Λάθη από χαρτογράφους της #Kaart

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρώ διάφορες λανθασμένες επεξεργασίες στη Δυτική Θεσσαλονίκη που προκαλούνται από τα μέλη της ομάδας Kaart.
Παραδείγματα: Η οικιστική περιοχή Πολίχνη (176033828), έγινε τετράγωνη και για να τη διορθώσω επανέφερα παλιότερη έκδοση από το Potlatch 1. Ορισμένοι ‘αταξινόμητοι’ δημόσιοι δρόμοι άλλαξαν σε δρόμους ‘εξυπηρέτησης’ π.χ. Οδός Λέκκα (596203394). Σήμερα είδα και αυτό, ένας δρόμος να ενώνεται με άλλο δρόμο μέσα από παρόδια επιχείρηση (Νικοπόλεως (259606353)).
Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει με την ομάδα Kaart;

Είναι εργαζόμενοι της αντίστοιχης εταιρείας, που (κάποιοι/ες από αυτούς) ήρθανε στη Θεσσαλονίκη και αλλάζουνε τον χάρτη. Όπως είπες κι εσύ και άλλα παιδιά, υπάρχουν λάθη στις αλλαγές που κάνουν.

Νομίζω θα βοηθούσε να κάνουμε τα εξής:

  • Αν βρούμε κάποιο λάθος, να προσθέσουμε σχόλιο στο αντίστοιχο changeset. Είναι προτιμότερο από προσωπικά μηνύματα, γιατί έτσι ξέρουμε και οι υπόλοιποι ότι έχει επισημανθεί το λάθος. Το να κάνουμε την διόρθωση μάλλον δεν αρκεί, μιας και πιθανόν να το επαναλάβουν.
  • Να συγκεντρώσουμε τα είδη λαθών που έχουν γίνει ως τώρα. Προς το παρόν, πρόσθεσα μερικά που αναφέρθηκαν στην σελίδα Kaart 2018 Thessaloniki. Όποια/ος βρει άλλα, ας γράψει εδώ ή ας μου στείλει μήνυμα με παράδειγμα changeset, για να το προσθέσω.

Όποια/ος έχει διάθεση να ελέγξουμε τις αλλαγές τους, ένας τρόπος να βρεθούνε είναι ο εξής:
Πάμε στο https://osmcha.mapbox.com
και φιλτράρουμε για:
Date = 2018-05-30 to 2018-09-01
Comment = Kaart
Country = Greece

Υπόψιν ότι μάλλον η ομάδα τους θα πάει στην Αθήνα σύντομα, οπότε αν τους ειδοποιήσουμε από τώρα για λάθη που κάνουνε, ίσως αποφύγουμε τον πολλαπλασιασμό τους.