Καθόρισε το μέλλον του OpenStreetMap

γεια :slight_smile:

Το OpenStreetMap Foundation (ο οργανισμός που συντηρεί τους servers, έχει το license και διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο State of the Map) τρέχει ένα Membership Drive ως τις 11 Νοεμβρίου για να αυξήσει τα μέλη που στηρίζουν το πρότζεκτ. Ο λόγος είναι ότι το Foundation θέλει το μέλλον του OpenStreetMap να καθορίζεται από πολλά άτομα, και κατά προτίμηση από διάφορες χώρες. Όταν κάποια/ος γίνει μέλος, μπορεί να συμμετάσχει στην mailing-list osmf-talk, την οποία συμβουλεύεται το συμβούλιο του Foundation. Eπίσης, αποκτά το δικαίωμα ψήφου (στην εκλογή των μελών του συμβουλίου και σε άλλα θέματα). Φυσικά, δεν χρειάζεται να είμαστε μέλη, για να κάνουμε αλλαγές στον χάρτη. Από τη δικιά μας πλευρά, εκτός από στήριξη του OpenStreetMap (15 ευρώ τον χρόνο) το να είμαστε μέλη είναι τρόπος διασφάλισης του χρόνου που έχουμε αφιερώσει στο project και τρόπος να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στις αποφάσεις.

Mπορούμε να γίνουμε μέλη μέσω της σελίδας: https://join.osmfoundation.org/

Έχουμε δύο επιλογές: Normal member ή Αssociate member. Ως Normal members δίνουμε πλήρη διεύθυνση και έχουμε δικαίωμα ψήφου για όλα τα θέματα που τίθενται σε ψηφοφορία στα μέλη. Ως Αssociate members μπορούμε να δηλώσουμε μόνο χώρα αντί πλήρους διεύθυνσης και μπορούμε να ψηφίσουμε, άλλα όχι για όλα τα θέματα. Ως μέλη του Foundation έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την λίστα των υπόλοιπων μελών και τα στοιχεία που δήλωσαν - αυτό γίνεται ώστε αν θέλει κάποια/ος να επικοινωνήσει με άλλο μέλος, να μπορεί να παρακάμψει το Foundation και να επικοινωνήσει απ’ ευθείας. Περισσότερα στο osmf wiki.

Η εγγραφή μέλους ζητάει paypal account. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ίσως αξίζει ένα μέηλ στο Membership Working Group.