Приведення розташування об’єктів до їх реального стану!

Нещодавно (перекладаючи довідку до Потлатча) довідався про можливість трохи пересунути фонове зображення мапи до її реального місяця знаходження. А то є такі випадки, коли треки з GPS проходять не по дорозі, а трохи збоку :-(.
Спочатку я вважав, що це так потрібно, бо GPS-навігатори, які знаходяться в громадянскьому використанні (на відміну від військових) здійснюють обрахунки місця знаходження з похибкою до десятка метрів, тому й дуже цим не переймався — креслив дороги, будинки по мапі, а не по треках. Але!
В довідці до Потлатч сказано, що треба віддавати перевагу саме трекам, а не супутниковим знімкам. І щоб накласти знімки (фонове зображення) на треки треба натиснути Пробіл та перетягнути фон так, щоб треки збігалися з дорогами з яких вони зняті. Це здається зробити не дуже важко. А що робити з вже нанесеними об’єктами (дорогами, будинками, тощо) бо вони були накреслені по фоновому зображенню? Коли зсуваємо трохи його в бік — шар з об’єктами лишается на тому самому місці, тобто розміщений із похибкою. Тоді треба пересувати і перевіряти місце знаходження усіх об’єктів на ділянці, руками робити це, коли їх вже дуже багато, — моторошно.

Підкажіть, будь ласка, як автоматизувати цю роботу? А якщо хтось знає, як це робиться спробуйте зробити це!

Пропоную, спробувати тут . У разі невдачі буду все виправляти руками.

PS. Я ще не вносив до мапи таких змін, але пробував совати фон, щоб подивтись як воно буде у Потлатч в режимі «Редагування із збереженням» без надсилання змін на сервер.

Спробував на днях дома пересунути фонове зображення (Yahoo!) так щоб GPS-треки проходили по дорогах а не збоку від них.
Прийшлося завантажити також дуже велику ділянку з даними. Як я і казав у попередньому повідомлені, після пересування фону вже накреслені дороги, будинки, тощо (все що до цього креслилось по фону) стало показуватись трохи збоку від тих місць де воно повинно бути. Виділив я весь шар із завантаженими даними у JOSM та пересунув його так, щоб він наклався точно на фон та GPS-треки.

Все здається добре. Але постає питання: як зафіксувати фонове зображення на тому місті на якому воно повинно бути? Бо, захожу зараз Potlatch’ем на ділянку, яку правив (див. посилання з першого повідомлення), і бачу, що фонове зображення не там де воно повинне бути. І кожного разу тепер треба підправляти розташування фонового зображення по треках та шару з уже виправленими даними.

Уважно переглянув гілки із Російської частини форуму — проблема не вирішена. Мабуть треба додати у Вікі попередження про те, що спочатку ніж починати креслити, треба підправити розташування фону. На поточний момент не існує будь-якої можливості зафіксувати розташування фонового зображення (мова йдеться про Yahoo!).

Тож до уваги всіх маперів!
ЗДІЙСНЮЙТЕ ВИПРАВЛЕННЯ РОЗТАШУВАННЯ ФОНОВОГО ЗОБРАЖЕННЯ ПО GPS-ТРЕКАХ, АБО ПО ЗАЗДАЛЕГІДЬ ЗРОБЛЕНИХ ПРИВ’ЯЗКАХ, ПЕРЕД ТИМ ЯК ПОЧИНАТИ КРЕСЛИТИ ОБ’ЄКТИ НА МАПІ!

P.S. Підправити розташування фону можна у JOSM та Potlatch

Хочу зауважити про точність GPS: окрім технологічно припустимої похибки в 17 метрів (принаймні для iPhone), запис треку може відбуватись пішоходом: пристрій знаходиться в кармані, а пересування здійснюється тротуарами, які не завжди поруч з основною автодорогою. Приймачі, також, погано реагують на перпендикулярні повороти і різкі зміни швидкості.
А ще я стикався з некоректною інтерполяцією тайлів: деякі будинки реально зміщувались на 3-8 метрів.

Ще можна застосовувати ImageryOffsetDB.

Не можна, а нужно! Це взагалі повинно стати стандартом. Крім того в підписі до назви Offset’а потрібно вводити якийсь ідентифікатор, наприклад назву пори року на підкладці, тому, що після її оновлення часто важко розібратися, по старій вирівняно, чи по новій. А взагалі з Offset’ом біда, маплять тупо без зміщення:(