OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

#1 2016-03-04 14:03:04

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Stations en metrostations

In deze opmerking lezen we dat bepaalde stations niet, en andere wel gemerkt zijn op de kaart met een lichtgrijs/blauw blokje.
Dat staat ook in de wiki genoemd:

rallway1.png

Het spoor zelf wordt zo aangegeven:
railway2.png

Toen ik de opmerking beantwoordde, leek het erop dat in Amsterdam de metrostations niet getagd waren met railway=station en de treinstations wél. Maar op onderstaand kaartfragment zien we dat station Venserpolder ook als treinstation lijkt te zijn aangemerkt, terwijl het een metrostation is.
railway3.png

Maar station Bullewijk is getagd zonder stationsfunctie en ziet er zó uit:
railway4.png

Nergens staat geschreven dat metrostations niet met railway=station mogen worden getagd, maar als je het wel doet, zou je station=subway moeten toevoegen als het uitsluitend een metrostation is.
Het lijkt erop dat in Amsterdam niet overal op deze wijze is  gewerkt. Het Amstelstation komt er helemaal bekaaid vanaf, want daar is alleen maar de tramhalte op de juiste manier getagd:
railway5.png
Daar moet dus sowieso wat worden herzien.
En de echte metrostations dan?
Die zien er zó uit (station Nieuwmarkt):
railway6.png
Wel een blokje maar geen naam, omdat bij de tags railway=station ontbreekt, maar alleen maar station=subway staat. En volgens mij moet station=* altijd gebruikt worden in combinatie met railway=station. Persoonlijk prefereer ik (als OV gebruiker) dat ook op de kaart de namen van ondergrondse stations zichtbaar zijn.

Wat denken jullie van deze situatie? Tijd om de zaak wat op te schonen en aan te vullen, zodat alle metro- en treinhaltes uniform zijn getagd?


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#2 2016-03-04 14:41:46

dvdhoven
Member
From: Deventer Colmschate
Registered: 2015-03-09
Posts: 2,023

Re: Stations en metrostations

Als oud spoorman en groot OV liefhebber zeg ik zondermeer en uiteraard.
Ik heb er zelf momenteel niet veel tijd voor. Wel heb ik in december de naamsverandering van een aantal NS stations doorgevoerd.

Deze wikipagina http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Subways zegt dat railway=station verplicht is bij subway

Kijk ook eens naar Randstadrail. Met name de Erasmuslijn (als ik het goed heb) en de Zoetermeerlijn. Dat zijn voormalige spoorlijnen en nu light rail/metro.
En deze wiki gaat over sneltramlijnen http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag: … light_rail
Het is een tipje arbitrair of de Zoetermeerlijn en de Erasmuslijn sneltrams zijn of echte metro's. Zeker het materieel op de Zoetermeerlijn is sneltrammaterieel en dat op de Erasmuslijn in feite ook.

Last edited by dvdhoven (2016-03-04 14:44:12)


Dick van den Hoven

Offline

#3 2016-03-04 15:44:39

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,266

Re: Stations en metrostations

De metro van Rotterdam heeft nu in ieder geval een station=subway. Rotteram Centraal weer even eraf gehaald aangezien Dick terrecht opmerkt dat van daaruit de lijn verder gaat als light rail.

Valt me op dat op de oost-west lijn vaak alle sporen getagd zijn met een railway=station, terwijl op noord/zuid voornamelijk tussen de sporen een enkele stationnode staat.
Zou hier nog voorkeur voor zijn voor het een of het ander om dit consistenter te taggen?

Offline

#4 2016-03-04 16:49:07

dvdhoven
Member
From: Deventer Colmschate
Registered: 2015-03-09
Posts: 2,023

Re: Stations en metrostations

De wiki geeft voor light rail aan, 1 node http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag: … light_rail
Het lastige is, dat in Rotterdam een aantal lijnen deels echte metro zijn, ook als zodanig aangelegd, andere delen light-rail zijn. Misschien de echte metro-delen als subway en de andere stukken light-rail.


Dick van den Hoven

Offline

#5 2016-03-04 18:18:31

johanmyst
Member
From: Gouda
Registered: 2010-11-27
Posts: 222

Re: Stations en metrostations

Volgens mij is alleen Metrolijn E lightrail (vroegere hofpleinlein, maar die doorgetrokken is naar Rotterdam Centraal)
De andere 4 metrolijnen A,B,C,D zijn echte metrolijnen.

Maar zoals Marc al aangeeft wat doe je met stations (vooral in Amsterdam voorzover ik weet) de NS-lijnen aan de buitenkant liggen en de metrolijnen in het midden? Dat is zowel een trein als metro-station.

Offline

#6 2016-03-04 18:26:36

dvdhoven
Member
From: Deventer Colmschate
Registered: 2015-03-09
Posts: 2,023

Re: Stations en metrostations

Die lijn in Omoord/Alexanderpolder. Die heeft toch Ahob's? Dat is geen metro. Althans de wiki geeft aan dat een subway uitsluitende vrije kruisingen moet hebben.

Bij die metrostations in Amsterdam moet je volgens mij beiden taggen. Eenmaal als treinstation, eenmaal als metro(subway) station. Het zijn aparte stations. Duivendrecht, Arena en Amstel zijn nog leuker wat dat betreft.

Last edited by dvdhoven (2016-03-04 18:28:41)


Dick van den Hoven

Offline

#7 2016-03-04 19:40:12

johanmyst
Member
From: Gouda
Registered: 2010-11-27
Posts: 222

Re: Stations en metrostations

Behalve de discussie hoe je dat moet taggen komen we dus nu ook in een discussie wat het is. Ten 1e kom ik niet zo vaak in R'dam (vandaag toevallig wel) maar een metro wordt toch niet opeens halverwege een lightrail. Ik ben het wel met je eens zodra die metro's naar Ommoord boven de grond komen de kruisingen gelijkvloers zijn.
Laat ik het dan anders zeggen: op die lijnen A,B,C,D rijden echte metrotreinen en op lijn E (de lightrail) weet ik het even niet.

Offline

#8 2016-03-04 20:09:53

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,266

Re: Stations en metrostations

Zodra ze bij ze boven de grond komen noemen ze het ineens een sneltram (is volgens https://nl.wikipedia.org/wiki/Sneltram een juridisch dingetje), maar het zijn nog steeds dezelfde metrovoertuigen, dus wat mij betreft metro.

Offline

#9 2016-03-04 22:58:50

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

Uit deze wiki:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag: … %3Dstation
haal ik even deze toelichting:

wiki wrote:

Railway stations are mapped as a node at the center of the station from passengers' point of view. This is usually an unconnected node at the platform area. This node should not be part of a railway track.

If you want to map the station as an area, please consider that different people describe the station area differently. While passengers only have the area around the station building and the platforms in mind, railway staff and railway enthusiasts think of the whole railway area which begins at the entry signal at one side and ends at the entry signals at the other side. Therefore to avoid tagging disputes and editwars railway stations should only be mapped as nodes.

In overeenstemming met deze aanwijzingen en met andere punten uit die wiki, heb ik Amsterdam Amstel als volgt getagd op een nieuwe node:

railway=station
public_transport=station
name=Amsterdam Amstel
train=yes
subway=yes

Het gebruik van train=yes en subway=yes lost deels het probleem op bij stations die zowel metro- als treinstation zijn:
railway7.png
Ik zie overigens dat in Amsterdam veel stations niet op een node zijn getagd maar:
1. op het stationsgebouw
2. op (een node op) de rails
3. op het platform of, erger nog
4. op een relatie.

Deze overpass op ways en relations van stations in Amsterdam laat dat zien.
Ook daar moeten/kunnen we nog wat opknapwerk verrichten. *

Edit:
In Rotterdam zijn alle stations keurig op een node! (overpass)

* Edit 2:
Inmiddels heb ik bij een aantal stations de situatie aangepast.

Last edited by marczoutendijk (2016-03-07 21:05:18)


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#10 2016-03-04 23:48:53

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,266

Re: Stations en metrostations

marczoutendijk wrote:

Edit:
In Rotterdam zijn alle stations keurig op een node! (overpass)

Dat klopt wel, maar soms, zoals bij Capelse Brug liggen er 4 bij elkaar op het spoot waar dat er 1 zou moeten zijn los van het spoor. Zal dat nog wel even corrigeren.

Offline

#11 2016-03-05 10:40:41

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

Sander H wrote:

Dat klopt wel, maar soms, zoals bij Capelse Brug liggen er 4 bij elkaar op het spoot

En bij nadere controle blijkt dat op veel meer plaatsen zo te zijn. Allemaal nodes (dat is dus goed), maar vast aan het spoor, en dan ook nog eens één voor iedere richting! Ik zag ook dat er soms wel, soms niet een route relatie aan vast ligt. Wordt toch nog wat meer gepuzzel Sander...


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#12 2016-03-07 22:43:21

IIVQ
Member
Registered: 2014-11-12
Posts: 587

Re: Stations en metrostations

Ik denk dat ik (deels) schuldige ben aan het "verdwijnen" van de Amsterdamse metrostation, station Amstel in het bijzonder.

Ik doe veel reparaties aan busroutes en tag daarmee volgens het public_transport schema.

Probleem hierbij is dat haltes volgens het public_transport schema nog niet op met osm-carto gerenderd kunnen worden. Dat aanpassen is niet een kwestie van een icoontje aanmaken, maar van een compleet nieuwe opzet van de renderdatabase. Daar wordt (volgens Math1985) druk aan gewerkt, maar het kan nog wel even duren.
Let wel: het is geen probleem van het public_transport schema: op bijv OsmAnd doen de op deze manier getagde stations het prima.

Ik zit daarmee met een enorm probleem:
- De beste en goedgekeurde manier van taggen van stations en haltes wordt niet gererenderd
- De manier die wel gerenderd wordt is verouderd en kent zo zijn problemen, en is bovendien "taggen voor de renderer".

Mijn mening is daarom om alles wat nu al bestaat en op de oude manier (highway=bus_stop/railway=station) getagd is, zo te houden en te dubbeltaggen met het public_transport-schema, en alles wat nieuw getagd wordt, alléén op de nieuwe manier te taggen, om zo niet "voor de renderer" te taggen (alsmede om zo een beetje druk te zetten op de cartomensen om hun rendermethode te updaten)

Over het taggen van stations met een aparte node vs per spoor apart: dat is echt mijn schuld, tot gisteren was ik niet op de hoogte van het bestaan van de tag station, en gebruikte slechts de relatie stop_area.

Offline

#13 2016-03-08 11:46:17

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

Op bepaalde plaatsen gaat het nu fout:

https://www.openstreetmap.org/node/250233810
https://www.openstreetmap.org/node/4046129584

Daar hebben we nu ineens een treinstation Holendrecht én een metrostation Holendrecht gekregen.

@Jan Westerhof en @IIVQ waren daar het laatst actief.

Als een station alleen een metrostation is, dan volstaat:

railway=station
station=subway
name=*

geplaatst op een losse node op (bv). het platform.
Dat is bv. bij Bullewijk goed gedaan
De bijhorende public_transport=stop_position wordt dan op het spoor geplaatst.

Als er sprake is van een metro én treinstation, dan is mijn voorstel:

railway=station
subway=yes
train=yes
name=*

Uiteraard dienen ook de andere relevante spoorgegevens (zoals zone=* en adres=* ) te worden toegevoegd/gehandhaafd.
Ook hier geldt dat public_transport=stop_position op een node op het spoor moet komen te liggen, en dus niet op het platform
In alle gevallen kan worden gekozen voor het toevoegen van public_transport=station, maar daarbij is feitelijk ook een area of building tag nodig, en dat is nu juist weer in tegenspraak met het gebruik van railway=station op een node! (Zie mijn eerdere post en de wiki). Dus ik stel voor om dat (nog) niet toe te voegen.

Als dan straks het het public_transport-schema echt actief is, dan kunnen we vrij snel de overbodige tags verwijderen.
Ik zie nu ook "Metrostation Holendrecht" en "Treinstation Holendrecht" staan, maar volgens mij heet dat station "Holendrecht" (misschien "Amsterdam Holendrecht", maar het IS een metrostation en het IS een treinstation. Maar dat moet je niet in de naam opnemen volgens mij.
Zo heb ik het in ieder geval opgelost bij het Amstelstation dat volgens mij "Amsterdam Amstel" heet. Zo staat het ook in de reisplanner.


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#14 2016-03-08 11:57:14

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,266

Re: Stations en metrostations

marczoutendijk wrote:

Uiteraard dienen ook de andere relevante spoorgegevens (zoals zone=* en adres=* ) te worden toegevoegd/gehandhaafd.

Nou ben ik geen OV expert, maar is zone nog wel relevant? De strippenkaart gebaseerd op zones is toch al lang geleden afgeschaft nu de overstap naar de OV chipkaart is afgerond?

Offline

#15 2016-03-08 12:07:51

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

Sander H wrote:

Nou ben ik geen OV expert, maar is zone nog wel relevant? De strippenkaart gebaseerd op zones is toch al lang geleden afgeschaft nu de overstap naar de OV chipkaart is afgerond?

Helemaal mee eens!
Maar als we hem weghalen gaan er misschien klachten komen over de "geschiedenis"....


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#16 2016-03-08 12:48:58

dvdhoven
Member
From: Deventer Colmschate
Registered: 2015-03-09
Posts: 2,023

Re: Stations en metrostations

Sander H wrote:
marczoutendijk wrote:

Uiteraard dienen ook de andere relevante spoorgegevens (zoals zone=* en adres=* ) te worden toegevoegd/gehandhaafd.

Nou ben ik geen OV expert, maar is zone nog wel relevant? De strippenkaart gebaseerd op zones is toch al lang geleden afgeschaft nu de overstap naar de OV chipkaart is afgerond?

IVQ kan dit beter beantwoorden. Volgens mij zijn de zones nog onder water aanwezig, omdat je op de een of andere manier moet weten welk bedrag er afgeboekt moet worden.

Holendrecht is inderdaad trein- en metrostation. Trein op de buitensporen, metro op de binnensporen.

Last edited by dvdhoven (2016-03-08 12:51:46)


Dick van den Hoven

Offline

#17 2016-03-08 13:46:39

AlbertP
Member
Registered: 2015-07-29
Posts: 107

Re: Stations en metrostations

In ieder geval bij de bus, heeft iedere vervoerder voor de OV-chipkaart een tarief per 100 meter, en zijn de afstanden tussen haltes voor iedere lijn vastgelegd om de ritprijs te bepalen. Geen zones dus: bij de bus in Zuid-Limburg werd moeilijk gedaan toen de OVC werd ingevoerd omdat reizigers daar veel km aflegden in weinig zones, en ineens veel meer moesten betalen.

Of zones nog voor abonnementen in gebruik zijn weet ik niet (enkele jaren geleden nog wel), maar feit is dat veel vervoerders ze nog steeds op haltepalen en lijnennetkaarten aangeven.

Offline

#18 2016-03-08 14:30:24

Jan Westerhof
Member
From: Amsterdam
Registered: 2011-08-04
Posts: 676

Re: Stations en metrostations

marczoutendijk wrote:

Op bepaalde plaatsen gaat het nu fout:

https://www.openstreetmap.org/node/250233810
https://www.openstreetmap.org/node/4046129584

Daar hebben we nu ineens een treinstation Holendrecht én een metrostation Holendrecht gekregen.

@Jan Westerhof en @IIVQ waren daar het laatst actief.

Als een station alleen een metrostation is, dan volstaat:

railway=station
station=subway
name=*

geplaatst op een losse node op (bv). het platform.
Dat is bv. bij Bullewijk goed gedaan
De bijhorende public_transport=stop_position wordt dan op het spoor geplaatst.

Als er sprake is van een metro én treinstation, dan is mijn voorstel:

railway=station
subway=yes
train=yes
name=*

.

Ik heb op Holendrecht twee stations ingetekend. Ik vond het ook al enigszins dubieus. Ik heb een van de twee weggehaald, en aan de ander train=yes en subway=yes toegevoegd.

Offline

#19 2016-03-08 20:09:49

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,266

Re: Stations en metrostations

marczoutendijk wrote:
Sander H wrote:

Dat klopt wel, maar soms, zoals bij Capelse Brug liggen er 4 bij elkaar op het spoot

En bij nadere controle blijkt dat op veel meer plaatsen zo te zijn. Allemaal nodes (dat is dus goed), maar vast aan het spoor, en dan ook nog eens één voor iedere richting! Ik zag ook dat er soms wel, soms niet een route relatie aan vast ligt. Wordt toch nog wat meer gepuzzel Sander...

Rotterdam als het goed is nu ontdubbeld en ontknoopt. Heb op het spoor de stop_position met name achtergelaten.
Alleen bij Rotterdam Centraal staat de node nu wat verloren tussen het trein- en metrospoor aangezien deze iets verder uit elkaar liggen voor het 'mooi'. Hetzelfde in, mindere mate, bij de metrostations Prinsenlaan en Schenkel waarbij het perron aan andere zijden van de kruisende weg liggen.
Zal mij benieuwen of medemappers hier deze weer opsplitsen naar 2 stations, op de changeset een link naar dit topic geplaatst en een note op de nodes.

Offline

#20 2016-03-08 20:53:43

IIVQ
Member
Registered: 2014-11-12
Posts: 587

Re: Stations en metrostations

marczoutendijk wrote:

Op bepaalde plaatsen gaat het nu fout:

Als dan straks het het public_transport-schema echt actief is, dan kunnen we vrij snel de overbodige tags verwijderen.
Ik zie nu ook "Metrostation Holendrecht" en "Treinstation Holendrecht" staan, maar volgens mij heet dat station "Holendrecht" (misschien "Amsterdam Holendrecht", maar het IS een metrostation en het IS een treinstation. Maar dat moet je niet in de naam opnemen volgens mij.
Zo heb ik het in ieder geval opgelost bij het Amstelstation dat volgens mij "Amsterdam Amstel" heet. Zo staat het ook in de reisplanner.

Stationsnamen zijn lastig bij complexe stations.
Zo heet het station voor de NS "Station Amsterdam Amstel" en voor GVB en Connexxion "Amstelstation".

"Mijn" station heet voor de metro "Ganzenhoef" en voor de bus "Station Ganzenhoef".

En Bijlmer is helemaal complex: "Amsterdam Bijlmer ArenA" voor de NS, "Bijlmer ArenA" voor de metro's en bussen op het busplein, maar de halte "Hoogoorddreef/Atlas" hoort ontegenzeggelijk ook bij het stationscomplex.


Sander H wrote:
marczoutendijk wrote:

Uiteraard dienen ook de andere relevante spoorgegevens (zoals zone=* en adres=* ) te worden toegevoegd/gehandhaafd.

Nou ben ik geen OV expert, maar is zone nog wel relevant? De strippenkaart gebaseerd op zones is toch al lang geleden afgeschaft nu de overstap naar de OV chipkaart is afgerond?

Hoewel ik het niet echt op een kaart als OSM vind passen, is de zone nog steeds in gebruik voor sterabbonnementen (het enige landelijke abbonnementstype voor het niet-spoor-OV)
Voor reizen op saldo zijn de zones totaal niet relevant (ook "onder water" niet), daar wordt puur op afstand gerekend, waarbij het tarief overigens niet door de vervoerder maar door de concessieverlener (km-tarief) en het rijk (opstaptarief) bepaald wordt.

Offline

#21 2016-03-09 15:25:29

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

IIVQ wrote:

Stationsnamen zijn lastig bij complexe stations.
Zo heet het station voor de NS "Station Amsterdam Amstel" en voor GVB en Connexxion "Amstelstation".

"Mijn" station heet voor de metro "Ganzenhoef" en voor de bus "Station Ganzenhoef".

En Bijlmer is helemaal complex: "Amsterdam Bijlmer ArenA" voor de NS, "Bijlmer ArenA" voor de metro's en bussen op het busplein, maar de halte "Hoogoorddreef/Atlas" hoort ontegenzeggelijk ook bij het stationscomplex.

Ik bedoel met "stationsnaam" de naam op het blauwe bord op de platformen en eventueel op de gevel van het gebouw.
Op deze site kun je alle stationsnamen bekijken zoals ze op het station zelf staan (trouwens een leuke site!).
Bij geen een van die stations zie ik het woord "Treinstation" vermeld op het naambord.
Daarom stel ik voor om de naam te gebruiken voor de name=* tag die voor iedereen vanaf de straat en het platform ook duidelijk staat aangegeven.
Dat het om een station gaat blijkt bij de tags natuurlijk al uit railway=station, evt. gecombineerd met andere trein tags.

Dat Connexxion het over Amstelstation heeft is begrijpelijk, maar dát staat óók op de kaart op het stationsplein bij de tram/bushaltes:

railway7.png
Volgens mij is dit voorlopig de meest heldere oplosing voor dit probleem, of willen we bv. dit:

name:station:train=Amsterdam Amstel
name:station:subway=Amstelstation

En dan maar kijken hoe dat gerenderd wordt?


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#22 2016-03-09 15:48:48

Sander H
Member
From: Oostvoorne
Registered: 2013-05-19
Posts: 1,266

Re: Stations en metrostations

Ik heb bij nu in Rotterdam dus de nodes uit elkaar getrokken, en daarbij is op elk spoor bij de stop_position de name tag van de halte. Onderscheid is dus per spoor te maken voor de naam. Is ook handiger dan name:station:whatever lijkt me, maar met veel sporen wel wat dubbele namen. Op de Transportmap lijken stop_position name tags deze niet gerendered te worden.

Daarnaast zag ik dat vaak ook de perron vlakken ook de naam van het station bevatten met ook hier vaak de prefix "Metrostation ".

Offline

#23 2016-03-09 16:20:23

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

Ik heb de NS-API voor stations aangevraagd om te zien of we daarmee in ieder geval de NS stations van de juiste tags kunnen voorzien.


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#24 2016-03-11 22:27:41

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

Via deze overpass queries (met aangepaste stylesheet) krijg je een goed inzicht van de stations/metrostations in:

Amsterdam
Rotterdam

En uiteraard kun je ook iedere andere plaats opzoeken.
Met name die tekst-labels zijn soms een handige toevoeging aan overpass.


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

#25 2016-03-11 22:34:54

marczoutendijk
Member
From: Vught
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,146
Website

Re: Stations en metrostations

marczoutendijk wrote:

Ik heb de NS-API voor stations aangevraagd om te zien of we daarmee in ieder geval de NS stations van de juiste tags kunnen voorzien.

Inmiddels heb ik die binnen en in deze lijst gebruikt de NS nergens de toevoeging "Treinstation" voor een naam.
Dus "Amsterdam Amstel" en niet "Treinstation Amsterdam Amstel".

Ik zal via deze API de stations in Nederland gaan controleren en waar nodig in overeenstemming brengen met die API lijst en ook de overige details toevoegen/corrigeren waar dat relevant is.


--
There is only one place where you can connect a high voltage line to a river: on osm! (but not in JOSM cool )

Offline

Board footer

Powered by FluxBB