You are not logged in.

#1 2010-03-30 06:15:40

Dmytro Ovdiienko
Member
From: Kraków
Registered: 2010-02-15
Posts: 307

Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Біля Києва є містечко Бортничи. Як "сказати" OSM, що ці вулиці відносяться саме до цього містечка а не до Києева?

Offline

#2 2010-03-30 16:46:34

invisible
Member
Registered: 2009-12-29
Posts: 37

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Offline

#3 2010-03-30 18:43:56

Dmytro Ovdiienko
Member
From: Kraków
Registered: 2010-02-15
Posts: 307

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Що буде, якщо місто змінить назву? Таке буває.
Як зараз пошуковій сервіс розуміє, що вулиця знаходиться саме в Києві? Я не бачив жодної вулиці з таким тегом, а пошук пише, що вулиця в Києві.

Last edited by Dmytro Ovdiienko (2010-03-30 18:45:15)

Offline

#4 2010-03-30 18:49:49

iONiX
Member
Registered: 2009-08-14
Posts: 196

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Дивимося FAQ.

Додано
Через пошук я не знайшов такого містечка (Бортничи), але знайшов вулицю Івана Франка (Бортничи). Якщо це вірне місце, то пошук вважає, що ця вулиця в місті Києві, тому що вона попадає в межі міста Києва.

Last edited by iONiX (2010-03-31 13:56:55)

Offline

#5 2010-03-31 07:38:31

Dmytro Ovdiienko
Member
From: Kraków
Registered: 2010-02-15
Posts: 307

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Тож потрібно намалювати межі цього містечка. Заразом намалювати межі районів (Деснянский, Дарницький ітд)

Offline

#6 2010-03-31 09:28:12

invisible
Member
Registered: 2009-12-29
Posts: 37

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Що до Бортничів вікіпедія каже, що з 1988 року вони остаточно увійшли до меж міста.

Що до пошуку в nominatim та меж міста Київ. Ви бачите, що вулиця попадає до Києва через те, що вона досить близько до place=city, а в межах границь, воно її не бачить. sad

Я вже давно збирався замалювати межі районів Києва. Навіть знайшов документ   , на базі якого можна малювати. Але там є наступні проблеми/питання:
* деякі вулиці, чи об'єкти, на які там посилаються відсутні в ОСМ. (буду намагатись намалбювати хоча б приблизно, з вказівкою  source=extrapolation, для цієї вулиці)
* для меж Києва встановлено admin_level=4 - це рівень області.  Мені здається що, для міста мало б бути admin_level=8 для районів admin_level=9, для мікрорайонів admin_level=10. Як хто думає?

P.S. Що стосується пошуку в nominatim: у них написано, що їхня база поки що не апдейтиться, так що результати ми найближчим часом не побачимо. sad

Offline

#7 2010-03-31 10:16:37

Dmytro Ovdiienko
Member
From: Kraków
Registered: 2010-02-15
Posts: 307

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

invisible wrote:

Що до Бортничів вікіпедія каже, що з 1988 року вони остаточно увійшли до меж міста.

Бортичі потрібно виділяти все одно через те, що є колізія в назвах вулиць. Наприклад, вулиця Леніна є там і на Борщагівці.

invisible wrote:

P.S. Що стосується пошуку в nominatim: у них написано, що їхня база поки що не апдейтиться, так що результати ми найближчим часом не побачимо. sad

Користуюся пошуком на openstreetmap. Тільки що додав українску назву для вулиці - пошук одразу мені її знайшов.

Offline

#8 2010-03-31 13:55:48

invisible
Member
Registered: 2009-12-29
Posts: 37

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Пропоную намалювати boundary=administrative, з admin_level=10 (admin_level=9 -це Дарницький район), а на 10 можна писати Бортничі, Позняки, Осокорки. і т.п.

Offline

#9 2010-03-31 14:28:19

iONiX
Member
Registered: 2009-08-14
Posts: 196

Re: Як зв'язувати вулиці з населеним пунктом?

Можли варто також позначити як place=suburb.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB