OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

Announcement

A fix has been applied to the login system for the forums - if you have trouble logging in please contact support@openstreetmap.org with both your forum username and your OpenStreetMap username so we can make sure your accounts are properly linked.

#1 2011-12-06 21:53:06

JRA
Member
Registered: 2007-12-17
Posts: 661

Natura2000 OSM-XML -muodossa

Laitoin Natura2000-alueiden rajat saataville OSM-XML -muodossa.  SYKE:n Oiva-palvelusta ladattavia Natura-alueita ei saa laittaa kolmannen osapuolen saataville http://wwwp2.ymparisto.fi/scripts/rekisteroityminen.asp. Periaatteessa sama aineisto on kuitenkin saatavilla myön EEA:n sivustolta, ja silloin riittää, kunhan mainitsee lähteen http://www.eea.europa.eu/legal/copyright

Ikävä kyllä minun muuntamassani aineistossa on noin 60-100 metriä sijaintivirhettä, enkä ole saanut selville, mistä se oikein tulee. EEA:n aineiston järjestelmä on EPSG:3035 eikä sen muuntamisessa EPSG:3067:n tai EPSG:4326:n pitäisi olla mitään erikoista.

OSM-paketti on osoitteessa http://latuviitta.org/documents/natura2000.osm.bz2. Se on aika iso, taitepisteitä on toista miljoonaa ja JOSM tarvitsee reilusti muistia sen avaamiseen. Kaikki ominaisuustiedot ovat hukkuneet matkalla. Alueet on saatavilla normaaleina vektoreina WFS-palvelusta http://hip.latuviitta.org

Muunnos on tehty useassa vaiheessa, eli ensin ogr2ogr:llä on poimittu EEA:n shapefilestä Suomen Natura2000 alueet ja muunnettu ne EPSG:3067 shapefileksi. Seuraavaksi alue-shapefile on avattu QGis-ohjelmalla, muunnettu alueet viivoiksi ja tallennettu toiseksi shapefileksi, joka on muunnettu ogr2ogr:llä GPX-muotoon (EPSG:4326) ja lopuksi GPSBabelilla OSM-XML:ksi.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB