OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

#1 2016-06-03 16:04:46

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Namens de provincie Noord-Brabant vertegenwoordig ik het netwerk van Brabantse Natuurpoorten. Dat zijn entrees tot grootschalige natuurgebieden, waar de faciliteiten voor bezoekers goed zijn georganiseerd. Op de website, Natuurpoorten.nl, hebben we nu op de homepage een Google Maps iframe staan met een overzicht van de Natuurpoorten. In dat iframe is het echter niet mogelijk om op de marker van een Natuurpoort door te linken naar de webpagina van die betreffende Natuurpoort. En dus vroeg ik me af of zoiets met OSM wel mogelijk is. Wie weet dit en zou me hiermee kunnen helpen?

Groet, Bram

Offline

#2 2016-06-04 16:43:47

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,113
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Natuurpoorten wrote:

In dat iframe is het echter niet mogelijk om op de marker van een Natuurpoort door te linken naar de webpagina van die betreffende Natuurpoort. En dus vroeg ik me af of zoiets met OSM wel mogelijk is. Wie weet dit en zou me hiermee kunnen helpen?

Ja, dat kan met de hulp van Mapbox (gebaseerd op OSM data), en hier kun je zien hoe:

https://www.mapbox.com/help/using-mapbo … #add-links

Ik heb een voorbeeld gemaakt met kasteel Nemerlaer.

Als je klikt op de marker, krijg je een popup met daarin een link naar de site van Natuurpoorten/nemerlaer.

Is dat wat je bedoelt? Er zit code bij om te embedden in andere pagina's.

Lees wel even de voorwaarden van Mapbox, als privepersoon kost het niets, maar meer dan 50.000 (per maand) views moeten wel betaald worden.

=====
Edit:
Inmiddels heb ik ook een testversie gemaakt met een embedded map en 2 markers (ik zal er nog wat meer bijzetten, zodat je de mogelijkheden kunt bekijken).

Last edited by marczoutendijk (2016-06-05 13:28:39)


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#3 2016-06-06 09:19:52

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Beste Marc,

Geweldig, bedankt! Dit is precies wat ik bedoel. Die 50.000 views per maand gaat de site voorlopig niet halen. En als dat wel het geval is dan is dat alleen maar mooi (en neem ik een betaald abonnement op Mapbox). Ik heb een en ander getest en het werkt.
Nog een paar vragen:
-kun je ook een eigen symbool voor de markers toevoegen? Zoals dat van de sleutel op de huidige kaart op www.natuurpoorten.nl.
-Kun je de marker ook direct doorlinken? Dus niet via de link in de tekst, maar rechtstreeks na klikken op de marker.
-Kun je ook een willekeurig punt op de kaart selecteren om een marker te plaatsen, of moet dat een adres zijn?

Groet,

Bram

Offline

#4 2016-06-06 19:08:52

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,113
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Natuurpoorten wrote:

Nog een paar vragen:
-kun je ook een eigen symbool voor de markers toevoegen?

Dat heb ik nog niet ontdekt, maar de helpfile is ook zeer uitgebreid, dus misschien is het mogelijk. Als ik iets vind laat ik het weten...

-Kun je de marker ook direct doorlinken? Dus niet via de link in de tekst, maar rechtstreeks na klikken op de marker.

Nee, dat gaat niet, maar lijkt me ook niet echt handig. Als ik nu naar de startpagina van Natuurpoorten kijk, vind ik het wel handig dat ik na klikken op een marker ook kan zie waar ik naartoe ga. Sommige markers liggen dicht bij elkaar.

-Kun je ook een willekeurig punt op de kaart selecteren om een marker te plaatsen, of moet dat een adres zijn?

Je kunt overal een marker plaatsen.

Ik neem aan dat je een eigen mapboxaccount aanmaakt, en niet mijn key uit de demofile haalt!

Marc.


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#5 2016-06-06 19:46:15

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,685

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Offline

#6 2016-06-06 21:33:06

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,113
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Vooruit dan maar, ik heb ook een voorbeeld gemaakt met Umap.
Het staat op dezelfde pagina onder het mapbox voorbeeld.
Ik heb de markers willekeurig geplaatst, ik heb bij slechts één marker een link opgenomen en ik heb bij 2 markers een eigen icoontje ('N') toegevoegd. Dat gaat wel makkelijker dan bij mapbox, maar ik denk dat het bij mapbox ook kan.

Het maken van de kaart gaat eigenlijk net zo makkelijk, maar ik krijg de indruk dat de Umap server wel wat trager is dan mapbox.

Aan jou de keus Bram!


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#7 2016-06-16 16:12:56

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Dank voor de hulp. Het is inmiddels gelukt. Zie: https://www.mapbox.com/editor/?id=natuu … 29#project en http://www.natuurpoorten.nl/. Door wat HTML-codes toe te voegen heb ik ook de tekststijl en links kunnen aanpassen en toevoegen. Alleen het vervangen van de iconen en het verwijderen van de lijst in de embedded kaart is me nog niet gelukt. Mocht je (alsnog) weten hoe dit werkt dan hoor ik het graag.

Offline

#8 2016-06-16 18:43:31

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,113
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Natuurpoorten wrote:

Dank voor de hulp. Het is inmiddels gelukt. Zie: https://www.mapbox.com/editor/?id=natuu … 29#project

Je link naar mapbox is niet in orde. Ik kom terecht op de "editor" pagina van mapbox met geen enkele informatie over de natuurpoorten.
Kijk even goed hoe je een link moet maken naar jouw kaarten met jouw token!

De kaart van natuurpoorten is wel in orde en daar zie ik wel de goede resultaten. Mooi gedaan!!

Last edited by marczoutendijk (2016-06-16 18:48:19)


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#9 2016-06-16 19:18:36

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,233

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Ziet er goed, uit, maar wellicht kun je de plaatjes vervangen door kleinere varianten.
Zie ze nu duidelijk laden van de megagrote foto's zoals: http://www.natuurpoorten.nl/uploads/med … eve.jpg?v1
Het plaatje dat achter de link gebruikt wordt lijkt hetzelfde al is het nog steeds aan de grote kant, maar al een stuk kleiner: http://www.natuurpoorten.nl/uploads/cac … -hoeve.jpg

Offline

#10 2016-06-29 08:38:45

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

marczoutendijk wrote:
Natuurpoorten wrote:

Dank voor de hulp. Het is inmiddels gelukt. Zie: https://www.mapbox.com/editor/?id=natuu … 29#project

Je link naar mapbox is niet in orde. Ik kom terecht op de "editor" pagina van mapbox met geen enkele informatie over de natuurpoorten.
Kijk even goed hoe je een link moet maken naar jouw kaarten met jouw token!

De kaart van natuurpoorten is wel in orde en daar zie ik wel de goede resultaten. Mooi gedaan!!

Ik denk dat je deze link moet hebben: https://a.tiles.mapbox.com/v4/natuurpoo … 835/5.0304

Offline

#11 2016-06-29 08:59:43

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Sander H wrote:

Ziet er goed, uit, maar wellicht kun je de plaatjes vervangen door kleinere varianten.
Zie ze nu duidelijk laden van de megagrote foto's zoals: http://www.natuurpoorten.nl/uploads/med … eve.jpg?v1
Het plaatje dat achter de link gebruikt wordt lijkt hetzelfde al is het nog steeds aan de grote kant, maar al een stuk kleiner: http://www.natuurpoorten.nl/uploads/cac … -hoeve.jpg

Je hebt gelijk. Ik heb de kaart met beperkte tijd moeten maken, zodat deze in ieder geval op de website kon komen. Ik zal binnenkort de foto's eens vervangen...Dank voor de tip.

Offline

#12 2016-12-22 11:05:38

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Beste heren,

Ik heb begrepen dat de eenvoudige Mapbop editor vanaf 1 januari gaat vervallen en het dan alleen nog mogelijk is om in Mapbox Studio te werken. Dat Mapbox Studio is echter wat minder toegankelijk. Heeft iemand een idee hoe ik daar POI's kan toevoegen (als in Natuurpoorten) en daar foto's en teksten e.d. kan toevoegen aan een POI?

Of kennen jullie inmiddels een beter alternatief voor Mapbox editor?

Grt, Bram

Offline

#13 2016-12-22 11:14:46

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,113
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Natuurpoorten wrote:

Of kennen jullie inmiddels een beter alternatief voor Mapbox editor?

Ik ben om dezelfde reden overgestapt op de door Allroads al eerder genoemde umap.
Dat bevalt me uitstekend en heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden.


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#14 2016-12-23 13:07:12

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

marczoutendijk wrote:
Natuurpoorten wrote:

Of kennen jullie inmiddels een beter alternatief voor Mapbox editor?

Ik ben om dezelfde reden overgestapt op de door Allroads al eerder genoemde umap.
Dat bevalt me uitstekend en heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden.

Dat zal ik dan eens proberen ja. Bedankt.

Offline

#15 2016-12-23 14:53:15

Natuurpoorten
Member
Registered: 2016-06-03
Posts: 12

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

marczoutendijk wrote:
Natuurpoorten wrote:

Of kennen jullie inmiddels een beter alternatief voor Mapbox editor?

Ik ben om dezelfde reden overgestapt op de door Allroads al eerder genoemde umap.
Dat bevalt me uitstekend en heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden.

Het lukt me nog niet om een pop-up te krijgen met een titel, beschrijving, foto en link.
De titel is wel te zien, maar de rest ontbreekt. Zie: http://umap.openstreetmap.fr/nl/map/kaa … 988/4.9230
Enig idee waar dat aan zou kunnen liggen?

Offline

#16 2016-12-23 15:24:43

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,233

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Natuurpoorten wrote:
marczoutendijk wrote:
Natuurpoorten wrote:

Of kennen jullie inmiddels een beter alternatief voor Mapbox editor?

Ik ben om dezelfde reden overgestapt op de door Allroads al eerder genoemde umap.
Dat bevalt me uitstekend en heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden.

Het lukt me nog niet om een pop-up te krijgen met een titel, beschrijving, foto en link.
De titel is wel te zien, maar de rest ontbreekt. Zie: http://umap.openstreetmap.fr/nl/map/kaa … 988/4.9230
Enig idee waar dat aan zou kunnen liggen?

Als ik er op klik zie ik genoemde zaken vanuit de rechter zijkant uitschuiven (bij gebruik Chrome). Het is dan wel geen popup, maar de data staat er goed zichtbaar op.

Offline

#17 2016-12-23 17:03:44

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,113
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Natuurpoorten wrote:

Het lukt me nog niet om een pop-up te krijgen met een titel, beschrijving, foto en link.

Bij het toevoegen van een POI is ook een keuze: Interaction Options
Daar staat wat je nodig hebt.

Zie hier een van mijn voorbeelden.


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#18 2016-12-23 23:41:33

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,685

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

U map, het beste is om gelijk verschillend layers aan te maken, per layer een icoon keuze en kleur etc. instellen.
Bij een layer de inter actions instellen, al instellen.
Daarna ga je pas the nodes, ways zetten, en kies je een layer, heb je gelijk de pre instelling te pakken van de layer.

Last edited by Allroads (2016-12-25 12:25:41)

Offline

#19 2016-12-25 11:30:15

PeeWee32
Member
From: Leusden, NL
Registered: 2010-11-28
Posts: 1,062
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Allroads wrote:

U map, het beste is om gelijk verschillend layers aan te maken, per layer een icoon keuze en kleur etc. instellen.
Bij een layer de inter actions instellen al instellen.
Daarna ga je pas the nodes, ways zetten, en kies je een layer, heb je gelijk de pre instelling te pakken van de layer.

