You are not logged in.

#1 2020-02-10 16:20:25

Thanatica
Member
Registered: 2015-01-03
Posts: 6

Standard map layer not working

The standard map layer is completely light grey. Everywhere.

Some rudimentary inspection shows that the tile server is not returning anything. It never finishes a request for a tile. In other words, the site is waiting for the tile server to respond forever.

Example url:
https://b.tile.openstreetmap.org/8/130/84.png

When opening this directly in a tab, the browser seems smart enough not to start waiting until the end of time, but actually report what's going on: the server can't be found. Not that this explains a whole lot, but it does indicate where the problem exists: not with me smile

I can't even ping it:

> ping b.tile.openstreetmap.org
Ping request could not find host b.tile.openstreetmap.org. Please check the name and try again.

(I can ping other websites perfectly fine)

Seems like something's going on, right?

Offline

#2 2020-02-10 17:22:05

alan_gr
Member
Registered: 2017-11-27
Posts: 62

Re: Standard map layer not working

I'm not seeing this behaviour - that tile loads correctly for me and ping works fine (in Spain).

Maybe something temporary?

Last edited by alan_gr (2020-02-10 17:37:32)

Offline

#3 2020-02-10 17:22:49

kocio
Administrator
From: Warszawa
Registered: 2013-09-04
Posts: 3,366
Website

Re: Standard map layer not working

I can see it and pinging works from Poland:

$ ping b.tile.openstreetmap.org
PING germany-01.tile.openstreetmap.org (144.76.70.77) 56(84) bytes of data.
64 bytes from katie.openstreetmap.org (144.76.70.77): icmp_seq=1 ttl=54 time=49.6 ms
64 bytes from katie.openstreetmap.org (144.76.70.77): icmp_seq=2 ttl=54 time=53.7 ms
64 bytes from katie.openstreetmap.org (144.76.70.77): icmp_seq=3 ttl=54 time=50.6 ms

If you have some problems with tiles, try contacting OWG:

https://github.com/openstreetmap/operations

Offline

#4 2020-02-11 00:15:15

Kartennutzer1234
Member
Registered: 2017-12-14
Posts: 15

Re: Standard map layer not working

Hi,
I seem to have a related problem. I can load https://b.tile.openstreetmap.org/8/130/84.png, but when I browse the site as usual, no tiles are loaded. I just see the header frame, search box on the left and navigation buttons on the right. The rest remains grey.

Offline

#5 2020-02-11 09:17:33

Maarten Deen
Member
Registered: 2010-05-20
Posts: 318

Re: Standard map layer not working

For me it is loading very very slow. Sometimes a few seconds grey and then it starts loading. It does look like either a tileserver is down or there is a lot of load on the tileservers.

Offline

#6 2020-02-13 21:39:00

Kartennutzer1234
Member
Registered: 2017-12-14
Posts: 15

Re: Standard map layer not working

Still no improvement. Menus left and right are there, Search doesn't produce results, and most important: no tiles at all. Just grey.

Offline

#7 2020-02-19 10:56:02

Jillis Eikelenboom
Member
From: Amersfoort
Registered: 2019-06-08
Posts: 278
Website

Re: Standard map layer not working

Yes, exactly the problem I was looking for on the forum. "Same here" and I've heard the same from others.
How do I report this issue with the OSMF Operations Working Group? Through the e-mail address provided?

Offline

#8 2020-03-05 19:50:03

Kartennutzer1234
Member
Registered: 2017-12-14
Posts: 15

Re: Standard map layer not working

Still no improvement here, too.

Offline

#9 2020-03-05 20:05:17

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,250
Website

Re: Standard map layer not working


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#10 2020-04-25 15:02:59

Kartennutzer1234
Member
Registered: 2017-12-14
Posts: 15

Re: Standard map layer not working

There ares till no tiles. Not a single one.

Offline

#11 2020-04-25 15:07:11

Kartennutzer1234
Member
Registered: 2017-12-14
Posts: 15

Re: Standard map layer not working

ares till -> are still

Offline

#12 2020-04-25 15:54:43

SomeoneElse
Member
Registered: 2010-10-13
Posts: 1,353

Re: Standard map layer not working

Kartennutzer1234 wrote:

There are still no tiles. Not a single one.

Do other tile layers work? If they do, I'd use one of those.

Offline

#13 2020-04-25 17:11:54

Kartennutzer1234
Member
Registered: 2017-12-14
Posts: 15

Re: Standard map layer not working

Thanks for participating, SomeoneElse.
Sadly no, nothing at all. I forked out the discussion to the development section of this forum, since I have the feeling, that it's more something structural and not a transient issue. The link is:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=69232
Would you like to join discussion there?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB