OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

Announcement

A fix has been applied to the login system for the forums - if you have trouble logging in please contact support@openstreetmap.org with both your forum username and your OpenStreetMap username so we can make sure your accounts are properly linked.

#1 2012-03-01 09:58:42

JRA
Member
Registered: 2007-12-17
Posts: 661

Geospatiaalisia PDF-tiedostoja GDAL:lla ja Mapserverillä

GDAL:lla ja Mapserverillä on nyt muutaman päivän ajan pystynyt kirjoittamaan georeferoituja PDF-tiedostoja.  Tein pienen kokeen muuntamalla vanhan geotiffin tällaiseksi PDF:ksi, joka siis sisältää kuvan lisäksi tiedon sen sijainnista ja käytetystä koordinaattijärjestelmästä.  Luonnollisesti georeferointi voidaan antaa kahdella eri tavalla, jotta saadaan aikaan yhteensopivuusongelmia ja konsulteille laskutettavaa.

Alkuperäinen tiffi on joskus hirveän kauan sitten Mapnikillä tehty eikä se ole kovin hyvälaatuinen, joten keskittykää ideaan älkääkö yksityiskohtiin.

Tämän kuvan voi avata tavallisella Acrobat readerillä, ja Työkalut - Analyysi - Geospatiaalinen sijainti -työkalu kertoo sitten osoittimen kohdalta sen lat/lon -koordinaatit.
http://latuviitta.org/documents/GDAL_ISO+OGC_3067.pdf

Toinen kuva vaatii TerraGo-työkalujen asentamisen http://geopdf.org/
Asentamisen jälkeen käyttöön tulee hauskoja ominaisuuksi:
- koordinaattien näyttö lat/lon -muodossa ja pdf:n alkuperäisen koordinaattijärjestelmän mukaan (tässä tapauksessa EPSG:3067)
- matkan ja pinta-alan mittaus
- ja jos tökkää sarjaporttiin GPS-laitteen kiinni, niin sijainti näytetään PDF-tiedoston päällä.

TerraGo-yhteensopiva PDF-tiedosto
http://latuviitta.org/documents/GDAL_OGC_3067.pdf

Paikkatietomaailmaan mahtuu 256x256 laattojen lisäksi hienojakin juttuja.

Offline

#2 2012-03-03 17:21:07

JRA
Member
Registered: 2007-12-17
Posts: 661

Re: Geospatiaalisia PDF-tiedostoja GDAL:lla ja Mapserverillä

Tein OGC Best Practise -tyylisen PDF:n Lahden keskustan alueelta suoraan Mapserverillä.  Koordinaattien lukemiseen siis tarvitaan TerraGo Toolbar -lisäosa Acrobat Readeriin.  Erona aikaisempiin testikuviin on se, että tämä on suoraan WMS-palvelimella muodostettu vektorikuva, joten viivat ja tekstit eivät muutu pikseleiksi, vaikka kohdistaisi kuinka lähelle.

TerraGo Toolbar kaatuilee toisinaan.  Syynä on se, että sen olisi tarkoitus avata vain TerraGo:n tuotteilla tehtyjen GeoPDF-tiedostojen georeferointi, mutta käytännössä se toisinaan löytää sen muillakin ohjelmilla tehdyistä PDF:stä.  Toivottavasti maaliskuussa julkaistava 6-versio toimii vakaammin.

Uusi testikuva on täällä:
http://latuviitta.org/documents/Lahti_geospat.pdf

Last edited by JRA (2012-03-03 17:23:50)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB