You are not logged in.

Announcement

*** NOTICE: forum.openstreetmap.org is being retired. Please request a category for your community in the new ones as soon as possible using this process, which will allow you to propose your community moderators.
Please create new topics on the new site at community.openstreetmap.org. We expect the migration of data will take a few weeks, you can follow its progress here.***

#26 2021-11-17 17:00:22

Commodoortje
Member
Registered: 2013-10-31
Posts: 2,711

Re: Is hier sprake van massa-import in Ermelo?

Hoi TauvicR,

Je bent op zich heel goed bezig, maar waar OSM voor moet waken, dat de licenties van de data gewaarborgd zijn.
En dat de richtlijnen in acht worden genomen.
Dit is niet om mij een plezier te doen, maar om OSM werkbaar en onschendbaar te houden.

Ik vroeg me even af of je deze link hebt gevolgd, en presentatie hebt bekeken?

https://www.youtube.com/watch?v=ZrvcVAPdaWI

Offline

#27 2021-11-25 12:21:48

TauvicR
Member
Registered: 2021-08-16
Posts: 11

Re: Is hier sprake van massa-import in Ermelo?

Ik ben de presentatie aan het bekijken. Een goede uitleg van de issue die mogelijk kunnen optreden bij import. Met name de opmerking dat een correctie van een fout een andere dieperliggend probleem kan maskeren is een goed aandachtspunt.

Nu over de situatie in Ermelo. Ik heb als IT-er ervaring met data import, niet direct op geo data maar meer met data integratie voor administratieve systemen. De data betreft hier bijvoorbeeld bankjes. De data komt van de gemeente en de locatie word bepaald door de gemeente ambtenaar. Ik heb de data opgenomen en de locaties op de kaart uitgezet (voordat ik deze in OSM aanbracht). Vervolgens met mijn ogen gekeken wat dat doet op de kaart. Als dat bovenop een weg of gebouw staat is het niet goed, als het op een stukgras naast een weg staat met uitzicht lijkt het goed. Zo kan je bepalen of het er redelijk uitziet. Vervolgens kijk ik of de bankjes er daadwerkelijk staan en in de meeste gevallen was dat inderdaad zo. Het proces is dus een mengeling van plotten op de kaart en visuele inspectie.

Ik zie wel een belemmering: Je moet dus eigenlijk een grote groep om je heen vormen van gelijkgestemden en die moeten je idee ondersteunen. Best een uitdaging als je begint, niemand kent en niemand jou kent. Je moet dus eerst vertrouwen opbouwen en dan ook nog mensen op jouw denklijn krijgen. Ik ben een beetje ongeduldig. Ik werk dus nu aan het winnen van vertrouwen en aan het verzamelen van support ook buiten de OSM community. Ik hoop dat als een wijkvereniging en buurtbewoners de mogelijkheden onderkennen dat dit ook meeteld binnen de OSM community als een weegfactor en niet alleen het feit of iemand al meer dan 50000 wijziginen heeft gedaan met 10 jaar OSM ervaring (die ik natuurlijk niet heb als beginner).

Op dit moment ben ik bezig met het contact met de wijkvereniging en de school in de buurt. Vanuit de school is er behoefte om de verkeersveiligheid te verhogen. Vanuit de wijk wil men de betrokkenheid bij de buurt en de bewoners onderling versterken en de voorzieningen op een hoger peil krijgen. Een combinatie van kaartinformatie en open data kan de buurt helpen om goed inzicht te krijgen in de mogelijkheden die de buurt bied, deze te delen met de bewoners en samen met de gemeente te werken aan verbeteringen. Mogelijk komen hier ook extra hulptroepen voor het onderhoud van OSM.

lees meer;
[Breng je buurt in kaart en doe er wat mee](https://tauvicr.wordpress.com/2021/11/2 … r-wat-mee/)

Last edited by TauvicR (2021-11-25 12:29:25)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB