Мапери-шкідники. Скарги

Вітаю!
Можливо, не потрібно цієї теми, але я не знайшов куди звертатись зі скаргами на некоректні правки користувачів ОСМ.
Реакції у темі “Откаты правок” не було помітно, тому…

…Прошу звернути увагу на якість редагувань Bondar Bohdan.
Не буду перераховувати всі його огріхи тут, але повідомляю, що на мій погляд:

  • людина не зовсім адекватна при спілкуванні, судячи зі стилю письма та суті написано (див. далі, а також ці коментарі: http://www.openstreetmap.org/changeset/48645856#map=9/47.8307/40.2676
  • людина робить запити у сільради аби їй надали схеми вулиць і потім наносить назви хуторів/присілків у хибних локаціях, вулиці не рисує повністю, каже, що скорочує їх (наводжу приклад села Нижній Яловець Путильського р-ну Буковини - там вулицю Верховинську був наніс не у правильній локації (при тому маючи матеріали зі сільради); хутір Срібник та Кривий вказав у неправильних місцях (Кривий і досі нанесений на 600 метрів північніше свого місця заходження у лісі (вже з лісу переніс на дорогу) http://www.openstreetmap.org/#map=16/47.8475/24.9952))
  • людина робить прив’язку хуторів не до тих населених пунктів (наприклад, хутір Перкалаба відноситься до с. Сарата, а не Нижній Яловець (вже видалив зв’язок взагалі) http://www.openstreetmap.org/#map=16/47.8051/24.9604 )
  • людина вносить дивні правки - село Слобідка є адміністративним центром села Гамарня http://www.openstreetmap.org/edit?editor=id&relation=7256459#map=16/50.7940/29.1809 . Гляньте на зв’язок села Забране http://www.openstreetmap.org/relation/7238597/history . Тут виглядає наче м. Коростень не входить у Коростенський район http://www.openstreetmap.org/relation/1745324#map=10/50.8341/28.6400 . Таких нюансів дуже багато у правках цієї людини
  • людина схиблена на українізації карти і робить некоректні переклади (наприклад “льотовище” замість “летовище” http://www.openstreetmap.org/changeset/48642105#map=15/50.2731/29.4457 ); “дельфінарий” http://www.openstreetmap.org/way/251506122#map=18/46.11567/32.88224
  • людина нанесла неправильно межу Івано-Франківської та Чернівецької областей у районі того ж села Нижній Яловець, знищивши мою роботу http://www.openstreetmap.org/#map=17/47.85551/24.99524 - межа має йти західніше у цьому проміжку, не по ріці
  • людина поводиться дискримінаційно до релігійних меншин - написав мені таке стосовно нанесеного мною Дому молитви адвентистів сьомого дня: “На шо на карту на носищ релігійне лайно – - сектантів . Сектанти це сволота . Їх Біблія засуджує Хац вони самі себе наносять. Наносити треба тільки нормальні релігії - - мусульманство християнтво / православні і католики і грекокатолики і автокефали /”
  • людина надсилає погрози, використовуючи приватні повідомлення - фрагмент -
    “Запам ятай вулиці , . кордони в Шепіт с/р тобі чіпати заборонено Я буду автоматично відкочувати – невникаючи. Я не для того платив гроші за запит шоб … херячили то всьо.
    Якщо не зрозумієш наступного разу почуєш мі й запас мата після прочитанн я в інтеренеті Антология русского мата у / скачав технікуміц.з інтернета / . Хоч то було 16 років тому але пам ять у мене добр=а. Там ьтакі завороти шо …”
  • людина вважає, що я “какаю” на карті - “Хочеш какать на мапі - - Львів обл ІваноФранківщина Закарпаття – достатньо.”. Я ж вважаю цю ситуацію абсолютно зворотньою.

Прошу прийняти міри
Чи, може, то я дурак і нічо не розумію? Тоді роз’ясніть.

P.S. Ще допоможіть людині донести в голову, що Калінічі - мікротопонім - назва місцевості, а не назва військової території http://www.openstreetmap.org/way/393367300#map=17/47.75812/24.93547

@Myazyk: в цьому випадку краще звертатись до DWG (можна українською)

Коростень - місто обласного підпорядкування і не входить до Коростенського району, так як і м. Київ не входить до складу Київської області.

прошу проаналізувати дискусію по правкам
48267211
48226141

     Хочу зауважити ,  з боку мого опонента неодноразове використання образливих висловів, манерою його  спілкування є потік  емоцій та істерії , що супроводжуються на додачу образами. Мої  наміри знайти точки дотику --  завершуються образами з його сторони. 

Адже даний картограф не готовий сприймати конструктивну та аргументовану критику своєї роботи. Дійшло до того , що публічно обматюгав мене . . За приклад наводжу https://www.openstreetmap.org/changeset/48318465#map=12/47.8121/25.1634&layers=N
– щодо коментарів з про відкати правок ,
то є дивно що картограф зі більшим значно стажем картографування у даному проекті сприймає це серйозно. Адже відкати здійснюються обмеженим колом модераторів і відповідно останнє слово у прийнятті даного рішення за ними. Картографу Myazyk ‘у потрібно було всього про це наголосити і інцидент було б вичерпано , А так маємо, що картограф вчинив підло, не наголошував жодного разу про останнє слово за обмеженим колом модераторі в відкочування правки для того щоб потім було легше за браком прямих серйозних доказів заблокувати мене як картографа.
про хутір Кривий
на https://drive.google.com/file/d/0BwlADA1U6HeZZTN2VEtGdTBBaFBZTzlsR050QU1QbTkxTm53/view?usp=sharing чітко видно , що вул Черемошська (хутір Кривий ) має вірну локацію - тобто на південних межах
/до мосту / створених мною кордонів села Нижній Яловець;
– за хутір Срібник /вул Українська / я в приватному листуванні запитував , чи знає Myazyk точну локацію і на днях додав тег , про уточнення інформації
тому претензії не обґрунтовані

Хочу окремо зазначити. Я декілька днів тому попросив валідатора населених пунктів iWowik переглянути межі Шепіт, Андреківське та Верхній Яловець . За Шепіт та Андреківське він написав , що може бути двояко.
скриншот відповіді https://docs.google.com/document/d/10myp4CgOe-GM0Mz3SDp1NlI5G9v5YTuVwHRsgmJrBLE/edit?usp=sharing

Тому після цього я претензій по Шепіт не маю. Щодо с. Верхній Яловець - він написав створене Myazyk потребує доопрацювання .
— c. Гамарня належить до Слобідської сільської ради. і адміністративним центром є с. Слобідка .
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%96%D0%B4%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0_(%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD)
Тому використання admin_centre є виправданим

– межі с . Забране проходять по лінії кордону Малинського та Коростенського районів. Тому при створенні зв’язку адмін кордон 9 /межі с. Забране / , я обрізав лінію “кордон районів” на відповідну довжину і через outer додав до зв’язку с. Забране.
При цьому сама власне лінія одночасово почала належити до меж села та районів , а також належить до декількох зв’язків . Тобто мої дії жодним чином не спотворили відповідні зв’язки кордонів Подібна технологія є стандартна коли по одній лінії проходить декілька кордонів чи різних зв’язків об’єктів-полігонів . .

за межі областей http://www.openstreetmap.org/#map=17/47.85600/24.99539
Кадастрова ділянка , яку я переніс з Чернівецької області в Івано-Франківську область має КОАТУУ Івано-Франківської області - том у мої дії є правильними. Я не порушив при цьому , звертаю увагу , створений раніше кордон Шепітської сільської ради . Його межі виправилися , як і власне меж і областей.
В то й же час Myazyk правками /однією з правок / 48290682, 48290323, 48267211, 482413,61 посунув значно межі областей.
На цій території з точки зору кадастрових ділянок КОАТУУ — там було все вірно. Myazyk ніяк не може зрозуміти , і постійно ігнорує моє прохання про неприпустимість зсуву без джипіес треку або офіційних координат об’єкту з дозволених авторитетних джерел.
Бо є чинники , на які ми повинні зважати перед зсувом акордоні вадміністративно-територіальних одиниць :
---- зсув обложки,
– зміщення географічних координат
( кадастрова мапа додатково , за словами працівника Держгеокадастру / відвідав для консультування у п’ятницю / ще може мати “зсув координат”. Тобто – зміщення кадастрових ділянок на значну відстань від фактичного розміщення на місці .
Для прикладу :
кордон на півдні вул. Заводська між смт. Чоповичі та с. Барвінки Малинського району .
На кадастровій мапі кордон пролягає не по вул Заводська . А це насправді не так . Тут на самій мапі кадастру зміщення 100 метрів і за роз’ясненнями працівника Держгеокадастру , створені мною кордони по вул Заводська є вірно прийнятим рішенням. Працівни к Держгеокадастру роз’яснив , що існує безліч нюансів і треба вивчити весь об’єм інструкцій , що побудованеі на законодавстві , щоб намалювати вірні кордони населених пункті в. Те сам е , він роз’яснив за кордони областей .
Том у підсумувавши ці два фактори – треба дуже делікатно відноситись до зміни кордонів областей.
Тому без офіційного переліку географічних координат областей , якщо кадастрові ділянки є вірними - - то зсовувати на пару метрів не можна:
— нам не відомий зсув у даному місці.

  • – кордони областей наносились давно ., ще у часи коли земкадастр був під забороною .Тому ігнорувати однозначно т і джерела не можна, бо ми їх не вивчали. ---- не відомо офіційно , що перенесення з земкадастру є більш точним відображенням інформації ніж . те джерело , яким користувались картографи до нас . при створенні областей.
  • – також не відомо , чи нанесення областей здійснювалося з урахуванням зсуву . Тобто чи при перенесенні інформації зсовували лінії на певну відстань.
    • – невідомо офіційно про розмір зсуву обложки публічної кадастроової карти . Навіть поверхневий аналі з ділянок , на території , де мешкаєш в земкадастрі , показдує , що з зсувом у публічні й кадастровій карті не все .гаразд.
      Том у для зсуву потрібно спочатку шукати джерела з офіційними кординатами контрольних точок.

– щодо кінцевих повідомлень у приватному спілкуванні :
а) то воно не є образливим . щоб виносити на розгляд громадськості . У приватних повідомленннях я опонента не ображав лайкою. Щодо релігійних общин претензія є доречною у випадках фіксування видалення з мапи релігійних общин або висловлювання таких коментарів у публічному обговоренні. Також нема звернення Myazyk, що він є вірянином таких общин і я образив його релігійні почуття.
Дане зауваження Myazyk написав для створення збільшення кількості претензій. Оскільки власне претензій , які по суті дають підставу закривати мій акаунт відсутні .
Як доказ толерантності – я у своєму місті власноруч наніс на мапу давно ( місяць тому) Зал Царства Свідків Єгови https://www.openstreetmap.org/way/485475430/history . Також можу згладити подібний коментар – створивши на мапі відомі мені сходу на даний момент два об’єкти у місті і третій в с. Р. Городищенська.

б) коментар за три області був написаний після ознайомлення з історією правок. По деяких правках я писав повідомлення , тому що там було зафіксовано елементарні порушення технологій та рекомендацій картографування. Також на момент аналізу його акаунту я звернув увагу, що картограф переважно замість збору інформації здійснює масову зміну характеристик об’єктів , Дещо він спотворив настільки , що я писав авторам цих об’єктів повідомлення , щоб вони звернули на це увагу.

Під час згадуваних мною відвідин Держгеокадастру я розпитував у працівника за ситуацію в Шепітській сільській раді. Він сказав , тут дуже складна ситуація:
– с. Андреківськ е на кадастровій карті не виділене окремо як населений пункт - незрозуміло чи це недопрацювання сільської ради з відділом архітектури та містобудування Путильської РДА чи місцеві особливості ;

  • незрозуміла однозначно ситуація з Шепіт та Верхній Яловець ,
    В усіх випадках з його роз’яснень - потрібно вивчати первинні документи з відділу архітектури та містобудування Путильської РДА, на підставі яких формується межі кадастрових ділянок КОАТУУ чи межі кадастрових ділянок в розрізі кадастрових . кварталів та кадастрових зон. Адже при створенні меж населеного пункту ми окрім КОАТУУ , також звертаємо увагу на кадастрові зони та кадастрові квартали.
    Тільки тоді він запевнив Ви створите справжні межі населених пунктів.

Пробую ще раз донести: хутір Кривий - хати після моста; ця частина поселення у тебе не внесена у територію села

Зауважу, що людина не орієнтується на місцевості, оскільки на хуторі Срібник - вулиця Верховинська. І я знаю точну локацію.

І він правильно написав, оскільки я недоробив, бо ти почав видаляти мої редагування.

Так, справді. Але там багато інших дивних зв’язків є у правках Bondar Bohdan.

Якщо це рілейшн Слобідської ради то так, а якщо це рілейшин Гамарні то ні. Місто Тернопіль входить до складу України, столицею якої є Київ… admin_centre Тернополя буде Київ?

Самі межі кадастрових ділянок можуть бути нанесені “як-попало”, з поточною якістю кадастрової мапи сказати яка ділянка має правильну прив’язку, а яка ні - неможливо. В кордонах областей/районів значно менше помилок, але й там вони є тому краще використовувати саме їх. Хоча логіка з КОАТУУ хороша, тільки в прив’язці цих ділянок немає впевненості.
І про зсув тут мови бути не може ІМХО, як для ОСМ так і для кадастру. Бо ОСМ оперує в координатах, кадастрові документи оперують в координатах. Це якби кордони/ділянки наносились по ортофото - тоді так, зсуви і похибки… а так є прямокутні координати точок в кілометрах які і позначають межі областей/районів.
Вони точно є, і саме за ними поділена Україна, але на кадастровій мапі і на кордонах районів/областей такої точності немає.
Тому висновок: всі брешуть ))

  • точно нанести кордони по кадастровим ділянкам - не можна
  • точно нанести кордони по наявним кордонам областей - не можна
  • точно нанести кордони по ортофото - не можна
  • точно нанести по реперам (я здивуюсь якщо вони всі є на місцевості) - не можна

Тому обоє не праві :slight_smile:
PS Полягатись на усні чи власні знання типу (кордон проходить отам і там) також не можна, бо в уяві населення кордон може бути один, а по точкам - інший.

Шановний Myazyk:
1/ За с. Верхній Яловець Ви спотворюєте дійсність і цим обманюєте читачів форуму. Непотрібно своє недопрацювання спихувати з здорової голови на хвору.
Оскільки жодного відкочування ваших правок модератори спільноти не робили з переліку в папці ”Откат правок”, і ту крихта , відкочена мною , була в інших селах Шепітської сільської ради , то вам ніхто і ніщо не заважав доопрацювати с. Верхній Яловець. Навіть дискусія в папці “Откат правок” не була перепоною доопрацювати ті межі.
Майте сили це визнати .
2/ хутір Кривий
проаналізуйте кадастрові ділянки за показниками: кадастрова зона, кадастровий квартал та пройшовши процедуру авторизації на сайті за технологією bankid / електронний цифровий підпис , зайдіть у анкети приватизованих ділянок /вони виділені синім кольором /. Де ви там знайшли згадку , що територія нище мосту - це територія населеного пункту. Територія нище мосту – це територія поза межами населеного пункту (зверніть увагу на : шифр кадастрового кварталу 009 і адресу приватизованої ділянки ) . Другий момент: зверніть увагу на тип використання приватизованої ділянки - не житлове призначення . Нище мосту ні яки не житлові , а огородні ділянки Тому : непотрібно продовжувати межі населеного пункту нище мосту. Тут треба розглядати хутір в двох формах. Хутір Кривий як мікрорайон НП і хутір Кривий як історична місцевість. Хутір Кривий як частина НП (мікрорайон ) вже існує на мапі у вигліді РОІ. Зараз ще треба створити полігон place=locality (хутір Кривий в згаданій другі й формі - як історична місцевість). Ми малюємо полігон, і в цей полігон входитиме територія на північ та на південь від мосту – тобто та про яку Ви мовите. На моєму малюнку вул . Черемошська (як хутір Кривий поширюється) тільки на північний (а саме житловий ) сектор. Тому нище мосту вул. Черемошську як для ділянок огородництва наносити не потрібно.
3 / за вулицю Українська – навіщо ви забруднюєте форум спамом? Якщо Ви знаєте межі - то давно мали власноруч нанести межі виходячи з результатів дискусій публічних та в приватному режимі. . Якщо існуючі є вірні — то питання вже давно мало бути зачиненим. Тільки зверніть увагу : вул Федьковича пролонговано вірно , шляхом аналізу приватизаціі ділянок.
4/ Вулиця Верховинська розташована вірно. Подумайте самі :як на землях Івано-Франківської області може бути розташована вулиця Чернівецької області . Ось чом у вул. Верховинська на сході розпочинається на захід після тої ділянки , котру я перемістив з однієї області в іншу.
5/ Коментар за зв’язки мене дивує.
Ви створили межі 300 населених пунктів і пишете за помилки .
Лінія кордону с. Забране складається з декількох ліній , що об’єднані зв’язком outer. Технологія картографування цього не забороняє. Точка РОІ населений пункт цілком логічно поєднана label і outer . Щодо сел як адмін центр до села сільської ради /територіальної громади / , то виправив по Малинському районі.
6/ не можу зрозуміти Вас Myazyk чому у вас у с. Андреківськ е , Верхній Яловець є адміністративними центрами самі собі . Також чому Ви не звертаєте увагу на кількіст ь населення і не змінюєте тип населеного пункту на hamlet.

KKS:
Треба зібрати 30 грн .(10 грн роздрук А3 + 20 грн рекомендований лист Укрпоштою ) на запит в відділ архітектури та ммістобудування щодо визначення спірної приналежності тої ділянки , що я редагував . Район віддалений , на якість інтернет зв’язку довіри нема бо ВАТ Укртелеком

Я не психіатр

Хватить зациклюватись на кадастровій карті - там є житлові будівлі.

Нащо мені наносити, якщо ти мою роботу видаляв?!

Вірними бувають друзі, собаки, партнери.
Вулиця має бути нанесена там, де вона є і не треба її сувати на схід! Вона у Чернівецькій області, бо хати на території Буковини.

Тому, що вони є адміністративними центрами самі собі

Тобі на карту ПриватБанку чи поштовим переказом надіслати?

Навчиш писати короткі тексти?

P.S. Краще перестань нищити найкращу з існуючих мапу

Запитання до пана Myazyk. Чи знайшов він за період з липня 2016 р. офіційне підтвердження “дивної назви” вулиці http://www.openstreetmap.org/way/429378060

Про ту вулицю всі давно знають, дехто навіть мав намір поставити туристичний вказівник.
Рекомендую тобі не ритись так глибокого у моїх матеріалах, вишукуючи чим мене заганьбити, а взятись за розум

Все ж варто додавати тільки офіційні назви, без власних чи чужих вигадок.
Якщо вірити кадастровій карті то ділянка 4624555300:01:004:0472 відноситься до вул. Ольжича. Думаю це і є назва.

Пане Myazyk.Чому ви продовжуєт евійну правок за Калінічі та Перкалаба. Хутори я створив як полігони. Ви з полігону назву зняли і перенесли на РОІ , а полігон залишився без назви . Я перетегував у формат полігону з назвою і у спідкуванні з вами пояснив , що полігон з назвою це нормально і попросив вивчити подібні об’єкти на мапі або проконсультуватись. Ви взамін у пакетні й правці втихаря знову перетегували. Тому я поки щ о повернув у формат полігону і прошу поки нас не розсудять, не вандалити в третій раз ці хутори.
Чому ви видалили хутір Перкалаба , адже існує офіційне підтвердження даного геоніму?
https://www.openstreetmap.org/way/491739794/history

Другий момент : чому ви спотворюєте офіційні назви вулиць, якщо в тегу source маємо скан-копію оригіналу з підписом як витяг з Путильського районного архіву? Навіть якщо рішення не відповідає правилам української мови чи вимогам діловодства - ми все одно повинні дотримуватись рішення . Не можна ім. Ю. Федьковича замінювати на імені Юрія Федьковича, чи ім. Т. Г. Шевченка на імені Т.Г. Шевченка, ім. О. Довбуша на імені Олекси Довбуша.

https://drive.google.com/open?id=0BwlADA1U6HeZVWI4UXFLUURoRlhqdDNvaXhwbFNWV0t3dTBZ
https://drive.google.com/file/d/0BwlADA1U6HeZTlZZNkY1bVV1bFBOcG43MEh0X3VXU2I4NWxZ/view?usp=sharing
Наш проект дозволяє в name відійти від офіційного якщо така ситуація як в Кременці. Офіційна назва провулок Огородовий , але я там був і бачи в , що всі таблички одна в одну на будинку , провулок Огородний . Я запитав , це російська мова , ні — це ополячений місцевий діалект.

“ім. Ю. Федьковича” можна і треба вказувати як “Юрія Федьковича вулиця”. Це загальний формат написання назв вулиць в OSM-Україна.
“ім. Т. Г. Шевченка” - “Тараса Шевченка вулиця”

Вулиця ім. Ю. Федьковича і Юрія Федьковича це дві різні вулиці для людей , що 11 років впрацювали на держслужбі і їхня робота побудована на законодавстві України. Таку ідіотію в форматі назв вулиць я зустрічав в Олевську Житомир обл. і Асканія-Нова селищній раді . Щодо нашого проекту - то name : Ю. Федьковича , а ідіотію в official_name .
Примітка: у тексті рішення немає згадки " що на честь Юрія Федьковича назвати Ю. Федьковича. Зазначена на картографічному матеріалі Юрія Федьковича , може бути припущенням працівника сільської ради. До працівників сільради , з котрими не співпрацював особисто - у мене поофесійна повна недовіра , бо в сільраді по блату можут ь посадити секретаря з повною псих групою у прямому розумінні і неадекватним сприйняттям реальності . На жаль як держслужбовець з таким співпрацював.

OSM - не для держслужби, а для людей. Можете в official_name записати “Вулиця ім. Ю. Федьковича” якщо це справді комусь потрібно, але в name краще повну назву без скорочень і з прийнятим порядком слів.

moderatorial: Bondar Bohdan oтримує попередження за завдання образи іншим учасникам проекту. Повторного попередження не буде. Враховуючи вашу історію, буде бан щонайменше на три місяці, при чому і на форумі і на ОСМ

Та дорога без назви. Вулиці Ольжича у них не існує - сьогодні питався.

У них справді назва вулиці “вулиця імені Олекси Довбуша”. У якому саме форматі зі скороченнями вони самі не знають.
Тому виглядає, що потрібно вказувати “Імені Олекси Довбуша вулиця”, “Імені Юрія Федьковича вулиця”.

Ви не помічаєте свого захворювання. Саме тому у мене до Тебе “поофесійна повна недовіра”.

Погляньте, що зробив з межею та зв’язками села Верхній Яловець Bondar Bohdan. Весь мій витрачений час, ресурси та зір знівельовано. http://www.openstreetmap.org/relation/7281516
Дуже схожа ситуація і з межею села Нижній Яловець

Чому не приймаються міри (відкати, блокування тощо)?

Зараз я почав робити межу села Сарата - думаю це все теж буде видалено цією особою.

Ось як людина аргументує свої правки: “Мен і л егше , бо начальни к знає мого батька, і в держ геокадастрі працює , котра хрестил а мою племінницю”

Хлопцы, вам мало места? Да разойдитесь по разным районам мапить. Границ сельсоветов, населённых пунктов и landuse надолго хватит всем.
Вы бодаетесь, извините, как два теля.
Для начала сговоритесь о том, что же считается границей населенного пункта. Есть кадастр, есть здравый смысл. И то, и то, подчас подводит.

Не хочу нікого ображати, і я не є психіатром, але здорова людина так не поводиться і отаке не пише (думаю, всі звернули увагу і на стиль письма): “Я ж тебе роскусив як вроджений психолог - все що не відповідає твоїй позиціі - то є твоїм ворогом або не таким чяк треба. Ти тільки у 3 відсотках випадках визнаєш помилку. Я людину бачу насквозь - моя інтуїція і вроджене вмінн я читатти людин умене не підводило. У 10 відсотках просто я про людину думаю гірш еніж вона є .”

Наполягаю на забороні редагувань цьому користувачу!
Не реагувати на його повідомлення та правки не можу, оскільки він нищить проект.
На цьому закінчу тут.