OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

#51 2018-10-03 14:13:30

AndriesWijma
Member
From: Kollum
Registered: 2016-04-20
Posts: 586

Re: Aquaduct voortaan als man_made=bridge? NEE.

JeroenHoek wrote:

Een Duitser loopt nu alle aquaducten in Fryslân om te zetten naar bridge=aqueduct. Daardoor zijn de tunnel en 'brug' nu dubbelop getagged (en het ziet er qua rendering niet uit, maar dat terzijde). Ik ben geneigd om de bridge-tag er weer af te halen. Wat denken jullie?

Terugdraaien inderdaad.

In een eerdere discussie over ligplaatsen gaf mapper Wyo aan: "Yet I'm not much interested in any principled discussion, so just find a consensus and I’ll use it from now on".
De consensus is om in elk geval niet dubbel te taggen en verder is het wachten tot een aquaduct op een echt bevredigende manier kan worden gemapt en gebruikt door renderers.

Offline

#52 2018-10-03 14:50:22

JeroenHoek
Member
Registered: 2014-06-22
Posts: 105

Re: Aquaduct voortaan als man_made=bridge? NEE.

Aangepast.

Één aquaduct heb ik nog als 'brug' gelaten: Het Leppa Akwadukt. Ik weet niet zo goed wat ik daar mee aanmoet, aangezien het hier wel een brug (met water) is die over een weg heen gaat.

Last edited by JeroenHoek (2018-10-03 14:50:53)

Offline

#53 2018-10-05 16:35:18

A67-A67
Member
Registered: 2014-04-08
Posts: 259

Re: Aquaduct voortaan als man_made=bridge? NEE.

Gebruiker wyo is hier een discussie over begonnen in het internationale forum.

Offline

#54 2018-10-06 14:28:56

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,577

Re: Aquaduct voortaan als man_made=bridge? NEE.

Door redenerend.

Waarom staat er op een highway, bridge=yes, het is er, dus aangegeven, je zou bij de routering een opmerking kunnen krijgen: Ga over 500 meter over de brug.

Ditzelfde zou je ook mogen verwachten bij een waterway: over 500 meter volg u de stroom over het aquaduct.
Dat zou inhouden, dat op de waterway ook een tag mag komen voor het aquaduct. bridge=aquaduct, het is best wel logisch om die op de waterway te zetten. bridge krijgt layer=1

Dan is er man_made=bridge, layer=1 deze moet met nodes aangesloten zijn op de erovergaande highway. Dit maakt eigenlijk bridge=yes op de highway overbodig, de render zou het kunnen af leiden van de koppeling met twee nodes met de man_made.

De onderdoorgaande weg, daar mag geen covered=yes opgezet worden, alleen als er een roof boven de highway is. Het effect is wel gewenst bij een onderdoorgaande weg in de Carto, net zo breed als de brug werkelijk is.

Het effect van tunnel=* is dat het bij de Carto transparanter en gestippeld er uit ziet, wat vele als gewenst zien. (is dat een reden waarom ook of alleen voor tunnel wordt gekozen?)

Het zelfde effect wil je eigenlijk ook hebben bij een eronderdoorgaande, highway. Zelfs waar twee viaducten naast elkaar liggen, dat het tussenstuk, openlucht, gewoon als highway zichtbaar moet zijn.

Wat! Als de man_made=bridge, layer=1 en de onderdoorgaande weg highway (geen layer), twee gemeenschappelijk nodes hebben, daaruit kan een render afleiden dat de highway onder de brug ligt en deze dus een andere style geven.
Wat het gewenste effect kan geven.
Hiervoor zou dan een carto verzoek aangemaakt moeten worden.

Dit stuk zou ook een maximale doorrijhoogte hebben, verwijzing naar een brug is dan ook gewenst, het kan ook worden afgeleid.

De man_made=bridge bridge=aquaduct zou ook een blauwe kleur moeten krijgen net even wat blauwer als de natural=water kleur.

Dan hebben we ook nog man_made= bijvoorbeeld wildlife_crossing met bridge=yes, waar de onderdoorgaande weg ook geen covered=yes en tunnel=yes zouden moeten. (discussie)
Hier ook twee gezamelijke nodes met verschil in layer.

Ga over 500 meter onder de widelife crossing door.
Nu staan er een paar covered=yes bij deze wildlife bruggen, om het effect te geven.

De discussie gaat steeds ook gedeeltelijk over de visualisatie, het transparant onderdoor over de juiste lengte

Overpass controle bridge en tunnel bij elkaar. zoomen en zoeken
Overpass controle bridge en covered bij elkaar zoomen en zoeken

Nu met BGT omtrekgericht is het makkelijker man_made=bridge in te tekenen.

Last edited by Allroads (2018-10-06 16:51:19)

Offline

#55 2018-10-06 16:47:47

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,577

Re: Aquaduct voortaan als man_made=bridge? NEE.

verwijderen admin --

Last edited by Allroads (2018-10-06 16:52:01)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB