OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

Announcement

A fix has been applied to the login system for the forums - if you have trouble logging in please contact support@openstreetmap.org with both your forum username and your OpenStreetMap username so we can make sure your accounts are properly linked.

#1 2017-11-08 13:22:19

Branko Kokanovic
Member
Registered: 2017-10-02
Posts: 7

Sophox servis

TL;DR
Kliknite ovde, kliknite Play dugme, kad se mapa prikaže ulogujte se na OSM (ako već niste ulogovani) i dobićete fancy poluautomatizovano dodavanje name:sr na svetske gradove! Paziti na ime nije prosta transliteralizacija da ga ne bi revertovali!!!

Zdravo svima,
Znam da postoji vec gomila tema u vezi ovoga, ali otvorio bih novu posto smatram da zasluzuje. Isti problem (name:sr, cirilica, preslovljavanje, provere, povezivanje sa wiki), ali resen na drugi nacin - koristeci SPARQL i Sophox. Napravio sam stranicu ovde koja kontam da treba da bude "zvanični" repo za srpske querije:
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Serbia/Sophox

Ovo su worldwide upiti koji nam mogu biti korisni. Dopunite ako imate ideju sta jos bi mogli da proveravamo. Ako ne znate SPARQL, recite recima sta mislite da treba proveriti, pa da probamo da napisemo SPARQL upit zajedno:)

Pozadina cele price je da pokusavam da posaljem moju Lint skriptu u penziju koristeci Sophox, ali trenutno Sophox ne moze da radi unutar jedne drzave (moze samo da mu das bounding box ili radijus unutar koga treba da nadje nesto). Ako imate ideja kako bi bio dobar boundingbox/circle za Srbiju, recite? Za sada je upotrebljiv samo worldwide i to mi je bila motivacija da napisem ove queryje. Da bi radio na konkretnoj mapi/boundovan na Srbiju, pricam sa Yuri-jem (koji drzi Sophox), pa cemo da pisemo neki SPARQL servis za ovo (Yuri je otvorio bug vec). Ali ideja je da jednog dana imamo par queryja, neke worldwide, neke za Srbiju koji za 2 sekunde rada mogu da nam ukažu na sve greške na mapama!

edit: paziti na https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Nam … literation

Last edited by Branko Kokanovic (2017-11-08 18:03:50)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB