Tutorial - Σχεδίαση δρόμων δύο κατευθύνσεων με διαχωριστικό

Βλέποντας την μη σωστή αποτύπωση των δρόμων, αποφάσισα να δείξω έναν οδηγό για το πως εγώ προσωπικά προσπαθώ να αποτυπώσω με πιο μεγάλη ακρίβεια τους δρόμους.

Πάμε στον δρόμο “Κοζάνη - Πτολεμαΐδα - Νίκη”
Οπως βλέπετε λείπει η σωστή καμπύλη στην διαδρομή, όπως και διακυμάνσεις στις αποστάσεις μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.


Πάμε σε ένα ευκρινές σημείο στον χάρτη, σχηματίζουμε ένα τετράγωνο ή ρόμβο στα μέσα του δρόμου, 2 κορυφές στα μέσα του οδοστρώματος και 2 στο μέσο της διαχωριστικής νησίδας.


Με δεξι κλικ μπαινουμε στο υπομενού και σχηματίζουμε έναν κύκλο


Βάσει υπάρχοντα ίχνη αποτυπώνουμε πολλούς κύκλους που εφάπτονται μεταξύ τους.


Εδώ, επειδή μας το επιτρέπει η ακτίνα του κύκλου που σχηματίζει η στροφή, μπορούμε να κάνουμε έναν μεγάλο κύκλο και να πατήσουμε πάνω σε αυτόν.


Την ίδια μέθοδο μπορούμε να την εφαρμόσουμε και για ευθεία τμήματα με βάση δύο κύκλους να σχεδιάσουμε ενα τετράγωνο και εκεί πάνω να ισιώσουμε τα τμήματα των δρόμων



Τελική μορφή.
Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο αυτό το tutorial και να βελτιώσουμε την εμφάνιση του χάρτη μας!

Με μπέρδεψε το βήμα με τον τετραγωνισμό των ευθύ κομματιών, αλλά όλο το υπόλοιπο έχει λογική. Για όταν φυσικά σχηματίζεται κυκλική στροφή. Μπράβο, καλό tutorial.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
Με τον τετραγωνσιμό εννοώ πως για τα ευθεία τμήματα θα μπορούσαμε να τα διορθώσουμε - ευθυγραμμίσουμε με δύο κύκλους στην αρχή και στο τέλος της ευθείας ώστε να έχουμε τις σωστές αποστάσεις των δυο ρευμάτων και μετά πάνω στις διαμμέτρους των δύο κύκλων σχηματίζουμε ενα τετράφωνο παραλληλόγραμο ώστε να φέρουμε τια κομμάτια των δρόμων να πατήσουν πάνω στις πλευρές.