Ik ben er inmiddels na schade en schande achter dat dit goeie tips zijn smile

Ik heb nog wel een paar vraagjes:
1. As ik een marker/punt toevoeg op de kaart dan kan ik kiezen in welke laag deze moet worden opgenomen. Ik kan echter maar kiezen uit 1 laag terwijl ik er wel al meerdere heb. Is dat ergens een instelling of zo die ik verkeerd heb staan?  (mijn aanname was ook dat ik een marker zou kunnen verplaatsen van de ene naar de andere laag)

2.Ik had ooit ingesteld dat ik per marker de label altijd in beeld had staan. Daarna heb ik een aantal instellingswijzigingen gedaan die er waarschijnlijk voor hebben gezorgd dat de labels niet standaard in beeld staan (alleen mouse over). Ik heb op niveau van zowel de kaart als de laag als de marker aangegeven dat labels aan staan maar helaas worden ze niet getoond. Ik vermoed dat ik ook hier ergens een instelling verkeerd heb staan. Als iemand weet welke dan hou ik me aanbevolen.

Een mooie eigenschap van UMAP is dat je ook een overpass query kunt gebruiken. Dat werkt gelukkig wel goed bij mij.

Offline

#20 2016-12-25 13:01:50

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,685

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Ik regel vooral alles op de laag.

Niet bij kaart in bewerking mode, pennetje, linksboven op naam drukken, bewerken (pennetje),
Default shape properties
Standaardeigenschappen
Default interaction options
Deze staan bij mij allemaal op define,    druk op clear om ze op define te zetten.

Bij het zetten van een poi, kies ik altijd een laag.
Poi van laag veranderen.
Dat kan je veranderen, door op het pennetje te drukken, rechtsboven, bewerking mode, en daarna op de poi icoon te drukken, krijg je een popupje, weer het pennetje, drukken, daarna slide rechts, kies de laag van het object, rechts daarvan op grijs blokje drukken en dan krijg je de lijst met lagen, een andere selecteren en opslaan.

Offline

#21 2016-12-26 09:43:30

PeeWee32
Member
From: Leusden, NL
Registered: 2010-11-28
Posts: 1,062
Website

Re: Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Allroads wrote:

Ik regel vooral alles op de laag.

Niet bij kaart in bewerking mode, pennetje, linksboven op naam drukken, bewerken (pennetje),
Default shape properties
Standaardeigenschappen
Default interaction options
Deze staan bij mij allemaal op define,    druk op clear om ze op define te zetten.

De problemen zijn volgens mij inderdaad begonnen toen ik met de eigenschappen van de kaart en die van de lagen ben gaan spelen. Ik heb nu de eigenschappen van de kaart allemaal terug gezet zodat ze op define komen te staan. Als ik dat dan opsla zou ik denken dat het OK is. Als ik echter weer naar de eigenschappen kijk dan zie ik dat het niet verwerkt is. lijkt me een bug van UMAP.

Allroads wrote:

Bij het zetten van een poi, kies ik altijd een laag.
Poi van laag veranderen.
Dat kan je veranderen, door op het pennetje te drukken, rechtsboven, bewerking mode, en daarna op de poi icoon te drukken, krijg je een popupje, weer het pennetje, drukken, daarna slide rechts, kies de laag van het object, rechts daarvan op grijs blokje drukken en dan krijg je de lijst met lagen, een andere selecteren en opslaan.

Dit lukte bij mij helaas niet. Altijd maar 1 laag zichtbaar waar ik uit kon kiezen. Heeft vermoedelijk te maken met die bug van de eigenschapen op hoeger niveau (kaart of laag). Ik ga maar even een nieuwe kaart maken en blijf dan maar zo veel mogelijk even af van de eigenschappen van kaart en de laag.

Ik denk dat ik voor een volgend reactie maar even een nieuwe UMAP topic aanmaak.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB