Brug=waterkering: foutmeldingen

Hier: https://www.openstreetmap.org/edit#map=22/52.11887/4.54561 is een way van vier knopen tegelijk getagd als brug, als track en als waterkering (weir). Ik krijg van JOSM foutmeldingen dat de knopen een brug met een waterway verbinden.

Is dit fout, en zo ja hoe moet het dan?

Ik teken meestal de waterway=weir los en er vlak tegenaan. Meestal heeft het bruggedeelte niets te maken met de weir.
Verder zie ik veel slootwerk van mapper P. overal op het land hier liggen. Genoeg te doen hier.
Hier een voorbeeld zoals ik het doe. https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.77932/4.74036

highway=* en bridge=* mogen gewoon samen, omdat ze hetzelfde object omschrijven (de weg-als-brug), maar de waterkering kan beter als los element getagged worden. Die zou ik dan net stroomopwaarts of -afwaarts van de weg plaatsen, met zijn uiteinden op de grens van het water, of als area waar de weg overheen loopt.

Dat is weer van de vele voorbeelden van de zooi van padvinder.
Die mikt overal water op andere landuses zonder uit te snijden, dus in dit gebied is gewoon bagger wat landuses betreft.
Een brug kan nooit een stuw of waterval zijn, de brug ligt erboven. Dus de weir in dit geval als een aparte lijn dwars op het watervlak, net naast de brug. Normaliter kun je een weir als een node op de way zetten, die de stroomdraad vormt, maar die way ontbreekt hier.

Geldt die dan als een barrier voor routering op het water?

Ik heb de weir apart getekend en van de bridge afgehaald. Voor verdere verbetering daar (bv de landuse=grass die tot het midden van de sloot doorloopt) zou ik terplekke moeten kijken, en dat soort werk zit er voorlopig niet in. Ik wil alleen minder fouten krijgen bij het opslaan van routes.

Een brug is altijd op layer 1. Bovendien staat er geen water onder deze brug. Het water eindigt aan beide zeiden van de brug en loopt niet door onder de brug.
Ik heb er wat aan gesleuteld. Misschien is het zo goed.

René

Hoe bedoel je geen water rivw Dat laatste lijkt me sterk. De weirs in Nederland zijn van die standaard deuren waar een soort constructie aanhangt dat de brug moet vormen. Het zijn geen rijen stenen zoals je in beken ziet. Ze dienen om de waterstand te regelen.
Ook weirs in rivieren en beken hebben hun natuurlijke overloop en staan meestal iets onder water.

Het water was onder de brug niet doorgetrokken. Het stopte aan beide zeiden van de brug. Dat heb ik inmiddels veranderd. De brug liep dus over land.

René.

Kijk… met elkaar maken we er weer iets moois van. :slight_smile:

Ik ben wederom verwonderd hoe zo’n zooitje op de kaart nog redelijk oogt.

https://www.mapillary.com/map/im/w605PUpQWjTHbfUFc7joFQ

Oke… dan heeft Peter het correct gamapt lijkt mij.

Weirde weir welke wazig water wisselt.