpassing meer nodig.

P.S. Heb je al moed gevat om je (vermoedelijk) door netwerkproblemen geplaagde changeset uit dit draadje na te lopen op dubbele wegen en nodes? Ik zag dat een andere mapper al voor je aan het herstellen is geslagen in deze changeset, maar ik vermoed dat er nog meer dubbelingen achtergebleven zijn.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB