Εκκλησίες παλαιοημερολογιτών

Καλησπέρες,

Ξέρει κανείς/καμία αν υπάρχει ειδική κατηγοριοποίηση για τις εκκλησίες των παλαιοημερολογιτών; Τις καταχωρούμε ως orthodox ή κάπως αλλιώς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν έχω κάτι υπ’ όψιν, ούτε βρίσκω κάτι σχετικό εδώ, αλλά δεδομένου ότι οι παλαιοημερολογίτες αυτοαποκαλούνται Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν μου φαίνεται λάθος να τους εντάξουμε στην κατηγορία greek_orthodox, όπου ανήκουν και οι υπόλοιποι. Απλώς φρόντισα, στους ιερούς ναούς που προσέθεσα στον χάρτη, να βάλω περιγραφή «Εκκλησία Γ.Ο.Χ. (παλαιοημερολογιτών)», που είναι σχετικά ουδέτερη και κατανοητή από όλους. Οπωσδήποτε δεν μπήκα στον κόπο να υποδείξω τυχόν υποδιαιρέσεις μεταξύ των παλαιοημερολογιτών, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Φαντάζομαι θα μπορούσαμε, αν θέλαμε, να προσθέσουμε κατηγορία greek_old_calendarists ή κάτι παρόμοιο, αλλά οι υποδιαιρέσεις του χριστεπώνυμου πληρώματος είναι ήδη αρκετές και οι περισσότερες αφορούν πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς. (Ακόμα και χωρίς να περιοριστούμε σε ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, η ετικέτα greek_orthodox εμφανίζει ποσοστό μόλις 1,28% επί του συνόλου των χώρων λατρείας παγκοσμίως που φἐρουν την ετικέτα denomination, αν και υπάρχουν πολυάριθμοι ιεροί ναοί στην Ελλάδα στη γενική κατηγορία orthodox, οπότε το πραγματικό ποσοστό θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερο.)