You are not logged in.

#376 2019-08-14 19:54:44

Dolfscoot
Member
Registered: 2019-07-24
Posts: 26

Re: Verkeerstekens/-borden: verwijderen "needless" tags vaak onterecht

phicoh wrote:

De kracht is dat mensen kunnen taggen wat lokaal het beste is. Kunnen zoeken naar nieuwe vormen van taggen die recht doen aan de situatie.

Strakke regels spreekt een groep aan die houdt van regels en discussies over regels. Het jaagt anderen net zo hard weg.

OSM moet het juist hebben van mappers die op de grond zien wat er op de kaart ontbreekt. Als je het die groep moeilijk maakt door met teveel regels aan te komen, dan heb je kans dat je na een paar jaar een consistente database hebt met volstrekt verouderde informatie.

Mijn ervaring (met het verbouwen van mkgmap styles) is dat maken van bruikbare kaarten prima kan.

Natuurlijk moeten we streven naar duidelijkheid. Maar we ook voorkomen dat we mappers wegjagen met teveel regels, of met doorgedrukte regels.

Je hebt zeker een punt. Dit is een gevaar maar niet een nadeel want structuur, regels en documentatie hoeven creativiteit en flexibilteit niet in de weg te staan. Maar toegegeven, dat is best wel een kunst. Het gevaar is aanwezig dat het te rigide en te log wordt. Het moet allemaal goed gelaagd en fijnmazig zijn en de organisatie eromheen heel flexibel. Het gaat er vooral om dat situaties die volkomen gelijkvormig zijn ook op dezelfde manier worden gemapt. Daar waar nieuwe situaties of wensen zijn, moet er altijd ruimte zijn om creatief te zijn. Goeie structuur moet helpend zijn, niet inperkend, dan ga je je doel voorbij. Het kan, echt. Behoorlijk ambitieus maar het kan. Het mooie is dat je je creatieve energie juist veel meer kunt richten op zaken die dat nodig hebben omdat al die steeds terugkerende dingen een eitje worden. En 80% van de discussies wordt overbodig. En nieuwelingen zijn veel sneller ingewerkt.

Offline

#377 2019-08-15 07:14:19

PeeWee32
Member
From: Leusden, NL
Registered: 2010-11-28
Posts: 1,241
Website

Re: Verkeerstekens/-borden: verwijderen "needless" tags vaak onterecht

Dolfscoot wrote:

Als bepaalde defaults te "zwak" zijn, dan moet de wiki daarop worden aangepast. We moeten toch ERGENS vanuit kunnen gaan? Er gaat toch hopelijk niemand motorcar=designated taggen op een motorway? Waarom niet? Omdat dit een sterke default is, iedereen vindt dat vanzelfsprekend. Over het grijze gebied dienen gewoon afpraken te bestaan die door iedereen (ook de map gebruikers) serieus wordt genomen. En afspraak mag ook inhouden: no clear default so tag is required. Sterke afspraken leiden vervolgens tot krachtige tooling.

Dat heb je mooi verwoord. Ook de termen zwakke en sterke defaults vind ik een mooie vinding.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB