OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

Announcement

A fix has been applied to the login system for the forums - if you have trouble logging in please contact support@openstreetmap.org with both your forum username and your OpenStreetMap username so we can make sure your accounts are properly linked.

#1 2018-04-02 10:00:49

Skinfaxi
Member
From: Blackstad, Sweden
Registered: 2013-07-30
Posts: 833

månadsutmåning: Vandringsleder över 100 km längd

Hej, nu är det snart vår och jag länkter efter naturupplser. I Sverige har vi ju ett fantastikt nät av låglandsleder och vart projekt har stort potential för alla som rör sig ute.

Några vandringsleder är redan mappad - men många stora vandringsleder saknas helt / eller i stora delar. Källmaterialet är normalt bra: Ledernas sträckning är ofta inritad i TK50 (länskartor) och vi kan använda oss av lantmateriets "rådata". Sen publicerar många kommuner vidare information som offentliga tillkännagivande och det är lätt att hittar hjälpsamma människor som kan ger information på forum som t.ex. utesidan.

På rakt arm ser jag att Lönnebergaleden (Hultsfed kommun), Svedeleden (Vimmerby kommun), Sörmlandsleden, Östergötlandsleden, Höglandsleden har ett mycket stort förbättringspotential.

Jag tycker att det vorre roligt att vi antar oss uppgiften att forsöker få in så många av dom stora leder som möjligt i OSM databasen - att göra stora uppgifter tillsammans är mycket motiverande.

Någon som har lust?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB