Επίπεδα κτιρίων για 3D rendering (Building levels)

Γεια σε όλους, είμαι νέος στο OpenStreetMap εδώ και μερικούς μήνες και έχω μια απορία σχετικά με τα επίπεδα, τους ορόφους των κτιρίων. Παρατήρησα ότι μερικές εφαρμογές navigation σαν το MapsWithMe ή το OrganicMaps που χρησιμοποιούν το OSM, εκμεταλλεύονται όποια κτίρια έχουν αριθμό επιπέδων για να τα αναπαραστήσουν σε 3D όταν ο χρήστης βλέπει το χάρτη σε 3D mode. Για αυτό το λόγο μου δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να προσπαθήσω όποια κτίρια βλέπω στις βόλτες, εξερευνήσεις μου, να προσθέσω τα επίπεδα που έχει το καθένα στο OSM.
Η ερώτηση μου είναι: είναι σωστή πρακτική να βάζουμε τα επίπεδα των κτιρίων (δηλαδή σύμφωνα με τα guidelines της τοπικής κοινότητας του OSM); Ρωτάω από την άποψη ότι άνθρωποι είμαστε, μπορεί να γίνει κανά λάθος, λάθος εκτίμηση και π.χ αντί για 5 επίπεδα να έχει 6 επίπεδα ένα κτίριο. Ή να μετράμε το ρετιρέ ως +1 επίπεδο ενώ θα έπρεπε να μην προστεθεί στα levels και να είναι πχ roof:levels 1. Αξίζει η προσθήκη των επιπέδων ακόμα και αν υπάρχει πιθανότητα να είναι ανακριβές (-/+ 1 επίπεδο);

Καλήν εσπέραν αγαπητέ, και καλώς όρισες (μετά από μήνες) στο χάος του OSM :smiley:
Τα γενικά guidelines δεν λαμβάνουν υπόψη τις περιπτώσεις όπου κτήρια είναι π.χ. κατά το ήμισυ στους 2 ορόφους και κατά το άλλο στους 4. Εγώ πάντως δηλώνω τους ορόφους με βάση το τι βλέπω από τον δρόμο. Αν δω μετά στο δορυφορικό ότι μεγάλο μέρος του ανεβαίνει κι άλλον όροφο, το αυξάνω, αλλιώς το αφήνω όπως είναι.
Όσον αφορά το ρετιρέ, εγώ θα το πρόσθετα στα κανονικά επίπεδα του κτηρίου, αν πιάνει μεγάλο μέρος της οροφής του. Δεν ξέρω αν πάντα θεωρείται ρετιρέ όταν ο τελευταίος όροφος είναι μικρότερος από το υπόλοιπο κτήριο, καθώς κάτι τέτοιο μοιάζει συνήθως.
Το +/- 1 επίπεδο δεν νομίζω ότι πειράζει και τόσο, διότι μεν είναι κάποιες υπηρεσίες/εταιρίες που βγάζουν στατιστικά με βάση τέτοια δεδομένα, αλλά επειδή η Ελλάδα σαν χαρτογράφηση στο OSM είναι ακόμη πίσω και σε πολλά άλλα πράγματα, δεν δίνεται από πολλούς ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες αυτές. Αυτό που σίγουρα γίνεται είναι η προσθήκη του κτηρίου, ίσα για να δείξει ότι εκεί υπάρχει κτήριο. Μετά γίνονται οι προσθήκες των αναλυτικών στοιχείων του κτηρίου, π.χ. το είδος του κτηρίου… Το StreetComplete ευτυχώς κάνει εύκολη την δουλειά αυτή, σε ικανοποιητικό βαθμό. Σίγουρα πάντως είναι ωραίο να βλέπεις τρισδιάστατα τα κτήρια στις εφαρμογές αυτές, ασχέτως αν δεν είναι πάντα ακριβώς όπως στην πραγματικότητα (βλ. ρετιρέ) :stuck_out_tongue:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, να’σαι καλά!