Автомобільна дорога із роздільною смугою

З Uk:Howto Map A (http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Uk:Howto_Map_A#.D0.B0.D0.B2.D1.82.D0.BE.D0.BC.D0.BE.D0.B1.D1.96.D0.BB.D1.8C.D0.BD.D0.B0) : "Дороги, які відділені одна від одної роздільною смугою або іншою конструкцією, описуються як дві окремі дороги. Кількість смуг руху, в такому випадку, рахується для кожної дороги окремо. При потребі кожній дорозі проставляється теґ одностороннього руху oneway=yes. "

Я так розумію, що якщо є вулиця із двома смугами у кожному напрямку, і немає жодного фізичного розділювача між смугами із протилежним рухом (турнікети тощо) - між смугами є тільки подвійна суцільна лінія розмітки, то така дорога позначається однією лінією, правильно?

Двома лініями позначається дорога тільки тоді, коли між смугами є фізичне розділення - виправте якщо я неправий.

Дякую.

Двома лініями треба позначати, якщо дороги якось відрізняються. Наприклад, кількість смуг на одній може бути менше, або по одній із сторін заборонений рух приватного транспорту (вул. Московська в Києві).

А так не бачу смислу розносити дорогу на дві лінії.

2 лінії треба робити, як мінімум, для того, щоб відмітити місця розвороту.

Єдиного правильного рішення покищо немає…
Фізично, об’єкт один, але теоретично їх два.
Якщо мапити однією лінією, то на кожній точці потрібно ставити заборону розвороту, щоб роутинг був правильний. Мапити двума лініями в такому випадку легше, але, на мою думку, не правильно, бо фізичний об’єкт лише один.

Власне питання виникло тому, що деякі дороги з двома смугами в кожному напрямку без фізичного розділювача у Львові замаплені двома лініями. Ну раз питання невияснене до кінця, то залишаю як є, поки-що.

Визнаю, що був абсолютно неправий. Треба малювати однією ліінією. Ось ще 2 аргумента:

  1. В деяких навігаторах є режим “Emergency”, коли машина (зазвичай швидка допомога) може знехтувати деякими правилами, які ми позначаємо як restriction. У випадку якщо дорога намальована 2-ма лініями такий маневр стане повністю неможлививй.
  2. Іноді наша влада робить нам сюрпризи, і дозволяє рух в одному напрямку там, де перед тим був двосторонній рух. У випадку, якщо вулиця замаплена однією лінією достатньо додати один тег.

Виходить, що вся Оболонь в Києві намальована невірно. Вулиці Маршала Тимошенка, Маршала Маліновського, Героїв Сталінграду, Зої Гайдай ітд ітп намальовані двома окремими смугами, хоча в реальності там розділювальних смуг немає - лише розмітка.

Так, і то не виключення. Дуже багато доріг переплутані, там де смуги дві, намальована одна і навпаки. Все це треба перемальовувати.

Eugene

Брррр… :frowning:

В російській гілці вже на 9-ть сторінок встигли наговорити/написати на цю тему
http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=8471

До _sev та Serhiy Yatsyuk: перш ніж братись щось переробляти, що зробили інші — спробуйте зв’язатись із попередніми редакторами цих об’єктів та обговоріть із ними це питання (якщо, звісно, таке можливо). Такий підхід дозволяє уникнути «війни правок». Очевидні помилки треба виправляти у будь-якому випадку, а от зі спірними… то таке, треба обговорювати.