Multipolygon-metsät

Olen törmännyt pariin massiivisen kokoiseen multipolygoniin, jotka ovat monen sadan hehtaarin kokoisia. Esimerkiksi tämä: https://www.openstreetmap.org/relation/10642520#map=14/62.5292/29.8344. Ne “tulvivat” kaiken tyhjän alueen metsällä: https://www.openstreetmap.org/#map=18/62.54213/29.81855

Ovatko nämä tahallisia vai ei?
Jos ovat, niin miten niiden sisään kuuluisi laittaa uusia objekteja? Miten voi estää alueen “tulvimisen” esimerkiksi peltojen väliin?
Jos ne ovat epätoivottuja, miten niistä pääsisi eroon?

Tuosta nimenomaisesta tapauksesta en tiedä mitään.

Yleisemmin, kyllähän nuo ovat ainakin täällä Keski-Suomessa tahallisia. Multipolygon on usein oikein hyödyllinen työkalu, mutta ei se kaikkeen sovi.

Jos esim. ison metsän keskellä on peltoja, saa multipolygonilla (metsä=outer, pelto=inner) hyvin helposti kuvattua tilanteen. Ei tarvitse keksiä mitään keinotekoisia rajoja ja sommitella rajoja toisiinsa. Lisäksi saa peltojen väleihin sen metsän tekemättä mitään.

Jos taas on alue missä on vierekkäin erilaisia aluetyyppejä (metsä, pelto, asuinalue), niin multipolygon ei toimi. Tuo ylläoleva vaikuttaa enemmän tältä tapaukselta.

Sinänsä tuo on ihan ookoo pinta-alaltaan, jos kyseessä olisi suurin piirtein yhtenäinen talousmetsä, samaa tyyppiä. Keski-Suomessa jotkin corine-polygonit ovat ennemmin sadoissa neliökilometreissa, ja se on tyypillisesti liikaa. 10x10km on toisinaan kuitenkin keskellä korpea ihan ookoo myös, jos ei ole intressiä alkaa metsäkuvioita kuvaamaan tarkasti. Ks. esim. https://www.openstreetmap.org/relation/1526957#map=10/62.5313/26.1694 joka hyvin luultavasti pitää jokin päivä jakaa useaan osaan. Voimalinjat ja isot tiet on hyviä jakolinjoja.