You are not logged in.

#51 2018-03-29 17:24:48

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

De inwinvluchten 2016 van Noordholland en Flevoland zijn genomen van 1 december tot 12 april 2016, deze zijn pas enkele maanden beschikbaar via Esri AHN3 laag Begin 2018

Als de verwerkingstijd wordt doorgetrokken.

De inwinvluchten 2017 voornamelijk Noord Brabant, zullen pas begin 2019 beschikbaar zijn.

EOSfoto wrote:

, alleen op AHN3 zal ik hier in de buurt wss nog een paar maanden moeten wachten.

De inwinvluchten 2018 Gelderland Limburg, zullen pas begin 2020 beschikbaar zijn.

Ze zijn dus nu aan het vliegen. Limburg
http://www.ahn.nl/common-nlm/voortgang- … -2018.html

Volgende jaren moeten we toch eens grasbalen/pakken neerleggen in de vorm van OSM. big_smile

Online

#52 2018-03-30 23:34:14

multimodaal
Member
From: zuidelijk Rijnland
Registered: 2015-11-10
Posts: 615
Website

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Ook hier doet alles het weer, thanx smile

Offline

#53 2018-04-19 09:01:53

Math1985
Member
Registered: 2009-04-17
Posts: 424

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Ik heb inmiddels ook persoonlijke toestemming om AHN-relief te gebruiken. Maar ik krijg de URL niet werkend in JOSM. Welke URL zou ik moeten gebruiken voor AHN3-Maaiveld-Hillshade?

Wel echt super mooie data overigens.

Last edited by Math1985 (2018-04-19 09:04:31)

Offline

#54 2018-04-19 21:24:02

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Math1985 wrote:

Ik heb inmiddels ook persoonlijke toestemming om AHN-relief te gebruiken. Maar ik krijg de URL niet werkend in JOSM. Welke URL zou ik moeten gebruiken voor AHN3-Maaiveld-Hillshade?

Wel echt super mooie data overigens.

Hier staan ze allemaal.
Let even op, bepalend is waar je JOSM op ingesteld heb staan. projection method.
Dit moet terugkomen in de string.

Dit bij 4. Verify generated WMS URL invullen en een naam geven.

EDIT: Kijk bij twee post hieronder  hier een string probleem bij kopiëren.

Mercator

http://ahn.arcgisonline.nl/arcgis/rest/services/Hoogtebestand/AHN3_i/ImageServer/exportImage?f=image&renderingRule=%7B%22rasterFunction%22:%22AHN2%20-%20Hillshade%22%7D&bboxSR=3857&imageSR=3857&format=jpgpng&bbox={bbox}&size={width},{height}

Last edited by Allroads (2018-11-11 21:29:26)

Online

#55 2018-04-19 22:24:40

Math1985
Member
Registered: 2009-04-17
Posts: 424

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Als ik dat doe krijg ik '{bbox} is not a valid TMS argument'. Ik heb WMS geselecteerd, niet TMS.

Edit: ik moest de & in jouw URL nog vervangen door & op een aantal locaties, nu werkt het wel. Dank!

Last edited by Math1985 (2018-04-19 22:28:04)

Offline

#56 2018-04-19 23:33:53

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Blijkbaar wordt het in de JOSM preference xml file anders opgeslagen. Kopieer ik hem rechtstreeks uit imagery preference dan werkt deze, als ik hem bij wms invoer.

AHN3 maaiveld hillshade

http://ahn.arcgisonline.nl/arcgis/rest/services/Hoogtebestand/AHN3_i/ImageServer/exportImage?f=image&renderingRule=%7B%22rasterFunction%22:%22AHN2%20-%20Hillshade%22%7D&bboxSR=3857&imageSR=3857&format=jpgpng&bbox={bbox}&size={width},{height}

Online

#57 2018-07-25 14:15:07

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

AHN3 is uitgebreid met gebied onder Rotterdam Zuidhollandse eilanden en een westelijk deel Noord Brabant.

Online

#58 2018-09-24 21:47:08

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

http://pdok.m2.mailplus.nl/genericservi … d=openhtml

Weer meer gebieden in AHN3
Nieuwe AHN3-data uit 2017 (zuid) is nu bij PDOK beschikbaar.

Deze update betreft aanvulling van de dataset met data van de waterschappen De Dommel en Aa en Maas. De gegevens zijn ingewonnen in de periode 1 december 2016 tot 1 april 2017. Op bijgaand overzicht zijn de wijzigingen zichtbaar: de rode kaartbladen zijn vervangen, de gele kaartbladen zijn nieuw.

ahn3update_2017oost_allebladen10.jpg

Nu de esri server nog, ....................... wink

Online

#59 2018-11-11 19:31:17

NielsDerksen
Member
Registered: 2018-11-10
Posts: 14

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Ik moet Esri de mail nog sturen, maar eerst de vraag...
Om alle kaarten van Esri te zien, nou ja, het gaat me vooral om de hillshades van de AHN2, of welke dan ook maar.
Moet ik daarvoor tekstbestanden op mijn PC veranderen?
Ik draai Josm namelijk onder Linux (Debian) en het word denk ik wel even een zoektocht.

Als iemand het weet hoor ik het graag!

Bij voorbaat dank voor de reactie.

Offline

#60 2018-11-11 21:25:30

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Omdat, de valkuil van kopiëren.
https://forum.openstreetmap.org/viewtop … 47#p695647


Deze werkt AHN2 maaiveld hillshade 3857

http://ahn.arcgisonline.nl/arcgis/rest/services/Hoogtebestand/AHN2_i/ImageServer/exportImage?f=image&renderingRule=%7B%22rasterFunction%22:%22AHN2%20-%20Hillshade%22%7D&bboxSR=3857&imageSR=3857&format=jpgpng&bbox={bbox}&size={width},{height}

hier de amp; uitgehaald

Last edited by Allroads (2018-11-11 21:27:31)

Online

#61 2018-11-11 21:27:07

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

NielsDerksen wrote:

Ik draai Josm namelijk onder Linux (Debian) en het word denk ik wel even een zoektocht.

Dus geen linux probleem neem ik aan.

Online

#62 2018-11-12 08:34:11

NielsDerksen
Member
Registered: 2018-11-10
Posts: 14

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Hallo @Allroads , het werkt als een trein allemaal, en ben er erg blij mee!
Nee, geen Linux probleem, dat zeker niet. Ik moet eerlijk zeggen dat Josm tot nu toe prima werkt onder Linux (Debian).

Offline

#63 2019-08-11 19:56:08

tijgerhaai
Member
From: Middenmeer
Registered: 2019-08-11
Posts: 14

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Hallo andere OSM bewerkers. Een aantal jaar geleden heb ik via een on-line editor eens de MTB route van het Dijkgatbos toegevoegd. Via het MTB forum kwam ik in contact met iemand die ook enthousiast bezig is met JOSM om de MTB routes goed op OSM te zetten. Via hem kwam ik bij de AHN 3 en JOSM terecht. Dat ziet er zeer goed uit. Maar nu de vraag hoe krijg ik dat aan de gang in JOSM op een Mac? Want ik kom er niet uit.


Trail Crew MTB Noordwest
JOSM | Garmin - GPSMAP64 @ GPS+GLONASS & Edge530 @ GPS+Galileo

Offline

#64 2019-08-12 12:06:21

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Als je voor AHN3 een privaat licentie aanvraagt.
https://forum.openstreetmap.org/viewtop … 79#p649579
Voorbeeld aanvraag
https://forum.openstreetmap.org/viewtop … 15#p649615

Dan kun je na openen josm, een file .jos openen.
Dan heb je gelijk alle lagen.

Hier de tweede link kiezen, download met AHN.
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=64644

Last edited by Allroads (2019-09-01 23:53:13)

Online

#65 2019-08-12 15:24:50

tijgerhaai
Member
From: Middenmeer
Registered: 2019-08-11
Posts: 14

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

a, bedankt. Nu zie ik wat ik zien wil. De MTB track ligt er hier en daar behoorlijk naast. Nog even wachten op de toestemming dan kan ik het goed leggen.


Trail Crew MTB Noordwest
JOSM | Garmin - GPSMAP64 @ GPS+GLONASS & Edge530 @ GPS+Galileo

Offline

#66 2019-08-12 21:23:51

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

tijgerhaai wrote:

Nu zie ik wat ik zien wil..

Je kan ook hier kijken dan kan je wat makkelijker schuiven en andere lagen aan zetten.
http://mijndev.openstreetmap.nl/~allroa … MOKNL.html

Online

#67 2019-09-01 15:26:09

Digne
Member
Registered: 2017-04-25
Posts: 60

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Allroads wrote:
tijgerhaai wrote:

Nu zie ik wat ik zien wil..

Je kan ook hier kijken dan kan je wat makkelijker schuiven en andere lagen aan zetten.
http://mijndev.openstreetmap.nl/~allroa … MOKNL.html

Zijn al deze lagen, naast de standaard/hillshade-lagen, eigenlijk ook te gebruiken in JOSM? Vooral de ruwe hellingshoek lijkt mij wel interessant voor bijvoorbeeld building:parts.

Offline

#68 2019-09-04 09:02:51

Allroads
Member
Registered: 2011-03-05
Posts: 2,802

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Digne wrote:

Zijn al deze lagen, naast de standaard/hillshade-lagen, eigenlijk ook te gebruiken in JOSM? Vooral de ruwe hellingshoek lijkt mij wel interessant voor bijvoorbeeld building:parts.


Ja, mits je een persoonlijke (gratis) licentie hebt of als je al klant bent bij ESRI.

zie ook

Last edited by Allroads (2019-09-04 09:06:25)

Online

#69 2019-09-06 20:32:21

Digne
Member
Registered: 2017-04-25
Posts: 60

Re: AHN gebruiken als achtergrondlaag voor bewerken

Allroads wrote:
Digne wrote:

Zijn al deze lagen, naast de standaard/hillshade-lagen, eigenlijk ook te gebruiken in JOSM? Vooral de ruwe hellingshoek lijkt mij wel interessant voor bijvoorbeeld building:parts.


Ja, mits je een persoonlijke (gratis) licentie hebt of als je al klant bent bij ESRI.

zie ook

Die was gelukkig snel geregeld. smile

Ik zal eens kijken of ik die andere lagen ook op die manier in josm kan laden. Bedankt!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB