OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

Announcement

A fix has been applied to the login system for the forums - if you have trouble logging in please contact support@openstreetmap.org with both your forum username and your OpenStreetMap username so we can make sure your accounts are properly linked.

#1 2017-02-12 01:16:34

Voonosm
Member
Registered: 2016-08-16
Posts: 48

[JOSM] More than one layer won't display?

I can either select the Strava heatmap layer first, or the bing maps first ... whatever comes first, shows in the background. If I select one of the two secondly, they won't show .. no matter what opacity etc you chose? What am I doing wrong?

Last edited by Voonosm (2017-02-14 12:32:19)

Offline

#2 2017-02-12 12:22:17

wambacher
Member
From: Schlangenbad/Wambach, Germany
Registered: 2009-12-16
Posts: 13,452
Website

Re: [JOSM] More than one layer won't display?

Voonosm wrote:

I can either select the Strava heatmap layer first, or the bing maps first ... whatever comes first, shows in the background. If I select one of the two secondly, they won't show .. no matter what opacity etc you chose? What am I doing wrong?

no idea - because you don't tell us which editor yo''r talking about.

Offline

#3 2017-02-13 09:35:28

Voonosm
Member
Registered: 2016-08-16
Posts: 48

Re: [JOSM] More than one layer won't display?

Oh, I thought I was in a JOSM Forum, sorry ... it's JOSM smile Must have been a weak moment of the day.

Last edited by Voonosm (2017-02-13 09:35:52)

Offline

#4 2017-02-13 18:39:58

n76
Member
Registered: 2013-05-22
Posts: 145

Re: [JOSM] More than one layer won't display?

You can reorder the layers in the layers panel if need be.

I open the satellite imagery first then the strava heatmap layer(s) I want. I've never noticed the strava heatmap layer obliterating the overall view of the satellite imagery but it does hide the details under the routes people have recorded, so I generally use reduce the opacity of the heatmap layer so there is a chance I can see the underlying trail/road through the heatmap.

Offline

#5 2017-02-13 19:22:07

Klumbumbus
Member
Registered: 2014-01-12
Posts: 398
Website

Re: [JOSM] More than one layer won't display?

Yes, check the order of the layers and the visibility (eye-icon). The active layer (green checkmark) should be your data layer.

Offline

#6 2017-02-15 16:31:24

Voonosm
Member
Registered: 2016-08-16
Posts: 48

Re: [JOSM] More than one layer won't display?

Strange. On my Laptop, no problem ... same on the Desktop displays only one layer ... both with a new JOSM. Ah well .. time to find out why.

Offline

#7 2017-03-30 21:40:13

aseerel4c26
Member
From: Germany
Registered: 2013-12-01
Posts: 133
Website

Re: [JOSM] More than one layer won't display?

Sounds quite like https://josm.openstreetmap.de/ticket/14593 ("Can't load more than 3 imagery (background) layers"), although the count (3 vs. 2) does not fit...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB