OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

Announcement

Please note that these forums will be down from approximately 8am UTC on 7th December while the server is moved to a new data centre - we will attempt to minimise the downtime but expect it to be at least several hours.

#1 2012-11-01 07:38:50

pepek
Member
Registered: 2012-10-30
Posts: 2

název města

Při úpravách jsem název města omylem přepsal na městský úřad. Když jsem si toho všiml, přepsal jsem to zpět. Název města se zobrazuje při větším přiblížení, v posledních třech nejmenších přiblíženích, kdy je ještě název města viditelný se zobrazuje městský úřad. Nevím čím to může být, nic kromě přepsání názvu jsem s tím nedělal. F5 jsem zkoušel a kontroloval jsem to i na jiném pc. Mohli by jste se na to prosím podívat? Jde o Českou Třebovou.

Offline

#2 2012-11-02 00:01:47

zby-cz
Member
Registered: 2010-05-20
Posts: 38

Re: název města

To je v pořádku, mapa se obnovuje v různých intervalech (dle sledovanosti konkrétních oblastí/přiblížení).  Nejpozději do týdne by to mělo být opravené všude.

Offline

#3 2012-11-08 17:00:31

Lugen
Member
Registered: 2012-11-08
Posts: 1

Re: název města

Nebude to caschí prohlížeče? Stává se mi to taky, ael při novym načtení je vše vpořádku

Offline

#4 2012-11-08 23:44:04

zby-cz
Member
Registered: 2010-05-20
Posts: 38

Re: název města

Spíš to je tak, že první načtení vytvoří požadavek na "překreslení" a druhé načtení už vidí překreslenou verzi obrázku. Ale pravda cache může hrát taky roli.

Offline

#5 2012-11-25 09:31:59

vlkator
Member
Registered: 2012-11-25
Posts: 1

Re: název města

Takže když něco upravím. Nebude se to nikomu zobrazovat? Nebo se to jen nezobrazuje mně? Když dám reload tak se to zobrazí. Jak to je u ostatních?

Respektive musí každý uživatel dát reload aby se to přepočítalo, nebo stačí aby dal požadavek na přemalování jeden uživatel a už se to bude zobrazovat všem?

Offline

#6 2012-12-30 19:23:29

zby-cz
Member
Registered: 2010-05-20
Posts: 38

Re: název města

Platí to tak, že stačí jeden požadavek a pak už se to přemaluje všem. Někdy to snad funguje i bez toho požadavku.

Offline

#7 2013-01-05 00:53:03

Jezevec
Member
Registered: 2011-07-19
Posts: 13

Re: název města

vlkator wrote:

Takže když něco upravím. Nebude se to nikomu zobrazovat? Nebo se to jen nezobrazuje mně? Když dám reload tak se to zobrazí. Jak to je u ostatních?

Respektive musí každý uživatel dát reload aby se to přepočítalo, nebo stačí aby dal požadavek na přemalování jeden uživatel a už se to bude zobrazovat všem?

Chjo ... investuj tech par (2) minut a zjisti si jak funguje cache ... pokud je vse nastaveno korektne, tak cache (cehokoli) ma dva casy - jeden urcuje jeji platnost (= prohlizec ani nezjistuje, a rovnou to pouzije) a druhej jeji zivotnost (= prohlizec se zepta, zda je zmena, a pokud ne, pouzije cache). Takze pokud v krakty dobe neco zmenis, mas v cache platny data => bez donuceni prohlizec novy nacitat nebude ani v pripade, ze existujou. Kapis?

S tim, zda se data vyrenderuji, to nema nic spolecnyho. OSM (pokud vse funguje) renderuje zmeny v radu jednotek minut. Pokud neco nefunguje/probiha udrzba/..., muze to samo trvat dyl.
Viz http://munin.openstreetmap.org/openstre … ml#renderd
Specielne http://munin.openstreetmap.org/openstre … delay.html

Offline

Board footer

Powered by FluxBB