You are not logged in.

#1 2020-07-07 15:28:49

aaronsta
Member
Registered: 2020-07-07
Posts: 4

Double-checking tagging (why something is not rendering) boundary=*

Hi there,

I was wondering if anyone can tell me why the following feature is not rendering, and if I have done something wrong.

As far as I can tell there is nothing wrong and the feature should be rendering on Mapnik, but nothing has yet appeared, despite me marking tiles as dirty.

I look forward to your replies,

Cheers,


https://www.openstreetmap.org/way/823471274

Offline

#2 2020-07-07 18:48:52

muralito
Member
Registered: 2012-09-04
Posts: 1,895

Re: Double-checking tagging (why something is not rendering) boundary=*

aaronsta wrote:

Hi there,

I was wondering if anyone can tell me why the following feature is not rendering, and if I have done something wrong.

As far as I can tell there is nothing wrong and the feature should be rendering on Mapnik, but nothing has yet appeared, despite me marking tiles as dirty.

I look forward to your replies,

Cheers,


https://www.openstreetmap.org/way/823471274

There were technical problems in the last days.
Probably the rendering is delayed.
https://twitter.com/osm_tech

Offline

#3 2020-07-08 17:00:18

aaronsta
Member
Registered: 2020-07-07
Posts: 4

Re: Double-checking tagging (why something is not rendering) boundary=*

muralito wrote:

There were technical problems in the last days.
Probably the rendering is delayed.
https://twitter.com/osm_tech


Hi Muralito,

That's good to hear it wasn't something wrong with my tagging smile

I can feel happy its worthwhile to spend the time mapping the rest of the stuff.

Yeah I just found it a bit confusing when some other changes I made appeared on the map, but not this one for some reason.

EDIT: Above feedback is inaccurate, the problem was that it is not rendered if the tags are on a way, and the tags should instead be part of a relation

Last edited by aaronsta (2020-07-11 10:09:37)

Offline

#4 2020-07-11 10:08:01

aaronsta
Member
Registered: 2020-07-07
Posts: 4

Re: Double-checking tagging (why something is not rendering) boundary=*

It appears that there is something else going on. This issue is unrelated to what was described.
The tagging I have used does not result in it being rendered, despite that it should have been.

Does OSM (CartoCSS) still render admin_level=10?
I have tried the following on ways.

1) admin_level=10 + boundary=administrative + place=suburb > RENDERS NOTHING
2) place=suburb + admin_level=10 > RENDERS NOTHING
3) place=suburb > RENDERS NOTHING
4) admin_level=10 boundary=administrative > RENDERS ONLY NAME (PURPLE) does not render boundary

I know (100%) going back a year or two that admin_level=10 was rendered on *ways* (and it even says it is in the Wiki).

It seems like is *MUST* be a relation to be rendered, even if it is only a single way.

Note for future reference, best practice is to *not* apply tags to separate ways (unless something relates only to that way), and only apply tags to a relation.
Tags on the relation should include:
type=boundary
admin_level=*
boundary=administrative
place=*
name=*
and other tags as appropriate


EXAMPLES:
This is a way
http://www.openstreetmap.org/way/187803612

These is a relations.
https://www.openstreetmap.org/way/266015626
https://www.openstreetmap.org/way/771961285

It should not need to be.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB