You are not logged in.

#1 2009-11-10 08:17:13

JRA
Member
Registered: 2007-12-17
Posts: 671

Miten merkitä Helsingin J-linjojen "pysäkit"

Helsingin normaalien bussilinjojen pysäkit alkaa olla jo kartalla, enää näyttää puuttuvan ehkä 20-30 pysäkkiä Pohjois-Helsingistä http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Helsinki/bus.  Uusilta kaupunginosalinjoilta, J-linjoilta, on kartoittamatta vielä satoja aikataulujen mukaisia pysäkkejä.  Ongelmana on kuitenkin se, että suuri osa niistä ei ole mitään oikeita bussipysäkkejä, ovatpahan vain aikatauluun merkittyjä pysähtymispaikkoja, ja luonnossa pysäkin kohdalla on korkeintaan tarralappu tolpassa.  Tuntuu väärältä merkitä noita OSM:ssa leimalla highway=bus_stop, koska silloin kartan tai tietokannan tietojen käyttäjä varmasti olettaa näkevänsä tuolla kohtaa tämän http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:P … ki_531.svg tai tämän http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:K … ki_532.svg.  Tuskin ne ilman virallista liikennemerkkiä ovat muutenkaan liikennesääntöjen mukaisia linja-autopysäkkejä.  Jotenkin ne olisi kuitenkin hyvä merkitä, mutta miten?

Offline

#2 2009-11-10 09:03:30

skela
Member
Registered: 2009-01-25
Posts: 407

Re: Miten merkitä Helsingin J-linjojen "pysäkit"

JRA wrote:

Helsingin normaalien bussilinjojen pysäkit alkaa olla jo kartalla, enää näyttää puuttuvan ehkä 20-30 pysäkkiä Pohjois-Helsingistä http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Helsinki/bus.

Pysäkkeihin voisi lisätä myös katuosoitteet siltä osin, kun ne ovat tiedossa (talon numero (addr:housenumber) ei aina ole). Se saattaisi helpottaa lähimmän pysäkin etsimistä navigaattorin valikosta (ilman karttanäkymää).

JRA wrote:

Uusilta kaupunginosalinjoilta, J-linjoilta, on kartoittamatta vielä satoja aikataulujen mukaisia pysäkkejä.  Ongelmana on kuitenkin se, että suuri osa niistä ei ole mitään oikeita bussipysäkkejä, ovatpahan vain aikatauluun merkittyjä pysähtymispaikkoja, ja luonnossa pysäkin kohdalla on korkeintaan tarralappu tolpassa.  Tuntuu väärältä merkitä noita OSM:ssa leimalla highway=bus_stop, koska silloin kartan tai tietokannan tietojen käyttäjä varmasti olettaa näkevänsä tuolla kohtaa tämän http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:P … ki_531.svg tai tämän http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:K … ki_532.svg.  Tuskin ne ilman virallista liikennemerkkiä ovat muutenkaan liikennesääntöjen mukaisia linja-autopysäkkejä.  Jotenkin ne olisi kuitenkin hyvä merkitä, mutta miten?

En tunne J-linjoja. Jos ne toimivat kutsupohjalta, miten mahtaisi sopia amenity=taxi ja siihen sopiva operator-määre?
Puotilassa käydessäni lisäsin sikäläisen kirjastoautopysäkin kartalle. Sekin on nyt highway=bus_stop, vaikka eihän siellä virallista bussipysäkin merkkiä ole. amenity=library voisi sopia paremmin.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB