You are not logged in.

#1 2019-02-16 20:56:32

Bart1108
New Member
Registered: 2019-02-16
Posts: 2

Openstreetmap in Autocad

Hallo;

Voor een project zoek ik een methode om de kaarten vanuit OSM in autocad te laden en te bewerken.
Kan iemand mij hiervoor op weg helpen?

Dank bij voorbaat!

Bart

Offline

#2 2019-02-17 15:41:14

zors1843
Member
Registered: 2010-02-17
Posts: 28

Re: Openstreetmap in Autocad

Deze link misschien : https://mygeodata.cloud

Offline

#3 2019-02-17 15:43:15

zors1843
Member
Registered: 2010-02-17
Posts: 28

Re: Openstreetmap in Autocad

Offline

#4 2019-02-17 23:43:03

philippec
Member
Registered: 2015-02-26
Posts: 331

Re: Openstreetmap in Autocad

Blender en Freecad kunnen er ook weg mee.

Offline

#5 2019-02-18 08:42:39

CouwelierTim
Member
Registered: 2018-01-08
Posts: 297

Re: Openstreetmap in Autocad

Bart1108 wrote:

Hallo;

Voor een project zoek ik een methode om de kaarten vanuit OSM in autocad te laden en te bewerken.
Kan iemand mij hiervoor op weg helpen?

Dank bij voorbaat!

Bart

Mag ik even vragen WAT je er precies mee wil doen?

Wil je alles als VECTOR-data (dus 'lijnen') in AutoCAD, om er verder in AutoCAD een plan mee op te maken?
Zo ja, met een eigen lijnstijl, of wil je het geheel terug laten renderen als de klassiek gekende kaart?

Wil je de openstreetmap data inladen, om openstreetmap te editeren en terug up te loaden naar openstreetmap?

Wil je een uittreksel van de kaart als achtergrond gebruiken in AutoCAD, om een eigen tekening aan te vullen, situeringsplan te maken, ... ?


Een gepast antwoord lijkt me sterk samen te hangen met wat je er precies mee wil doen.



Voor het eerste lijkt OSM2DXF me een oplossing, maar dan kan je de klassieke 'tiles' niet gerenderd krijgen.

Voor het tweede heb ik geen weet van opties.

Voor het derde kan je ofwel een externe databron/tileserver toevoegen - kijk eens onder de opties via 'mapwspace'. Tileserver info voor de 'belgische' tiles kan je via hier vinden: https://tile.openstreetmap.be/#map=8/50.5157/4.45 , ofwel maak je een (raster) achtergrond via een GIS-programma als QGis, waar je dezelfde databron via de 'QGis-Browser' toevoegt als 'XYZ-laag' - werkt normaal vanaf versie 2.18. Via Print Composer maak je dan een grote lay-out, waarvan je ook een world-file laat maken. Die kan je dan als gegeorefeerde achtergrondafbeelding netjes achter je tekening laden..

Offline

#6 2019-02-18 11:12:54

Bart1108
New Member
Registered: 2019-02-16
Posts: 2

Re: Openstreetmap in Autocad

Goedemorgen!

De bedoeling is om een stad in te laden in ACAD, met zoveel mogelijk details (straten, parken en huizen).
Dit om een tekening te maken van mijn geboortedorp in Autocad en dit als cadeau te geven als een uitgeplotte versie.

Offline

#7 2019-02-18 12:54:46

CouwelierTim
Member
Registered: 2018-01-08
Posts: 297

Re: Openstreetmap in Autocad

Bart1108 wrote:

Goedemorgen!

De bedoeling is om een stad in te laden in ACAD, met zoveel mogelijk details (straten, parken en huizen).
Dit om een tekening te maken van mijn geboortedorp in Autocad en dit als cadeau te geven als een uitgeplotte versie.

Da's.. ambitieus. Al denk ik dat je voor veel doeleinden wellicht beter start op basis van de CAD-versie van het GRB.
Als je echt op basis van de OpenStreetMap data wil gaan werken, lijkt me dat je naar rendering toe beter vanuit een GIS-applicatie werkt dan een CAD-applicatie.

OF...

Je vult gewoon OpenStreetMap zelf aan, en werkt van daaruit - met een uittreksel daarvan af te drukken.




Ik geef je alvast ook even deze link mee:
https://download.vlaanderen.be/Producte … tle=GRBcad

(daar kan je het GRB in DXF-formaat opvragen per gemeente, waar je dan weer mee op weg kan in AutoCAD..)

Last edited by CouwelierTim (2019-02-18 12:55:35)

Offline

#8 2019-02-18 20:04:39

philippec
Member
Registered: 2015-02-26
Posts: 331

Re: Openstreetmap in Autocad

Gewoonlijk wordt het 3D geprint.
Met de plugin in Freecad kan je door de stad wandelen.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB