OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

Announcement

A fix has been applied to the login system for the forums - if you have trouble logging in please contact support@openstreetmap.org with both your forum username and your OpenStreetMap username so we can make sure your accounts are properly linked.

#1 2017-04-11 12:35:15

The Duke of Waltham
New Member
Registered: 2016-09-07
Posts: 2

Επαρχιακές οδοί σε αστικές περιοχές

Καλημέρα. Ασχολούμαι από το περασμένο καλοκαίρι με τη χαρτογράφηση της Κατερίνης, και με προβληματίζει το θέμα τής διαδρομής που ακολουθούν οι επαρχιακές οδοί μέσα στην πόλη. Ως πρωτεύουσα νομού και ευρισκόμενη γεωγραφικά στο κέντρο του, η Κατερίνη αποτελεί το σημείο έναρξης αρκετών πρωτεύουσων επαρχιακών οδών, από τις οποίες τέσσερις ξεκινάνε από την ίδια την πόλη και όχι από κάποιο σημείο άλλης οδού (σύμφωνα με τους ορισμούς που δίδονται στο ΦΕΚ 1866/τ.Β΄/14.9.2007). Δεν είναι ξεκάθαρο, όμως, με ποιους δρόμους τής πόλης ταυτίζονται αυτές οι επαρχιακές οδοί, ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ακρίβεια για τις σχέσεις (relations) που τις αποτυπώνουν στον χάρτη.

Μίλησα πρόσφατα με άτομο στην αντιπεριφέρεια που ασχολείται με τα συγκοινωνιακά, και μου είπε ότι δεν υφίσταται τέτοια ταύτιση: οι οδοί θεωρείται ότι ξεκινούν από το κέντρο της πόλης, και αυτό είναι όλο. Η πορεία τους μέσα από τον αστικό ιστό νοείται στο περίπου, και παρότι η περιφέρεια είναι τυπικά υπεύθυνη για τη συντήρηση των επαρχιακών οδών σε ολόκληρο το μήκος τους, έμεινα με την εντύπωση ότι ασχολείται μόνο με το τμήμα εκτός των ορίων τής πόλης και αφήνει τα ενδότερα στον δήμο – κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει επίσημα εξαρχής. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχει κάποια λογική αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με κοινούς δρόμους και όχι με καμιά τετράιχνη λεωφόρο.

Βέβαια παραμένει γεγονός ότι οι επαρχιακές οδοί αναγράφονται στον χάρτη μας όχι μόνο έξω από τις πόλεις αλλά και μέσα, και το ερώτημά μου είναι κατά πόσον υπάρχει κάποια πηγή για το αστικό τμήμα των διαδρομών που ακολουθούν. Θα με ενδιέφερε πολύ να συμβουλευόμουν κι εγώ μια τέτοια πηγή, αλλά αν τελικά οι διαδρομές αποτελούν προϊόν τής κρίσης τού χρήστη που τις όρισε, όπως νομίζω ότι συμβαίνει, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τις αλλάξουμε κατά περίπτωση, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στα τοπικά δεδομένα.

Το βασικό πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση είναι ότι αν, για τον οποιονδήποτε λόγο, μια επαρχιακή οδός θεωρείται ότι περνάει από δρόμο που δεν είναι κεντρικός, αυτός θα οριστεί ως δευτερεύων (secondary) στον χάρτη παρά το γεγονός ότι αυτό δεν δικαιολογείται καθόλου από τον όγκο κυκλοφορίας που διέρχεται από αυτόν. Έτσι καταλήγει να διαστρεβλώνεται η συνολική εικόνα της πόλης ως προς την κατανομή των βασικών αρτηριών, ενώ για τους οδηγούς που κατευθύνονται προς την επαρχιακή οδό για να φύγουν από την πόλη (ή το αντίστροφο), απεικονίζεται στον χάρτη μια καθιερωμένη διαδρομή που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για να επανέλθω στο παράδειγμα της Κατερίνης, πριν από μερικούς μήνες υποβάθμισα μια τέτοια δευτερεύουσα οδό σε τριτεύουσα (την Αθανασίου Αστερίου), χωρίς να τροποποιήσω τη διαδρομή τής επαρχιακής οδού 5, αλλά αυτή μου η αλλαγή αναιρέθηκε προσφάτως. Ίσως ήταν καλύτερα έτσι, γιατί κι εμένα δεν με ικανοποίούσε πλήρως η αναντιστοιχία μεταξύ χαρακτηρισμού (επαρχιακή) και επιπέδου (tertiary). Η συγκεκριμένη οδός όμως ούτε κατά προσέγγιση δεν αποτελεί αρτηρία, και πιστεύω πως η βέλτιστη λύση θα ήταν να μετέφερα την ίδια την επαρχιακή οδό ώστε να διέρχεται από κεντρικότερο δρόμο (και να καταλήγει στην κεντρική πλατεία, κάτι που τώρα δεν ισχύει). Θα ήθελα όμως να ακούσω και άλλες απόψεις πριν κάνω κάτι, από τη στιγμή μάλιστα που έχω περιορισμένη εμπειρία στη διαχείριση σχέσεων και ίσως χρειαστώ βοήθεια ώστε να μη χαλάσω τίποτα.

