OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

#1 2016-04-10 15:42:06

Jaradal
Member
Registered: 2015-09-09
Posts: 4

Nedaří se nahrání GPS stopy

Zdravím,
u několik dní se mi nedaří nahrát GPS stopu, kterou chci následně použít jako podklad pro lokální úpravu dat v mapě.
Postupuji standardně tj.:
- zaloguji se,
- jdu na: GPS stopy - Nahrát stopu,
- vyberu si soubor GPX, vyplním "popis", "štítky" a vyberu viditelnost jako "veřejná",
Když kliknu na "nahrát", tak se mi otevře stránka, na které vidím, že se trasa zpracovává; vidím standardně všechna data o stopě atd, zkráta až sem se vše zdá být OK.
Jakmile ale udělám jakoukoli změnu (např. refresh stránky, nebo se pokusím nahrát další stopu), tak ta předchozí zpracovávaná stopa zmizí. Není vidět ani na celkovém soupisu stop, ani v "mých stopách". Vypadá to, že se ten upload nějak zablokuje nebo zruší.

Poradíte mi co s tím?
Používám Chrome pod Win7, anitivir od ESET.

Dřív jsem tyto problémy neměl, zřejmě to souvisí s přeinstalací PC, kterou jsem nedávno musel provést po klapsu disku...
Kontoloval jsem nastavení ESETu, ale tam není vidět žádná blokovaná komunikace. 

Díky za pomoc.
J.

Offline

#2 2016-04-10 17:24:35

Marián Kyral
Member
From: Frýdek-Místek
Registered: 2014-05-19
Posts: 53

Re: Nedaří se nahrání GPS stopy

Není ten soubor nějak poškozený? Zkus si otevřít editor a normálně do něj myší ten gpx soubor přetáhnout.

Taky je možné, že je nějaký problém s frontou gpx souborů - po nahrání není daná stopa viditelná okamžitě, ale musí být nejprve zpracována. A to v závislosti na okolnostech chvilku trvá. Nekdy 15 minut, někdy déle. V každém případě by po zpracování měl dorazit email, že stopa byla nahrána.

Offline

#3 2016-04-16 10:31:20

Jaradal
Member
Registered: 2015-09-09
Posts: 4

Re: Nedaří se nahrání GPS stopy

Problém vyřešen!
Snažil jsem se nahrát prázdné soubory bez dat, soubor existuje a má standardní příponu, ale velikost je 2kb apod.
Poté co jsem použil soubory ze složky "archive" už všechno proběhlo standardně.

Byl jsem zmatený, protože v Chrome to nehodí žádnou hlášku, jen ten soubor zmizí. Když jsem zkusil použít IE tak tam to hlášku hodí a díky tomu jsem na to kápnul.

Třeba moje zkušenost některému začátečníku pomůže.

J.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB