You are not logged in.

#1 2019-06-23 09:09:27

Jaakko Luttinen
Member
Registered: 2019-06-23
Posts: 1

Miten kartoittaa luonnonsuojelualueita?

Hei!

Onko luonnonsuojelualueille jotain kätevää importtausta? Luin täältä, että aikoinaan on SYKE:ltä saatu lupa vain rajattuun importtiin: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Syke

Onko nykyään jotain tapaa importata koko Suomen alueelta luonnonsuojelualueita vai millä tavalla ne rajat voi saada openstreetmapiin? Niitä on hieman vaikea käydä luonnossa GPS-laitteella kartoittamassa eikä rajoja varmaan luonnossa näkyisikään. Esimerkiksi tämän olisin nyt kaivannut kartalle: https://www.luontoon.fi/vehoniemenharju … kuyhteydet

Mikähän olisi kätevä tapa saada näitä lisättyä?

Kiitos avusta!

Offline

#2 2019-06-25 17:57:27

posiki
Member
Registered: 2010-03-26
Posts: 214
Website

Re: Miten kartoittaa luonnonsuojelualueita?

Mo!

Tuo näyttää aika pieneltä alueelta, joten käsin editointi esimerkiksi MML:n karttoja hyödyntäen on varmaan nopein.

MML:ltä on lupa, että Maastotietokannan tietoja voi importoida osaksi OSM:ia. Joten jos nuo alueet löytyvät sieltä, niin sitä voi käyttää hyväksi.

Muutamia huomioita:
- koko alue taitaa koostua useammasta monikulmioista, joten jonkinlaisen monikulmio relaatio olisi tuolle varmaan oikea.
- maa-alueella rajat näyttivät kulkevan kiinteistörajojen mukaisesti.
- järven rantaan rajoittuminen olisi sitten mielenkiintoisempi: näyttäisi olevan niin, että raja ei kulje kiinteisrajan kanssa samassa. Eikä aina seuraa myöskään rantaviivaa (siis MML:n maastotietokannan rajaa). Oikea tieto ls-alueen rajasta on varmaan jossain viranomaispäätöksissä. Siellä voi olla koordinaatteja tai sitten kiinteistötunnuksia. Mutta ehkä OSM:n riittää käsin digitoitu reunaviiva.

P

Offline

Board footer

Powered by FluxBB