Defibrillators met foto

https://www.openstreetmap.org/changeset/69656126#map=13/50.9272/3.1404

Locaties van die drie AED’s ^^

Ik heb de indoor tag toegevoegd.
Zonder die tag heeft het geen zin ze te mappen.
OSM ID heeft dat gelukkig begrepen.

Die zijn geen van de drie ‘indoor’ volgens mij.
Toegegeven, trax is wat verwarrend, volgens GRB zie je een groot gebouw… maar in realiteit zitten twee kleinere gebouwen binnenin, en is het dak van het oude gebouw een overkapping van wat eigenlijk meer een ‘overdekt plein’ is.

Die bij Alkern en OCAR hangen langs buitenmuren, en zijn vrij toegankelijk.

Ondertussen zie ik al 241 resultaten via die query.

Mooie sprong vooruit, maar blijkbaar zijn er belgië meer dan 9000 exemplaren (waar de bevoegde FOD weet van heeft), weliswaar niet allemaal publiek toegankelijk.

Vlug even hier neergooien voor ik vergeet ze te mappen:
https://www.mapillary.com/app/user/timcouwelier?feedItem=user-w-hsL2aCSxtO2VlMpaYI2Q-activity-user-w-hsL2aCSxtO2VlMpaYI2Q-publishing_done-image%3A1558467292006&pKey=HwvsaE7vQbHMUnEPu4RTPw&lat=50.789533&lng=2.877474&z=20&focus=photo

En blijkbaar is er iets foutgelopen met de fotoreeks, maar er zit eentje aan ontmoetingscentrum Zonneheem in Oostnieuwkerke, langs de Bassijnsmolenstraat. Noordelijke zijgevel, tegen de westelijke hoek aan.

Moet dringend eens in mijn losse non-mapillary foto’s zoeken ook…

Ik begrijp het nut ook niet zo goed om van elk object een foto te moeten maken. Ergens gaat het ook over vertrouwen van de ene naar de andere mapper toe dat wat we taggen ook echt aanwezig is en indien niet door iemand anders kan gecorrigeerd worden op basis van lokale kennis of surveys. Als ik onderweg een AED zie tag ik die sowieso, zonder foto, omdat ik die toestellen ook heel belangrijk vind om toe te voegen aan de kaart. Het enige voordeel van mapillary is dat de AI soms objecten ontdekt die je totaal niet gezien hebt.

Op de kaart van stad Aalst staan ze allemaal aangeduid en velen staan op OSM nog niet op. Ik ga wel niet langsgaan om van elk toestel een foto te maken.
https://www.aalst.be/stadsplan

Ik betrouw geen stadsplannen, geen mappers, geen open data.
Voor het onderhoud is een foto onmisbaar.
Anders is OSM maar de zoveelste verkeerde lijst.

Er zijn er een paar met foto, maar da’s een minderheid… en inderdaad op zich wellicht geen open data.

Er is nog iets waarin wij beter zijn : de juiste plaats.
Stadsplannen werken dikwijls alleen maar met een adres.
Soms is er nog een omschrijving waar het voorwerp zich bevindt.

Er staat geen datum bij de foto’s van Aalst.
De foto van het CC De Werf is onduidelijk.
Korrectie : er is nog een detailpagina waar de AED wel goed op staat.

Deze die buiten staan bij een sporthal met duidelijke foto zou je volgens mij wel kunnen mappen zonder plaatsbezoek.
Maar zonder foto vraagt u aan een stervende een zekere “mentaken” waarvan niemand iets afweet te betrouwen.

Ook kan de OSM curator zo niet zijn werk doen.
De vrijwilligers van het Rode Kruis zouden de zaak in het oog kunnen houden.

Ik vind u wel een beetje fanatiek. U wilt van elke AED een foto met datum erbij. En hoe oud mag die foto dan maximum zijn? Want in theorie kan een uur later die AED vernield zijn door iemand die er met zijn wagen tegen gereden is.

De ene zegt fanatiek, de ander zegt gepassioneerd.

Een aanduiding zonder veel detail is nog altijd beter dan helemaal geen aanduiding, maar hoe beter gedocumenteerd die dingen zijn hoe liever/beter toch?

Zeker en vast. Maar hij schrijft ook dat hij geen mappers betrouwt. Ja…dus ik mag geen AED meer toevoegen zonder foto? OSM draait net op vertrouwen naar elkaar toe.

Naar elkaar toe wel, het gaat er over dat veel ‘andere bronnen’ (die meestal helemaal niet onder een open data licentie vallen) meestal weinig precies zijn qua locatie, terwijl het ding vlot kunnen vinden wel vrij relevant is.

Tussen ‘er zit ergens een AED op dit sportcomplex’ en ‘het ding hangt aan die muur van dat specifiek gebouw’ zit wel een belangrijke nuance.
Of ‘Er hangt een AED thv de lokale Delhaize… maar die hangt binnen. Buiten openingsuren kan je er niet aan’.
Of ‘Er hangt er eentje in een toren vol kantoren… maar als je niet weet op welke verdieping …’

In veel gevallen kan je met een andere bron wel weten waar je het ongeveer moet gaan zoeken, maar een nauwkeurige locatie volgt meestal maar uit ‘opzoeken op terrein’. En eerlijkheidshalve, dan kan je net zo goed een foto maken ook, of een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving voorzien.

Natuurlijk is het geen ‘verplichting’, maar… als we het dan toch willen doen, laat ons streven om het zo goed mogelijk te doen.

Wat doen we hiermee ?
https://overpass-turbo.eu/s/KoH

Ik heb zaterdag verschillende AED fouten in Schilde verbeterd.

De Vlaamse Ardennen moet ik ook al op mijn zwarte lijst zetten.

Als er geen beelden zijn, note laten in OSM met de vraag of er effectief twee zouden zijn? (weinig waarschijnlijk), of dewelke correct is?

Ik gaf die stadskaart van Aalst alleen maar als startpunt. Je moet ook weten waar je moet beginnen zoeken. :wink:

Here’s another AED - series of three pics; just don’t have either the time or the patience nor the volume to add tags to pics on Mapillary : https://www.mapillary.com/map/im/BA4eteP89Mi_ahiMi-3jkg .

What I would greatly appreciate is the option to edit IPTC keywords in my desktop photo application before uploading, which is many times less time consuming, plus that one checks pics before uploading anyhow : any thoughts on this, please?