OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

#1 2018-02-11 17:27:17

multimodaal
Member
From: zuidelijk Rijnland
Registered: 2015-11-10
Posts: 609
Website

(Oude) Almerepad niet meer in gebruik

Het Almerepad (dat als NWN in OSM stond: https://www.openstreetmap.org/relation/ … 09/5.1759) is door ontwikkelingen in de omgeving icm ca 10 jaar geen onderhoud feitelijk niet meer te gebruiken en vervangen door een knooppuntensysteem:


http://almerepad.nl/index.html wrote:

Welkom op de website waar u alles vindt over het Almerepad, dat in 2002 als streekpad van stichting Wandelnet operationeel werd. Door de snelle groei van Almere ontstonden nieuwe lanen en paden, verdwenen bestaande paden en daardoor is het ooit ontwikkelde Almerepad niet meer actueel.

Toen in 2008 plannen werden gesmeed voor een jaarlijkse meerdaagse wandeltocht in Almere werd gelijk aandacht besteed aan mogelijkheden om het Almerepad te laten profiteren van die aandacht, maar dat bleek in de praktijk niet zo simpel.

Na nieuw overleg met stichting Wandelnet werd op 21 december 2017 de domeinnaam www.almerepad.nl overgedragen aan stichting Almeerdaagse.
Almerepad is geactualiseerd

Het is logisch dat 15 jaar na introductie van het oorspronkelijke Almerepad veel wijzigingen en nieuwe mogelijkheden verwerkt zijn. Er wordt nu gebruik gemaakt van de permanente markering voor de door stichting Almeerdaagse georganiseerde wandeltochten. Dit systeem van wandelknooppunten werd bekend onder de naam "Wandelnet Almere".

Verificatie per mail bij de lokale organisatie achter dit pad bevestigde dat de resterende markeringen zulke gaten vertonen dat deze niet meer redelijkerwijs als doorgaand pad te gebruiken zijn en dit zal ook niet meer het geval worden.

Omdat ik de relatie in OSM (die oko de nodige gaten heeft) niet zomaar wilde weggooien (maar ook niet meer het beeld wilde vertroebelen in de database/kaart met de wel nog bestaande routes waarvan we de gaten in OSM nog moeten opvullen) heb ik de prefix abandoned ( https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:abandoned: ) meegegeven aan network en foot.

* of is er een betere manier om hier mee om te gaan?

Er zijn al mappers begonnen met het in OSM zetten van het nieuwe Almerpad (dus het knooppuntensysteem), zie
https://hiking.waymarkedtrails.org/#?ma … 709!5.2221

Maar gelet op de dichtheid van het netwerk is dat nog een flinke hoeveelheid werk:
http://www.wandelnetalmere.nl/

Overigens viel dat Waymarkedtrails alle routes die geen NWN of RWN zijn nog rendert alsof het LWN zijn (dat gebeurde toen abandoned alleen was toegevoegd voor network en niet bij route), de paarse lijn is dus een soort "mop-up")

Last edited by multimodaal (2018-02-11 17:59:00)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB