You are not logged in.

#651 2016-08-16 09:22:56

noordfiets
Member
From: Groningen stad
Registered: 2010-02-14
Posts: 843

Re: Webkaartje met Fietstags

@Kars
Vergeet niet dat de BTM een controle-tool is. Je kijkt in een jou bekende gebied naar de aanwezige tags, en komt het je vreemd voor dan kun je de tags eens nader bestuderen. De BTM is geen zelfstandige kaart, al kun je met de bicycle=x lagen wel snel een route plannen met zoveel mogelijk fietspaden. Waarbij de non-cyclable laag van dienst kan zijn om 'moeilijke' wegen te vermijden.

@ligfietser
Op OFM staat in het stukje over Oruxmaps dat de OFM laag niet routeerbaar is. Maar tegenwoordig is er een leuke tool bij gekomen, http://brouter.de/brouter/. Die gebruikt OSM als database om fietsroutes te berekenen. Het is een losse routerings engine die integreert in een aantal OSM-gerelateerde kaart apps, waaronder Oruxmaps. Er is een web-versie http://brouter.de/brouter-web/.
De engine geeft als resultaat een route terug die in Oruxmaps getoond kan worden.

De combi Oruxmaps-OFM-BRoute geeft dan hetzelfde resultaat als een Garmin, met ook de mogelijkheid specifieke profielen voor de routering te gebruiken.

Offline

#652 2016-08-17 08:02:17

ligfietser
Member
Registered: 2008-10-09
Posts: 5,305
Website

Re: Webkaartje met Fietstags

Bedankt Noordfiets, ik heb al tijden niet meer naar Oruxmaps gekeken. De Garminkaart in Oruxmaps renderde niet zo best. M.n. de labels, of veel teveel of niets.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB