Межі областей

Звідки в OSM межі областей Ураїни? На багатьох ділянках їх положення дуже приблизе…
Можливо хтось знає, чи є десь у вільному доступі актуальні дані?
Здається, ця інформація за законом має бути публічною…

Стаття 4 Проекту Закону України “Про порядок встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць” містить таке посилання:

У Земельному Кодексі, Розділ VII, йдеться мова про особливі Державні акти.

ДП “Центр Державного Земельного Кадастру” не надає у відкритий доступ жодної інформації. Всі запити, довідки (якщо вам не відмовлять взагалі) оплачуються згідно прейскуранту. Мабуть можновладці зробили все, що ніхто не дізнався про їхню нерухомість. Така сама ситуація з ДСТУ: стандарти розроблені, але щоб з ними ознайомитися потрібно викласти гроші.

Наскільки мені відомо, межі областей, районів походять від радянських часів, гадаю варто пошукати велику паперову мапу :slight_smile:

Так вони приблизні? А я то боявся наносити приблизні межі районів. Все шукав точний опис… :slight_smile:

Цікаво, а джерела фінансування ДП “Центр Державного Земельного Кадастру” які, Держбюджет чи вони на самофінансуванні? Тож постає питання: чи все те що створенно на бюджетні кошти та/або державними установами є суспільним надбанням? Який доступ повинні мати (мають) жителі країни до цих матеріалів?


Державне підприємство й зветься підприємством, щоб гроші заробляти. Я зовсім їх не захищаю, переконаний: інформація має бути у відкритому доступі.

До речі, система кадастру дуже автоматизована, в базі даних фіксуються всі координати, перевіряється відповідність кодів КОАТУУ, ведеться журнал внесення виправлень. А ще в цьому ДП близько 30 філій і майже 4500 працівників!