You are not logged in.

#1 2008-04-11 19:48:45

mtabak
Member
Registered: 2008-04-11
Posts: 2

Gegevens gebruiken in ArcGIS?

Hallo,

Ik ben bezig met een studieproject waarbij data moet worden geprojecteerd op een kaart met ArcGIS (een GIS-programma). Ik heb alleen nog geen goede ondergrond en zag net dit project. Is deze data te downloaden als vector-bestand en te gebruiken in arcgis (werkt met shapefiles)?

Offline

#2 2008-04-13 15:13:21

Lambertus
Administrator
From: Apeldoorn (NL)
Registered: 2007-03-17
Posts: 3,269
Website

Re: Gegevens gebruiken in ArcGIS?

OpenStreetMap's data often comes in the .OSM file format. Converting this osm specific XML format to shapefiles can be done with tools like osm2shp. For more info just Google on openstreetmap and shapefile...

Edit: Oops, dit had dus in het Nederlands gekund smile


Mapping tools: Garmin GPSmap 60CSx, Giant Terrago 2002

Offline

#3 2008-04-13 21:29:53

mtabak
Member
Registered: 2008-04-11
Posts: 2

Re: Gegevens gebruiken in ArcGIS?

Bedankt voor je antwoord, daar kan ik vast iets mee!

Ontdekte net ook http://download.geofabrik.de/osm/europe/, staat zo te zien een standaard NL-shapefile klaar... roll

Offline

#4 2008-04-14 08:35:45

Lambertus
Administrator
From: Apeldoorn (NL)
Registered: 2007-03-17
Posts: 3,269
Website

Re: Gegevens gebruiken in ArcGIS?

Kijk aan, dat is helemaal makkelijk smile


Mapping tools: Garmin GPSmap 60CSx, Giant Terrago 2002

Offline

Board footer

Powered by FluxBB