Vektori sa ZIPP geoportala dostupni za OSM

https://osm-hr.org/2020/03/20/vektori-sa-zipp-geoportala-dostupni-za-osm/

Prošlo je već neko vrijeme od kako su nam podaci ZIPP Geoportala postali dostupni ali zbog manjka slobodnog vremena obrada i filtriranje podataka je čekalo bolja vremena, koja su napokon svanula.

Na osm-hr GitHub repozitoriju objavljen je vektorski set podataka sa ZIPP Geoportala iz 2018. godine koji su u nadležnosti Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Orginalni podaci su bili su u ESRI formatu i EPSG:3765 koordinatnom sustav te su konvertirani u GeoJSON i EPSG: 4326 koordinatni sustav radi kompatibilnosti sa JOSM editorom.

Puni popis i količinu elemenata možete provjeriti u tablicama na GitHub-u na prije navedenoj poveznici.

Licenca dopušta korištenje podataka za potrebe OpenStreetMap projekta.
Svi dostavljeni podaci mogu se koristiti isključivo za potrebe OpenStreetMap projekta, a za ostale primjene potrebno ja zatražiti pismenu suglasnost Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.
Prilikom javne objave materijala obvezno je naznačiti izvor – Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.
Što će se ispoštovati objavom na wiki stranicama.

Podaci su dostavljeni kakvi jesu, mogu sadržavati greške te budite pažljivi pri korištenju podataka. Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada može provjeriti i prihvatiti sve greške koje uočimo u njihovim podacima.

Koristite ove podatke za provjeru kvalitete OpenStreetMap podataka te integraciju oba seta podataka radi bolje prostorne i informacijske kvalitete elemenata. Nikadn nemojte pregaziti postojeće podatke koje su prijašnji korisnici mukotrpno skupljali, rađe provjerite njihovu kvalitetu i nadopunite ih. Provjerite kvaliteru lokalnih podataka i raspravite bilo kakav import sa lokalnom zajednicom. Uvijek sljedite OSM pravila za importe.

Nemojte odmah juriti sa kontrolom podataka, radli bolje organizacije kreirat će se novi taskovi na tasking manager serveru.