Offline

#2 2017-04-11 14:47:44

Αντρέ
Member
Registered: 2016-08-24
Posts: 19

Re: Επαρχιακές οδοί σε αστικές περιοχές

Καλησπέρα. Παίζει μην έχω καταλάβει καλά, αλλά νομίζω ότι μπορείς να σπάσεις το δρόμο σε κομμάτια και το κομμάτι που περνά μέσα από την πόλη μπορείς να το βάλεις "Οικιστική οδό" ή κάτι τέτοιο.

Offline

#3 2017-04-11 21:21:59

The Duke of Waltham
New Member
Registered: 2016-09-07
Posts: 2

Re: Επαρχιακές οδοί σε αστικές περιοχές

Εννοείς residential street, έτσι; Ναι, γνωρίζω ότι τεχνικά έχω αυτήν τη δυνατότητα, αλλά δεν φαίνεται να ταιριάζει με τη συνήθη πρακτική και αν το δοκιμάσω μάλλον θα μου το αναιρέσουν πάλι (όπως έγινε όταν το άλλαξα σε tertiary). Γι' αυτόν και για τους άλλους λόγους που ανέφερα πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη ιδέα να αλλάξω τη διαδρομή τής επαρχιακής οδού, εκτός κι αν προκύψουν στοιχεία ότι όντως έχει οριστεί επίσημα κάποια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στην πόλη.

Offline

#4 2017-04-21 21:56:39

JayCBR
Member
Registered: 2015-03-11
Posts: 118

Re: Επαρχιακές οδοί σε αστικές περιοχές

Καλησπέρα, θα πρότεινα για οποιαδήποτε αποριά να συμβουλευόμαστε το wiki, στο οποίο υπάρχουν σχεδόν τα πάντα
(συγκεκριμένα στην παράγραφο Overlays/Backgrounds υπάρχει το παρακάτω link http://www1.okxe.gr/geoserver/eygep/wms … openlayers, στο οποίο μπορούμε να δούμε ακριβώς την πορεία εθνικού και επαρχιακού δικτύου)

εννοείται δεν το ακολουθούμε τυφλά, οτιδήποτε έχει νόημα για κάθε πόλη (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κτλ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε primary και secondary σε δρόμους που δεν ανήκουν σε κάποιο δίκτυο), σε μικρότερες πόλεις συνήθως primary είναι μόνο η ΕΟ, σε κωμοπόλεις (2-10 χιλιάδες κάτοικοι) συνήθως ο κεντρικός δρόμος είναι secondary, ενώ σε χωριά tertiary

Πιο ειδικά για την Κατερίνη, primary είναι μόνο η ΕΟ1 Κατερίνη - Αλεξάνδρεια μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Ιασωνίδη (πιο πέρα δεν το λες εθνική οδό), secondary μπορεί να είναι η Χατζόγλου/28ης Οκτωβρίου/Ειρήνης (παλαιά εθνική οδός 13 αλλά και βασική αρτηρία της πόλης), εννοείται και η 25ης Μαρτίου/Γεωργούλη για την αντίθετη κατεύθυνση), η Θεσσαλονίκης (σαν παλαιά εθνική οδός), η Εθνικής Αντιστάσεως/Σωκράτους/Φιλίππου ως ΕΠ2, η Κασσάνδρου/Δίκα σαν συνδετήρια αυτών, η ΕΟ13 επειδή ανήκει στο τριτεύον εθνικό δίκτυο και η Τερζοπούλου ως ΕΠ5

αν ακολουθούσα τυφλά το χάρτη ΕΠ5 θα ήταν όλη η Τερζοπούλου (μέχρι την Ειρήνης) το πρόβλημα είναι εκεί με την Αγίας Παρασκευής μονοδρομείται, στενεύει και δεν έχει προτεραιότητα πουθενά, και γι'αυτό χρησιμοποιείται η Ξάνθου/Αστερίου ως παράκαμψη

επίσης ως tertiary βάζω δρόμους με προτεραιότητα

Offline

Board footer

Powered by FluxBB