Post hier toepassingen van OSM

Een mooie voor de MTB-er :http://www.vttrack.fr

Stond deze al in de lijst ?
Waterkaart
squall.student.utwente.nl/betonning/waterkaart.html
Met bron vermelding

Bron: http://www.verkeersnet.nl (over http://property.mapumental.com)

Een handige combinatie van een OV-planner en een huizensite. Dat kan gezegd worden van de Engelse website MySociety’s Mapumental Property. De website laat zien waar je het best kunt gaan wonen om je reistijd binnen de perken te houden.

Veel forenzen zullen bij de keuze van een woonlocatie al rekening houden met de reistijd naar kantoor. In Engeland kunnen forenzen nu gebruik maken van een website die automatisch alle mogelijkheden doorrekent. De site laat de woningen zien die binnen een bepaalde reistijd van het werk liggen. Daarbij kan men bijvoorbeeld naast de maximale reistijd het aantal gewenste aantal kamers ingeven, huren of kopen, en een minimum en maximumprijs. De site maakt gebruik van een open ov-dataset en rekent de reistijd door op basis van de snelste combinatie van trein, metro, bus, pont en lopen. De site geeft alleen reistijden voor het ov, niet voor de auto.
De site leent zich niet alleen voor huizenzoekers, ook bedrijven die een andere locatie overwegen kunnen er gebruik van maken.

Ook begraafplaats Zorgvlied gebruikt OSM, voor de module ‘zoek een graf’.
Een verwijzing naar de OSM-website zie ik niet.

http://zorgvlied.ropubliceer.nl/versie1/zorgvlied.html

Geweldige site zeg. Jammer dat ze OSM niet noemen. Ms kunnen ze al die graven in OSM invoeren.
Toen mijn opa begraven zou worden bleek dat ze geen graf gegraven hadden (misverstand tussen pastor en grafgraver). We konden onverrichterzake weer naar huis. Hij is later uiteraard wel begraven. Met zo’Ƅ kaartje op de GPS zou ik dan snel weer kunnen zien waar ik heen Ćșou moeten om de laatste eer te bewijzen. :wink:

Ik kom daar regelmatig en heb daar een aantal paden in kaart gebracht. :wink:
Recentelijk heeft men daar de hoofdlanen een straatnaam gegeven.
Er liggen ook veel BN-ers begraven dus er zullen wel wat graven tzt op OSM verschijnen.
De database zit nog vol fouten dus lijkt het me niet verstandig om die in OSM op te nemen.:expressionless:

http://www.moovitapp.com/nl/ geeft live informatie over OV.

Volgens een email die ik vandaag van het bedrijf kreeg:
“Moovit is an app for smartphones that helps you navigate by public transportation based on live community-generated info, using OSM maps. It is now available in the Netherlands, too.”

Op de website wordt OSM niet genoemd, en of het in de app wordt genoemd weet ik niet - ik heb nog steeds alleen een dumbphone. Op de screenshots op http://www.moovitapp.com/tour/ zie ik dat OSM in ieder geval wel wordt gebruikt.

Via de email zoekt het bedrijf beta-testers, waarvoor ik dus niet ben gekwalificeerd :slight_smile:

Ik vraag me af wat het verdienmodel van deze app is. De app is gratis (en blijft dat, volgens de email die ik kreeg)- dus misschien iets met advertenties?

'k Denk dat elke osm-apper die mail heeft gehad. spam? De laatste keer dat ik met de bus probeerde te gaan was 20 jaar geleden en ik werd toen geweigerd, omdat ik m’n 65 + kaart niet kon tonen. :rage:
'k Had de strippenkaart van m’n dochter p.o. meegenomen.

Beste Eggie, klopt, maar al weggegooid ook. Nou snap ik waarom jij fietst, daar wordt je jong van.

Zag vanmiddag dat op de site connect.garmin.com je nu naast de kaart van Bing en Google je nu ook gebruik kunt maken van Openstreetmap.

Helaas niet in de player

groen_duiven

Da’s goed nieuws dat Garmin eindelijk de kaarten van OSM heeft ontdekt.
Nu maar wachten op een goed bod van Garmin om de OFM over te nemen :roll_eyes:

Maar eh 
wat ga jij dan doen? Full-time mapper? :smiley:

En hier nog een voor de wandelaars onder ons met een android telefoon/tablet. Ik heb al verschillende van die wandelingen gedaan (old school dus zonder android) en moet zeggen dat het een aanrader is.

Grappig
 hier trouwens de site met de kaart van OSM http://www.klompenpaden.nl/paden.html#tab2 Heb is zelf nog aan gemapt. Over de meeste klompenpaden mag je ook fietsen.
Eggie

Grappig. Dat wist ik dan weer niet. Ik heb het overigens nog nooit iemand zien doen.

Het viel me wel op dat deze app geen attributie gebruikte. Heb ze even gemaild in inmiddels hebben ze OSM vermeld in de Colofon maar ik vraag me wel af of dat voldoende is en heb ze dat ook laten weten.

Waar is dat colofon te vinden? Ik zie het zo gauw niet.
Met het feit dat ze de Google-attributie verstoppen (ze gebruiken een aparte pagina in een iframe, waarbij het iframe (opzettelijk?) een stukje minder hoog is dan de kaart), daar zal Google ook niet zo blij mee zijn

In IE8 werkt 't trouwens voor geen meter (komt omdat ze alle routes tegelijk op de kaart tekenen).

http://www.openstreetbrowser.org/ in firefox geen IE bij mij

Ik doelde op attributie in de android app. Die kun je vinden als je een klompenpad laadt en dan op de menuknop klikt. Dat ie op de site ontbreekt zal ik ook even doorgeven.

Hoeveel Klompenpaden heb jij in z’n geheel gefietst? Volgens mij gaat een groot deel van de Klompenpaden gedeeltelijk dwars door de weilanden. Zonder pad dus.

Hoi,

Nee
was niet duidelijk genoeg. Ik doel alleen op de klompenpaden boven Veenendaal. Dat zijn de liniedijken. Het grootste stuk staat vrij wandelen of fietsen. Het zij officieel dus geen paden voorzien van het bord fietspad, maar wel met de mededeling dat fietsen toegestaan is.
De bordjes van de klompen kom ik dan tegen. Het betreft de Slaperdijk en de groeperkade en het landgoed Rootselaar.

Het fietsen wordt gelukkig ontmoedigd door fietssluisjes waar maar 1 fiets tegelijk in past. Ook de zandpaden zijn niet aanlokkelijk om te fietsen. Hoe het met de regels buiten deze regio is weet ik niet.

http://www.openstreetmap.org/?lat=52.07825&lon=5.53988&zoom=15&layers=M
Dus het antwoord op je vraag hoeveel is Ă©Ă©n. :slight_smile:

Eggie