Πάρκα ή Πλατείες;

Καλησπέρα,

Υπάρχει κάποιος ορισμός/οδηγία για το τι μαρκάρουμε ως πάρκο και τι ως πλατεία;

Θεωρητικά καθώς λέγεται “πλατεία τάδε” πρέπει να χαρακτηριστεί ως πλατεία ασχέτως αν έχει πράσινο, παγκάκια κλπ. Απλά λόγω του ότι έχω δει πολλά χαρακτηρισμένα ως “πάρκα” έχει δημιουργηθεί αυτό το μπέρδεμα. Ακόμα και στο google maps έχω δει να γράφει “Πλατεία Τάδε” και από κάτω να την χαρακτηρίζει πάρκο. Λίγο με μπερδεύει αυτό και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρακτηρίσω ένα μέρος ως πάρκο ή πλατεία.

Καλησπέρα

Δεν γνωρίζω για συγκεκριμένη οδηγία, αλλά από διάφορες περιπτώσεις έχω παρατηρήσει τις πλατείες να τις έχουν ως πεζοδρομημένη περιοχή + οτιδήπτοε στοιχεία έχει πάνω της, μέσα σε μια σχέση (κυρίως, φαντάζομαι, με το σκεπτικό ότι στον default χάρτη carto του OSM, δεν κάνει render τα στοιχεία εντός μια πεζοδρομημένης περιοχής, εκτός κι αν είναι σε σχέση με inner role).

Στο Google maps συνήθως είναι “πάρκο” γιατί όταν προσθέτεις ένα μέρος, δεν σου δίνει δυνατότητα για πλατεία, παρά μόνο για πάρκο.

Πάντως, σαν διαφορά όρων, χωρίς να ξέρω τις επίσημες έννοιες, είναι ότι: στο πάρκο κυριαρχεί το πράσινο, ενώ στην πλατεία κυριαρχεί το πεζοδρόμιο. Χοντρικά χοντρικά.