Petition για να διαγραφούν τα NUTS 1,5 administrative boundaries.

Look, ξέρω οτι technically πάνω απο NUTS 2 it’s a thing, πχ NUTS 1: http://www.cciyy.com/Image/europe_nuts_1.gif αλλά πλην της Γερμανίας που τυχαίνει να πέφτουν το ίδιο με τα ομοσπονδιακά κρατίδια της, σε απολύτως καμία άλλη χώρα δεν υπάρχουν θεσμικά όργανα πάνω από τις NUTS 2 περιοχές (τις περιφέρειες δηλαδή), συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Οι Αποκεντρωμένες διοικήσεις η NUTS 1.5 δεν κάνουν τίποτα και δεν αποτελούν ούτε γεωγραφικό ούτε πολιτικό σύνορο. Προτείνω επομένως να χρησιμοποιούμε τις περιφέρειες η NUTS 2 (http://www.cciyy.com/Image/europe_nuts_2-2.gif) περιοχές για την πρώτη διαμέριση της Ελλάδας.

Το ιεραρχικό σύστημα δηλαδή να είναι:

Περιφέρειες > Νομοί > Δήμοι.

Και οι νομοί πλεονάζοντες είναι δηλαδή, απλά ας τα λέμε σαν αντίστοιχα των counties (και χρησιμοποιούνται και απο την αυτοδιοικηση καμία φορά)

Παραδείγματα χωρών που χρησιμοποιούν NUTS 2 primary divisions: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Γαλλία (sort of), Αυστρία, Τσεχία… Etc.

TLDR: Δεν είναι σε τίποτα χρήσιμο να ξέρω που είναι η Αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας. → Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία. Ας έχουμε boundaries που έχουν νόημα. Αυτό.

The boundaries are sort of in a mess right now. For example, I don’t know why the decentralised administrations must have long names when “official_name” exists.

το θέμα είναι οτι το συγκεκριμένο NUTS αφορά ομάδες περιφερειών (όπου αυτές υπάρχουν), το αντίστοιχο στην Ελλάδα είναι οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι οποίες φυσικά και αποτελούν πολιτικές οντότητες (διοικούνται από γενικό γραμματέα που ορίζει η κυβέρνηση, ενώ οι περιφερειάρχες έχουν συμβουλευτικό ρόλο).
ή θα είμαστε ακριβείς και θα ακολουθούμε τους κανόνες (νόμους) ή θα ξεκινήσουμε ολόκληρη συζήτηση για το τί θεωρεί ο καθένας χρήσιμο…
Σχετικά με τα υπόλοιπα admin levels προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε τη σειρά του συστήματος NUTS/LAU, ασχέτως χρησιμότητας…
πχ θεωρητικά θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε τις περιφερειακές ενότητες (πρώην νομούς) καθώς δεν υφίστανται ως αυτοδιοικητική ενότητα, αλλά έχουν χαρτογραφική σημασία (χωριά με ίδιο όνομα σε διαφορετικούς νομούς κτλ)

i have no problem with shorter names

Good, thanks!

Ξέχασες την Αττική και την Κρήτη. Tbh είναι πολύ καλύτερο έτσι. :D:D:D