Post hier toepassingen van OSM

Dit is een mooie om wereldwijd alle boundaries te vinden!

https://osm.wno-edv-service.de/boundaries/

Wel inloggen met je osm account.

Goed idee, ik ben benieuwd naar de voortgang. Een overzicht is heel handig als je voor een werkgever, een klant of waar dan ook een presentatie wilt houden over OSM.

Het vordert gestaag, ik zit nog even na te denken over een rubricering, anders wordt het nog een onoverzichtelijke lijst…

Een eerste versie van mijn wiki-tabel met al deze links staat nu online:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_toepassingen

Ik heb bij een eerste controle alle links die niet meer werkten, verwijderd.
Ook heb ik links die duidelijk naar een Google-maps pagina verwezen, ook verwijderd (klaarblijkelijk heeft de maker van die pagina zijn overweging om OSM te gebruiken omgeruild).

Ik heb een aantal rubrieken bedacht:

info - pagina’s die informatie verstrekken op uiteenlopende gebieden
maptool - pagina die een hulpmiddel is bij het mappen
poi - pagina die poi’s op de kaart laten zien
rp - routeplanners
spoor - pagina’s met spoorgerelateerde toepassingen

Ik sta open voor verdere verfijning.
Iedereen kan die wiki uitbreiden en aanpassen, en vooral de kolom “opmerkingen” is nog opvallend leeg, ik had geen zin/tijd om alle commentaren uit dit topic daar in te zetten.
Sinds kort is het beheer/aanmaken van wikipagina’s zeer eenvoudig geworden, want er is een goed werkende visual editor (kies voor bewerken ipv. brontekst bewerken), waarmee iedereen snel dingen kan toevoegen.

Het zou mooi zijn als iedereen zijn nieuwe bijdrage óók in die tabel zet.

Ik ga de tabel nog splitsen, zodat de rubrieken ieder in een eigen tabel bij elkaar staan en onderhoud/toevoegen wat simpeler wordt.
Daarmee komt dan tzt. de kolom Rubriek te vervallen.

EDIT: Bovenstaande splitsing heeft inmiddels plaatsgevonden.

Hulde! Mooi overzicht.

Ik heb ze toegevoegd (ik was toch wakker vannacht :slight_smile: ), maar ik verzoek iedereen om zelf de nieuwe links in de tabel te plaatsen.

Gaandeweg het aantal bijdragen aan deze rubriek is het “door en voor Nederlanders” gehalte een beetje uit beeld verdwenen.
Feitelijk gaat het nu om praktische toepassingen voor de OSM data, met - zo mogelijk - een Nederlandse achtergrond.

Met die gedachte op de achtergrond heb ik de wiki-tabel samengesteld.

Nog steeds staat deze rubriek open voor bijdragen van iedereen, maar als je wilt dat je bijdrage ook in die tabel wordt opgenomen, dan zul je dat zelf moeten doen.

En zag van de week dat ook de Giro het gebruikt:

https://www.girogelderland.nl/data-en-routes/

groen_duiven

En hier een OSM kaart die gebruikt kan worden in het programma Mission planner (software voor quadcopters/drones) . Wel zo veilig om een grote cirkel om een vliegveld te zetten.

http://www.afstandmeten.nl/
een routeprogramma waarmee je online een route/track kunt maken… net gezien op http://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=49&t=46984&p=403122#p403122

Die staat al in het overzicht: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_toepassingen

De route van afstandmeten.nl is echter gebaseerd op Google Maps :-/

Je kunt ook kiezen voor opencyclemap en osm mapnik

http://www.zorgopdekaart.nl/

http://www.zorgopdekaart.nl/zkpublic/#/layers

open data
http://www.zorgopdekaart.nl/open-data

https://map.moorwerkt.nl/

http://moorwerkt.nl/publieke-kaart-vernieuwd/

Ook is de onderliggende Google Maps kaartlaag vervangen door OpenStreetMap, met meer detail en grotere nauwkeurigheid. Tevens is de werkelijke omvang (geografie) van de (aangekondigde) straatwerkzaamheden zichtbaar gemaakt, voor zover dit door de betreffende netbeheerders is aangeleverd.

Ik wijs er nog een keer op dat, als je wilt dat de toepassingen die je hier aandraagt ook worden opgenomen in de wikitabel met toepassingen, je dat zelf heel eenvoudig kunt doen.
De editor die daarvoor wordt gebruikt is zeer eenvoudig te gebruiken. Je moet wel een wiki-account hebben/aanmaken.

Een bijdrage van Traildino aan wandelplezier: kaartjes van verschillende wandelpaden. De kaartjes zelf zijn (op dit moment) niet van OSM. De data wel. Voorbeeld: Veluwe Zwerfpad. Rechtsboven een GPX-output button. Rechtsonder een full-screen button.

Ben ik Tiengemeten aan het aanpassen m.b.v. Cyclomedia zie ik het realtime veranderen op de site van Staatsbosbeheer. https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/route/beverwandelroute-op-tiengemeten :slight_smile:

Mbv http://extract.bbbike.org/ kan je sinds kort ook de OFM lite kaarten maken voor je Garmin GPS (gmapsupp.img formaat)