You are not logged in.

Announcement

*** NOTICE: forum.openstreetmap.org is being retired. Please request a category for your community in the new ones as soon as possible using this process, which will allow you to propose your community moderators.
Please create new topics on the new site at community.openstreetmap.org. We expect the migration of data will take a few weeks, you can follow its progress here.***

#1 2019-06-23 20:40:09

NKA
Member
From: Norway
Registered: 2016-11-20
Posts: 195
Website

Tillatelse fra Kulturdepartementet - Anleggsregisteret

Alle kultur- og idrettsanlegg som har fått offentlige tilskudd registreres i Anleggsregisteret hos Kulturdepartementet. Registeret inneholder over 50.000 slike anlegg i Norge. Om du har interesse for curling, bueskyting, stupetårn, klatrevegger, skating, reinkappkjøring eller en av de 135 andre kategoriene anlegg så er dette registeret for deg. Se neste melding om hvordan du kan hente ut anleggene til OSM.

Her er tillatelse fra Kulturdepartementet til å bruke data fra registeret:

Fra: Kristiansen Daniel Storholthe <Daniel-Storholthe.Kristiansen@kud.dep.no>
Date: ons. 19. jun. 2019 kl. 09:17
Subject: SV: Anleggsregisteret
To: NKA mapper <nkamapper@gmail.com>

Hei!

Beklager, dette har blitt liggende ubesvart.

Som du skriver så er anleggsdataene fra Anleggsregisteret åpne offentlige data og de kan publikum/andre aktører bruke som de vil. Sånn sett trengs ingen bekreftelse på tillatelse – men jeg bekrefter at det ikke trenger å bekreftes!

Men som vi også har utvekslet noen ord om i fjor høst jf. nederst i epostrekken så vil det kunne være unøyaktigheter i datamaterialet. Slik sett håper jeg bare ikke det vil fremstå som at KUD garanterer for nøyaktighet mv.

--
Daniel S. Kristiansen
seniorrådgiver, Kulturdepartementet
22 24 78 37

Og her er for ordens skyld spørsmålet som ble sendt:

Fra: NKA mapper <nkamapper@gmail.com>
Date: søn. 26. mai 2019 kl. 12:56
Subject: Re: Anleggsregisteret
To: <Daniel-Storholthe.Kristiansen@kud.dep.no>

Hei igjen,

Jeg viser til tidligere korrespondanse om Anleggsregisteret.

For ordens skyld ønsker vi å få bekreftet fra dere at openstreetmap.org kan bruke data fra Anleggsregisteret som Kulturdepartementet har definert som åpne data.

Openstreetmap.org er et globalt samarbeidsprosjekt for å dele åpne kartdata. Vi bruker ODbL-lisensen og navngir kilder på vår Contributors-side. På denne siste siden vises flere andre norske offentlige etater som har gitt tilsvarende tillatelser.

Offline

#2 2019-06-23 20:44:11

NKA
Member
From: Norway
Registered: 2016-11-20
Posts: 195
Website

Re: Tillatelse fra Kulturdepartementet - Anleggsregisteret

Jeg har laget et lite skript som henter ut anleggene fra Anleggsregisteret og lager en OSM-fil: leisure2osm (Github).

En ferdig generert OSM-fil ligger i denne folderen og heter anleggsregister.osm.

Anleggene i registeret er kategorisert etter et antall hovedkategorier samt typer anlegg innenfor hver kategori. Filen  anleggsregister_kategorier.json på Github angir hvordan hver type anlegg blir tagget i OSM-filen. Gi gjerne kommentarer her om du synes noen typer anlegg skal tagges på en annen måte, eller opprett en issue på Github.

Koordinatene er stort sett ok, men som vanlig må alle anlegg plasseres mer nøyaktig ved hjelp av NiB. Ca 600 anlegg har fått korrigerte koordinater (feil UTM-sone), og ca 500 anlegg er merket med en ERROR-tag fordi koordinatene er utenfor kommunens grenser. Ca 1700 anlegg har ikke koordinater.

Det er bare å plukke de anleggene man vil ha. Det er ikke planlagt noen organisert import.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB